دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
آینده عراق، سرابی بیپایان
![آینده عراق، سرابی بیپایان](/mag/i/2/m0kui.jpg)
بهترین عنوانی که میتوان برای این سیاست در نظر گرفت کنارهگیری مشروط است زیرا میزان و درجه این کنارهگیری رابطه مستقیمی با شرایط موجود دارد و پیشرفت در این امر به همکاری عراق و ادامه حضور ارتش آمریکا در عراق بستگی دارد.
چنین عقبنشینی مشروطی سیاست دموکراتیک متمرکز را تا رسیدن به یک کشور آزاد به وضعیت جمهوری نزدیک میکند که در این صورت پیروزی بهعنوان یک توسعه پایدار محسوب میشود.
هدف اصلی بهویژه برای عراقیها ثبات و امنیت، حکومتی خوب و مناسب و آیندهای سزاوار برای کشور خود است. این امر چند دهه طول میکشد و نه سالها و کاری است سیاسی که برعهده مردم عراق است.
باید تصور اینکه آرامش و ثبات در عراق به نفع آمریکا است را از ذهن خود پاک کنیم. اثری که حضور ارتش آمریکا در عراق دارد بیثبات کردن عراق است، تا زمانی که عراق مورد تهاجم و تعرض نیروهای آمریکایی قرار گرفته و تا زمانی که ارتش آمریکا در این کشور است، عراق به آرامش نمیرسد. در هر صورت آرامش عراق مستلزم همکاریهای بینالمللی است.
مداخله آمریکا به بهانه کمک به بازسازی و برطرف کردن مشکلات عراق، باعث سست شدن حاکمیت، استقلال داخلی و خارجی عراق شده است. کمکهای خارجی به عراق باید توسط یک آژانس بینالمللی صورت بگیرد؛ نه به صورت یک اقدام دوجانبه باشد و نه اقدام چندجانبه محدود.
تسلط آمریکا تنها در صورت ادامه یافتن پیشرفتها حفظ میشود و هر سیاستی که شامل استقرار نیروهای ارتش برای رسیدن به ثبات باشد به خودی خود سبب بروز بحرانهای مخربی میشود. این مساله میتواند به مدت چندین دهه نیروهای آمریکایی را در عراق نگه دارد.
اشغال نظامی عراق و عوارض آن نشاندهنده اشتباهات سیاسی آمریکا است که در آن از تاکتیکها و روشهای هوشمندانه و عملی نشانی یافت نمیشود و تنها تغییر تاکتیکها میتواند کشور را در مسیر استقلال و پیشرفت قرار دهد.
● سه خطای استراتژیکی موجود عبارتند از:
۱) ایالات متحده آمریکا قدرت نیروی نظامی را به درستی تخمین نزد و همچنین محدودیت عملکرد نیروی نظامی را درک نکرد.
۲) رهبران واشنگتن در استفاده از قدرت نظامی، پویایی و هویت سیاسی شکست خوردند و نتوانستند بازتاب بینالمللی را به درستی محاسبه کنند.
۳) آمریکا نتوانست از دیدگاه بینالمللی مشروعیت کسب کرده و همکاریهای بینالمللی را جلب کند.
و اکنون میلیونها پناهنده بیخانمان بیش از ۱۵ درصد جمعیت عراق را تشکیل میدهند؛ اگر این درصد را به جمعیت آمریکا نسبت دهیم به این معنی خواهد بود که بیش از ۴۵ میلیون انسان بیخانمان هستند و این همان نکتهای است که ما آن را نادیده میگیریم.
ترجمه: نگین ملک
منبع: Aljazeera
منبع: Aljazeera
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست