چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
ستاره شناسی در عمل
ستاره شناسان حرفه ای تمام وقت خود را صرف استفاده از تلسکوپ نمیکنند. ممکن است آنها ماههای بسیاری را به تحلیل تصاویر و اطلاعات گرد آمده از رصد، بگذرانند. گاهی اوقات لازم نیست اخترشناسان به محل تلسکوپ بروند.
مثلا تلسکوپ اسحاق نیوتن در جزایر قناری را میتوان از کمبریج انگلیس کنترل کرد. ستاره شناسان غیر حرفه ای بسیاری نیز به آسمان شب می نگرند و از آن عکس میگیرند. تجهیزات این عده معمولا برای کاوش کهکشانهای دور به حد کافی پیشرفته نیست، ولی آنها میتوانند منظومه شمسی رارصد کنند.
▪ نوبت رصد:
ستاره شناسان برای ثبت اطلاعات مورد نیازشان، باید از قبل در یکی از رصدخانه های مدرن نوبت بگیرند.
● شروع ستاره شناسی
برای ستاره شناسان غیر حرفه ای، یک دوربین خوب از یک تلسکوپ کوچک ارزان قیمت موثرتر است. با دوربین میتوان کوه ها و گودالهای شهابسنگی ماه را مشاهده کرد و بیشتر از چشم غیر مسلح میتوان ستاره دید، مخصوصا اگر توجه تان به کهکشان راه شیری معطوف است. با دوربین، ستارگان همچنان شبیه نقاط نوری اند، ولی سیارات نزدیک بصورت قرصهایی معلوم میشوند. همچنین میتوانید هلالهای زهره و ماه را ببینید. یافتن سیارات از ستارگان دشوارتر است زیرا موقعیت شان مرتبا تغییر میکند، ولی مجلات ستاره شناسی و برخی از مجلات بطور ماهیانه به شما میگویند که در کجای آسمان در جستجوی آنها باشید.
با استفاده از این اطلاعات میتوانید به مشاهده چهار قمر بزرگ مشتری بپردازید و حرکاتشان را به هنگام گردش بدور این سیارهتحت نظر بگیرید. دوربین همچنین جزئیات بیشتری درباره خوشه های ستارگان نظیر پروین و شحابی هایی مانند جبار در اختیار شما قرار میدهد، به مشاهده ستارگان دنباله دار بپردازید، چرا که این ستارگان با نام کاشف شان نامگذاری میشوند. هیچ وقت از اقبال خود ناامید نشوید، شاید شما نیز یکی از آن افراد شوید.
● شروع مشاهده ستارگان
اگر چه از درون باغچه یا پشت پنجره میتوانید مناظر جالبی در آسمان ببینید، اما اگر بتوانید دور از پرتو نور چراغهای خیابان رصدخانه ای بیابید، ستارگان بیشتری خواهید دید. اگر به انجمن ستاره شناسی محل خود بپیوندید، میتوانید دوستانی بیابید تا به اتفاق شان ستارگان را مطالعه کنید و درسفرهای علمی به مشاهده ستارگان بپردازید.
نقشه ستارگان به شما کمک میکند محل اجرام سماوی خاص را بیابید. همچنین برای تعیین زمان به ساعت و برای تعیین جهت صحیح به قطب نما احتیاج دارید. ۳۰ دقیقه طول میکشد تا چشم شما به تاریکی عادت کند، ولی برای خواندن نقشه ستارگان از چراغ قوه معمولی استفاده نکنید و دید شبانه خود را مختل نکنید.
در عوض چراغ قوه تان را باکاغذ شفاف قرمز بپوشانید تا نور قرمز ساطع کند. شبهای صاف برای مشاهده ستارگان شرایط خوبی را فراهم میکنند ، ولی صافی آسمان شاید نشانه خنکی هوا باشد، پس فراموش نکنید لباس گرم بپوشید.
● مشاهده ستارگان با چشم غیر مسلح
اگر تجهیزات مخصوصی ندارید، باز میتوانید با چشم غیر مسلح اجرام سماوی بسیاری را بیابید. میتوانید هلالهای ماه را دنبال کنید و صور فلکی را بیابید. شاید ستارگان دارای رنگهای مختلف نیز نظیر رجل الجبار، که ستاره ای به رنگ آبی و سفید است و منکب الجوزا، که ستاره ای سرخ است، قابل رویت باشند. میتوانید این دو ستاره را در صورت فلکی جبار بیابید.
منبع : گروه علمی نابغه های ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست