جمعه, ۲۳ شهریور, ۱۴۰۳ / 13 September, 2024
مجله ویستا

چهار گام اصلی برای ساختن وب سایت


چهار گام اصلی برای ساختن وب سایت
امروزه یكی از گام های مهم برای جهانی شدن و توسعه تجارت الكترونیك وب سایت ها می باشند. هر وب سایت به طور كلی از ۲ بخش عمده تشكیل می شود كه یكی به عنوان نام دامنه Domain Name و دیگری به عنوان میزبانی وب Hosting می باشد كه میزبانی وب در حقیقت فضایی است كه روی شبكه جهانی اینترنت برای قراردادن فایل ها و صفحات اینترنتی درنظر گرفته می شود. در این جا در ۴ گام به طور كلی نحوه تولید و ساخت یك وب سایت را با هم مرور می كنیم.
الف) گام اول- یك نام دامنه
(Domain Name)
نام دامنه شما یك نام واحد و یكتا بر روی اینترنت است. نام دامنه برای دسترسی به یك سایت در اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد، مانند شماره تلفن یك منزل یا اداره. (به عنوان مثال www.itway.ir).
پس نام دامنه ای را كه می خواهید مردم به كمك آن به سایت شما مراجعه كنند انتخاب كرده و آن را بخرید. می توانید از جست وجوگرهای نام های دامنه (Domain Search) استفاده كنید تا مطمئن شوید كه نام مورد نظر شما توسط افراد دیگر رزرو نشده باشد. همچنین اگر قبلاً نامی را رزرو كرده اید، می توانید از همان نام برای سایت جدید خود استفاده كنید. توجه داشته باشید كه می توانید برای اخذ نام دامنه از دامنه های IR. استفاده كنید كه معرف این هستند كه این سایت متعلق به كشور ایران می باشد و از طریق مؤسسه فیزیك نظری ایران این سرویس ارایه می شود. (www.nic.ir)
ب) گام دوم- فضای میزبانی را كرایه كنید
ثبت نام برای چنین سرویسی بسیار ساده است. فقط با چند كلیك شما می توانید فضای میزبانی را خریده و سایت خود را به روی اینترنت بفرستید. فقط كافی است به سایت یكی از ارایه كنندگان این خدمات مراجعه كنید. (خدمات میزبانی وب‎/ هاستینگ Web Hosting/ سرویس های میزبانی بر چند نوع هستند:
۱) اشتراكی- (Shared Hosting) برای سایت های اطلاعاتی كوچك و متوسط. میزبانی اشتراكی یك راه حل ارزان است.
۲) تجارت الكترونیك- (eCommerce Hosting) راه حل های تجارت الكترونیك به شما اجازه می دهد تا محصول یا خدمات خود را بر روی اینترنت عرضه كنید و به فروش برسانید. این راهكارها سیستم های فروش و پردازش كارت های اعتباری را برای فروشگاه آنلاین شما فراهم می كنند.
۳) اختصاصی- (Dedicated Hosting) اگر سایت پیچیده تری داشته باشید به امكانات بیشتری نیز برای میزبانی سایت خود نیاز دارید. در واقع مهم ترین مزیت یك میزبانی اختصاصی پایداری فضای میزبانی است به شكلی كه سایت شما تحت تأثیر سایت های همسایه كه در كنار شما از همان شركت میزبان استفاده می كنند قرار نگیرد.
ج) گام سوم- صفحات خود را بسازید
راه های بسیاری برای طراحی آسان یك سایت وجود دارد، شما می توانید از صفحه سازهایی نظیر Microsoft FrontPage استفاده كنید. همچنین منابع آنلاین فراوانی وجود دارد كه شما را در ایجاد یك سایت وب یاری می كند. سایت شما می تواند یك سایت ساده یك صفحه ای باشد یا سایتی بسیار پیچیده كه دارای صفحات زیادی است. برای جابه جایی سایت خود به روی سرور میزبان می توانید از یك مرورگر وب استفاده كنید و یا از طریق File Transfer Protocol اقدام كنید. در نهایت به محض این كه سایت شما بر روی سرور نصب شود، در دسترس تمام مشتریان و بازدیدكنندگان اینترنت خواهد بود، فقط كافی است كه آدرس آن را وارد كنند. (www.YourName.com)
د) گام چهارم- سایت خود را ترویج كنید
بیشترین عبور و مرور به سایت ها از طریق موتورهای جست وجو خواهد بود. مطمئن باشید كه سایت شما برای گرفته شدن در موتورهای جست وجو دارای طراحی بهینه است. در این مورد اطلاعات بسیار زیادی بر روی اینترنت موجود است. فقط با به كارگیری تعداد كمی از رایج ترین توصیه ها می توانید به اندازه كافی موفق باشید. سپس آدرس سایت خود را به موتورهای جست وجوی معتبر نظیر گوگل ارسال كنید. همچنین سایت خود را در چند موتور جست وجو ثبت كنید. برای ثبت سایت در موتورهای جست وجو می توانید از شركت هایی كه در این زمینه كار می كنند كمك بگیرید. اهمیت این موضوع وقتی روشن می شود كه بدانید نزدیك به ۴۰ درصد از بازدیدكنندگان شما از طریق موتورهای جست وجو شما را پیدا می كنند به همین دلیل فهرست شدن در ابتدای فهرست جست وجو بازدیدكنندگان بیشتری را به سایت شما می كشاند. در اصطلاح به این شركت ها Search Engine Optimizer می گویند.
برای سایت خود تابلوهای تبلیغاتی درست كنید و به پخش آن ها در اینترنت بپردازید.
سایت های بسیاری در اینترنت وجود دارند كه روش های E-Business را به شما می آموزند و شما را در راه ارتقا و مدیریت بهتر سایت تان كمك می كنند.
منبع: (ITWAY.IR)
منبع : روزنامه جوان