جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

DSL چیست؟


DSL چیست؟
ـ اتصال اینترنت و تماس تلفنی در یک زمان برقرار است.
ـ سرعت از مودم معمولی بسیار بالاتر است (۱.۵ مگا بیت در ثانیه در برابر ۵۶ کیلو بیت در ثانیه)
ـ با توجه به آنکه از سیم تلفن استفاده میکند نیاز به سیم کشی جدید ندارد.
ـ مودم DSL توسط شرکت عرضه کننده این سرویس در اختیار شما قرار میگیرد.
▪ اما DSL دارای سه نقطه ضعف است:
ـ هرچه به دفتر مرکزی DSL نزدیکتر باشید، سرویس بهتر است.
ـ دریافت دیتا سریعتر از ارسال آن است.
ـ سرویس در همه جا عرضه نمیشود.
چون سیم تلفن ظرفیت انتقالی بیش از فرکانسهای صدای انسان را دارد و صدای انسان دارای فرکانس بین ۵ تا ۳۴۰۰ هرتز است، بقیه ظرفیت انتقال سیم ها که تا چند میلیون هرتز میرسد، خالی میماند. DSL از این ظرفیت خالی بصورت دیجیتالی برای انتقال دیتا استفاده میکند.
▪ DSL نامتقارن یا ADSL
اکثر کاربران از اتصال نوع ADSL برای دسترسی به اینترنت استفاده میکنند. فرض بر اینست که یوزرها حجم اطلاعات دریافتی بیشتری دارند تا ارسال و با این فرض، فرکانس های ارسال و دریافت تنظیم میشوند. مبنا اینطور است که سرعت دریافت دیتا از اینترنت ۳ تا ۴ برابر سریعتر از سرعت ارسال به اینترنت است. روش های دیگر DSL به شرح زیر هستند:
VDSL یا Very high bit-rate DSL که سریع است اما در فواصل کوتاه کار میکند.
SDSL یا Symmetric DSL که سرعت ارسال و دریافت یکسانی دارد اما نمیتوانید همزمان از تلفن استفاده کنید و معمولا برای دفاتر اداری کوچک کاربرد دارد.
RADSL یا Rate-adaptive DSL که زیر گروه ADSL است اما این مودم است که بسته به طول و کیفیت خط ،سرعت اتصال را تنظیم میکند.
▪ محدودیت فاصله
اینکه کیفیت اتصال شما به اینترنت چگونه است، بستگی به فاصله شما تا دفتر مرکزی شرکت عرضه کننده سرویس ADSL دارد. ADSL تکنولوژی حساس به فاصله است که هرچند فاصله اتصال زیاد شود کیفیت سیگنال افت میکند و سرعت کند میگردد. حد این فاصله ۵۴۶۰ متر و یا ۱۸۰۰۰ فوت است که در کمتر از آن هنوز کیفیت قابل قبول میباشد. اگر خیلی به دفتر مرکزی نزدیک باشید ممکن است سرعتتان به ۸ مگا بیت در ثانیه نیز برسد. سرعت قابل قبول امروزی معادل ۱.۵ مگابیت در ثانیه است.
▪ وسایل DSL
ADSL دو قطعه دارد که یکی نزد شما و دیگری در دفتر سرویس دهنده و یا شرکت تلفن نصب میشود. آنکه نزد شماست بنام Transceiver است و آنکه شرکت دارد به نام DSLAM یا DSL Access Multiplexer است.اکثر شما به Transceiver ، مودم DSL میگویید. این نقطه ای است که کامپیوتر از آنجا به خط DSL وصل میشود.این مودم میتواند از چندین روش به کامپیوتر شما وصل شود که معمولیترین آن اتصال USB یا اترنت ۱۰base-T است. نمونه های خانگی این دستگاه ها فقط یک ترانسیور ساده هستند اما برای شرکتها میتوانند حاوی راتر شبکه، سویچ شبکه و یا امکانات دیگری برای شبکه باشند.
در مورد DSLAM که در طرف سرویس دهنده نصب میشود فقط به ذکر این نکته بسنده میکنم که ASDL برای هر یوزر یک اتصال اختصاصی از یوزر به دستگاه DSLAM برقرار میکند که فرق بزرگ آن با مودم های کابلی است که در آن ها یک حلقه شبکه ای بین یوزرها به اشتراک گذاشته میشود و با ورود هر یوزر به این حلقه، کیفیت ارتباط افت میکند.
منبع : سایت کامتونت