پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

بررسی اثر سطوح مختلف پودر آب پنیر و پروبیوتیک بر عملکرد جوجه‌های گوشتی


به منظور ارزیابی اثر سطوح پودر آب پنیر و پروبیوتیك بر عملكرد جوجه‌های گوشتی، ۷۲۰ جوجه نر و ماده بر روی بستر پرورش یافتند. ازمایش با ۳ سطح پودر آب پنیر (۲.۰ و ۴%) و سه سطح پروبیوتیك (۱۵۰.۰ و ۲۵۰ در دوره آغازین، ۱۰۰.۰ و ۱۶۵ در دوره رشد و ۵۰.۰ و ۸۰ میلی‌گرم در تن در دوره پایانی) انجام گرفت. سطوح پروبیوتیك بر افزایش وزن تاثیری نداشتند، همچنین فقط سطح ۳ پودر آب پنیر اثر معنی‌داری بر افزایش وزن دوره رشد داشت . با افزایش سطح پودر آب پنیر ضریب تبدیل غذایی به طور معنی‌داری افزایش یافت . همچنین بین سطح ۲ و ۳ پروبیوتیك در ضریب تبدیل غذایی اختلاف معنی‌داری مشاهده شد . افزایش سطح پروبیوتیك و پودر آب پنیر مصرف خوراك در دوره آغازین را كاهش داد، ولی بر مصرف خوراك دوره پایانی اثری نداشتند ، ضمن اینكه افزایش سطح پودر آب پنیر مصرف خوراك دوره رشد را افزایش داد كه پروبیوتیك بر این دوره هم اثری نداشت . پودر آب پنیر بر كاهش فسفر تری گلیسرید و كلسترول و افزایش كلسیم خون مؤثر بود . پروبیوتیك هم كلسیم خون را افزایش و تری گلیسرید خون را به طور معنی‌داری كاهش داد . ضمن اینكه هیچ یك از فاكتورها بر گلوكز خون و صفات لاشه اثر معنی‌داری نداشتند .
منبع : مؤسسه مرغداری ایران