جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
آلودگی های شهری قاتل بی گناه
تحقیقات اخیر از سوی یك گروه بین المللی مطالعات محیط زیستی حاكی از آن است كه بیش از ۱۰ میلیون نفر در معرض خطر ابتلا به عفونت های ریوی، سرطان و كاهش طول عمر به دلیل زندگی در ۱۰ شهر به شدت آلوده در جهان هستند.
موسسه بلك اسمیت كه یك گروه بین المللی تحقیقات محیط زیستی است در گزارشی در این زمینه فهرست اسامی ۱۰ شهر را در هشت كشور كه شهرهایی به شدت آلوده هستند و سلامت و بهداشت مردم را تهدید می كنند، منتشر كرده است.
در این گزارش آمده است كه زندگی كردن در شهری كه آلودگی جدی و شدید دارد مانند محكوم به مرگ بودن است. اگر آسیب ناشی از این آلودگی منجر به مسمومیت فوری نشود، ابتلا به سرطان، عفونت های ریوی و عقب افتادگی ذهنی پیامدهای احتمالی آن خواهد بود. این كشورها كه عمدتا بخشی از جهان در حال توسعه هستند، عموما سیستم های كنترل آلودگی بسیار كم یا نامطلوبی دارند و این مشكل با فقدان دانش و آگاهی دولت های محلی همراه می شود و در نهایت سلامت شهروندان را تهدید می كند. ریچارد فولر، رییس و بنیانگذار این موسسه بین المللی در این باره خاطرنشان كرد: البته این خبر خوب وجود دارد كه متخصصان ما به فناوری های استراتژی های ثابت شده ای برای از بین بردن بخش اعظمی از این آلودگی دسترسی دارند.
این گزارش طی هفت سال از سوی گروهی از كارشناسان محیط زیستی و بهداشتی از دانشگاه جان هاپكینز، مركز پزشكی مونت سینای و دانشگاه نیویورك تهیه و جمع آوری شده است.
از سوی دیگر یك گروه خیریه فعال در زمینه محیط زیست به تازگی ۱۰نقطه از آلوده ترین مناطق كره زمین را مورد مطالعه قرار داده است.
موسسه خیریه «بلك اسمیت» در آمریكا كه برای تعیین آلوده ترین نقاط زمین از اطلاعات دانشمندان مختلف و گروه های دوستدار محیط زیست بهره گرفته، هم اكنون طرح های پاكسازی برخی از این مناطق را آغاز كرده است.
طبق اطلاعات جمع آوری شده این موسسه، از میان ۱۰نقطه آلوده جهان، سه مورد در كشور روسیه قرار دارد و بقیه در نقاط مختلف جهان پراكنده اند.
فلزات سنگین از قبیل سرب مهمترین منابع این آلودگی ها بوده و سلامتی حدود ۱۰میلیون نفر در این مناطق به شدت در خطر است.
«ریچارد فولر» سرپرست موسسه خیریه «بلك اسمیت» اعلام كرد یكی از مهمترین نگرانی ها در تمامی این مناطق، انباشته شدن مواد سمی ماندگار در محیط زیست و همچنین نفوذ مواد سمی به بدن افرادی است كه در این نواحی حضور دارند.
در میان فهرست آلوده ترین نقاط جهان، منطقه چرنوبیل در اوكراین كه شاهد یكی از مهمترین حوادث صنعتی در سالهای اخیر بوده، شناخته ترین نام است، اما بقیه این مناطق دارای شهرت چندانی نیستند. برخی دیگر از آلوده ترین نقاط كره زمین عبارتند از:
▪ منطقه «تزرژینسك»(Dzerzhinsk) در روسیه كه در دوران جنگ سرد كارخانه های تولید سلاح های شیمیایی در آن قرار داشته اند.
▪ منطقه «لین فن»(Linfen) در چین كه مركز صنعت زغال سنگ این كشور محسوب می شود.
▪ منطقه «كابوه»(Kabwe) در كشور زامبیا به عنوان مركز معدنكاوی و تصفیه فلزات از جمله فلز سرب
▪ منطقه «هینا»(Haina) در جمهوری دومینكن كه بازیافت باتری ها سبب انباشته شدن حجم بسیار زیادی فلز سرب در منطقه شده است.
▪ منطقه «رانیپت» (Ranipet) در هند كه بیش از ۳میلیون نفر در آن درمعرض ضایعات صنعت دباغی قرار گرفته اند. به گفته «دیو هانراهان» مدیر برنامه های جهانی موسسه «بلك اسمیت»، هم اكنون دستیابی به پیشرفت در زمینه پاكسازی این مناطق مهمترین مساله است.
منبع : روزنامه ابرار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست