جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
رفتارهای جنسی در فضای مجازی
ظهور فناوری های ارتباطی نوین و همه گیر شدن کاربرد این فناوری ها در زندگی روزمره، تاثیرات عمیقی را در انواع ارتباطات بین انسان ها به وجود آورده است. این ارتباطات در بعضی موارد منجر به تحولات عمیق اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شده است.
روی آوردن انسانها با گرایش های متفاوت پدیده های متفاوتی را نیز به دنبال داشته است. یکی از این
پدیده ها، برقراری ارتباطات با محتوای جنسی است. این نوع ارتباطات در بین جوامع مختلف نگرانی های جدی به ویژه در رابطه با کودکان و نوجوانان به دنبال داشته است.
"سایبرسکس" که در بعضی موارد به طور خلاصه به آن " سایبر " هم اطلاق می شود دلالت بر مبادله پیام های با محتوای جنسی و تحریک کننده بین دو یا چند نفر دارد که به شبکه (اینترنت) متصل هستند. اینگونه پیام ها عموماً حاوی بیان تجربیات جنسی هستند که در بسیاری موارد به صورت تخیلی و ایفای نقش صورت می گیرند. بدین معنی که افراد درگیر در این تجربه وانمود می کنند که در حال انجام فعالیت جنسی هستند و آلام و رفتارهای خود را برای دیگران توصیف می کنند.
این قبیل اعمال معمولاً در فضاهای تعاملی نظیر اتاق های گفتگوی مجازی و نرم افزارهای تبادل پیام همزمان صورت می گیرند. اگرچه این فضا برای این منظور طراحی نشده اند ولی هر کس که در آن قرار گرفته باشد ممکن است پیامی نظیر این را دریافت کرده باشد "wanna cyber?".
"سایبرسکس" با ورود دوربین های ارزان قیمت قابل استفاده در اینترنت به بازار، ابعاد جدیدی یافته است. اگرچه در گذشته صراحت بیش از حد این رسانه باعث کندی رونق گرفتن آن می شد ولی امروز با ریختن قباحت آن به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
شدت تحریک صورت گرفته یا به بیانی میزان موفقیت این نوع مستقیماً بستگی به قابلیت های طرفین در برقراری ارتباط و ترسیم فضای ذهنی مورد نظر طرف مقابل دارد. این فعالیت ها در انتها معمولا منجر به انجام اعمال خودارضایی و در مواردی نیز اعمال جنسی با اطرافیان می شود.
این نوع فعالیت را نباید با پورنوگرافی اشتباه گرفت. پورنوگرافی که در یونان باستان به معنای نوشتن درباره فواحش بوده است در فضای مجازی معنای گسترده تری یافته است. شکل شدید آن به بیان غیر اخلاقی ترین انواع مناسبات جنسی در قالب تصاویر و داستان های تحریک کننده می پردازد.
در کشور ما پورنوگرافی به طور کلی ممنوع است. البته این قاعده مختص کشور ما نیست.در کلیه کشورها از جمله کشور امریکا پورنوگرافی دارای محدودیت هایی است که به انواع زیر تقسیم می شود:
● قانونی برای بزرگسالان و در عین حال غیر قانونی برای کودکان
▪ گروه اول شامل ترویج برهنگی است که به هر طریق می تواند به کودکان آسیب برساند. این آسیب ها در ادامه به تفصیل توضیح داده خواهند شد. به اینگونه مطالب که شامل رفتارهای
بی شرمانه – البته با قرائت امریکایی- نمی شود اصطلاحاً پورنوگرافی ملایم گفته می شود.
▪ مطالب بی شرمانه که شامل توصیف و یا نمایش رفتار و آلات دفعی و جنسی می باشد. به این مطالب اصطلاحاً برهنگی جنسی و مطالب کثیف گفته می شود.
● غیر قانونی حتی برای بزرگسالان
▪ رفتارهای وقیحانه که به طور آشکار بی ادبانه محسوب شده و به ارزش های جامعه آسیب
می رسانند و موجب ترویج خشونت جنسی می شوند. به این نوع رفتارها اصطلاحا پورنوگرافی خشن گفته می شود.
اگرچه وجود این قوانین اشاره به قباحت ذاتی این نوع مطالب دارد ولی باید دید که وجود اینگونه قوانین تا چه حد در جلوگیری از فعالیت های غیر قانونی مؤثر بوده است. آمار منتشر شده در این زمینه گویا هستند:
▪ در آگوست ۲۰۰۵ بیش از ۴۲ درصد از مخاطبین اینترنت از این گونه سایت ها استفاده کرده اند.
▪ در این ماه بیش از ۱۵ میلیارد صفحه از این نوع اطلاعات توسط کاربران دیده شده است.
▪ کاربران اینترنت به طور متوسط نزدیک به ۱۵ دقیقه از وقت خود را روزانه صرف مطالعه این گونه مطالب می نمایند. و ده ها آمار دیگر که توسط مؤسسات تحقیقاتی منتشر شده اند.
علی رغم این که نگرانی اصلی کلیه مجامع قانونی و اجتماعی به طور خاص بر حمایت از کودکان در فضای مجازی متمرکز شده است، ولی کماکان جدی ترین قربانیان این فضا کودکان هستند.
▪ حضور کودکان در اینترنت به ویژه فضاهای تعاملی منجر به قرار گرفتن آنان در معرض مجرمین اینترنتی و افرادی گردیده است که کودکان را مورد سوء استفاده جنسی قرار می دهند .
▪ علاوه بر این قرار گرفتن کودکان زیر ۱۴ سال در معرض مطالب و تعاملات جنسی در اینترنت موجب بروز بیماری های جنسی از جمله اعتیاد جنسی در آنان می شود.
▪ این نوع تماس با مطالب و محیط های جنسی موجب تعرض جنسی کودک به سایر کودکان می شود.
▪ از بین رفتن ارزش های اجتماعی، خانوادگی و زناشویی
▪ هویت جنسی کودکان شکل نمی گیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از منابع زیر استفاده نمایید:
http://www.sexualintegrity.org/
http://www.protectkids.com/
http://www.throughtheflame.com/
http://www.sexaddict.com/
http://www.ncsac.org/
http://www.sexualintegrity.org/
http://www.protectkids.com/
http://www.throughtheflame.com/
http://www.sexaddict.com/
http://www.ncsac.org/
منبع : شرکت نرمافزاری ایدهتک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست