شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

هیتلر عشق موسیقی


هیتلر عشق موسیقی
با گذشت بیش از ۶ دهه از زمان مرگ آدولف هیتلر، پیشوای آلمان نازی هنوز هم شخصیت او و عقایدش در هاله ای از ابهام قرار دارد.
هیتلر که سرسخت ترین هوادار آثار ریچارد واگنر و آنچه او از آن تحت عنوان موسیقی اصیل آلمانی یاد می کرد، بود و اجرای برنامه از سوی موسیقیدان های روس و یهودی را در سالن های موسیقی رایش سوم منع کرده بود به ظاهر در خفا به آثار مغضوبین دنیای موسیقی گوش می کرده است.
کشف صدها صفحه گرامافون در زیر شیروانی منزل لو بسیامنسکی ، از ماموران سابق دستگاه اطلاعاتی روسیه (KGB) دریچه تازه ای به ذائقه موسیقی پیشوای آلمان نازی گشوده است.
در دستنوشته ای از بسیامنسکی که به چگونگی دستیابی او به این صحنه های گرامافون اختصاص دارد، آمده روی این صفحات آثار کلاسیک اجرا شده توسط بهترین ارکسترهای آلمان و دیگر نقاط اروپا که سرآمد عصر خود بودند، ضبط شده است. بسیامنسکی جزو گروه افسرانی بود که مسوولیت بازجویی از ژنرال های به اسارت درآمده نازی را برعهده داشتند. او تابستان جاری در سن ۸۶ سالگی چشم از جهان فرو بست.
بسیامنسکی در نوشته های خود تاکید کرده از قرار داشتن آثار موسیقیدان های روس در بین کلکسیون آثار جمع آوری شده توسط هیتلر شگفت زده شده بود. هیتلر روس ها را انسان های درجه ۲ می پنداشت و اعتقاد داشت آنها هیچ سهمی از تمدن بشری ندارند. با این حال کلکسیون آثار جمع آوری شده توسط پیشوای آلمان نازی کارهایی از موسیقیدان های برجسته روس چون چایکوفسکی ، برودین و راچمانیف را شامل می شود. جالب تر آن که صفحاتی که روی آنها این آثار ضبط شده اند به علت استفاده مکرر مخدوش شده اند و روی همه آنها برچسب های مخصوصی که از تعلق آنها به شخص پیشوا حکایت دارد، حک شده است.
بسیامنسکی این صفحات را در دفتر کار هیتلر در برلین ، پایتخت آلمان نازی در حالی یافته بود که در جعبه های مخصوصی بسته بندی شده بودند. کارکنان دفتر پیشوا در بحبوحه نزدیک شدن متفقین به برلین به ظاهر برای تخلیه مقر مرکزی حزب نازی در برلین و انتقال لوازم ضروری به استحکامات ایجاد شده در ارتفاعات آلپ آماده شده بودند و صفحه های موسیقی در زمره اسباب و لوازمی بودند که برای احساس آرامش کردن پیشوا ضروری بوده است.
بسیامنسکی که در زمان ورود نیروهای ارتش سرخ به برلین درجه سرهنگی داشته از ترس این که مبادا به سرقت اموال دولتی متهم شود در سراسر عمر از افشای دراختیار داشتن صفحات موسیقی متعلق به پیشوای آلمان خودداری کرده بود. یکی از بهت آورترین نکات پیرامون محتوای این صفحات گرامافون که به ظاهر گزیده آثار مورد علاقه پیشوای آلمان بوده اند وجود اجراهایی از موسیقیدان های یهودی است. در بین آنها اجرای یکی از قطعات چایکوفسکی توسط برونیسلاو هوبرمان ، ویولونیست صاحب نام لهستانی که یهودی بوده است به چشم می خورد.
منبع: تایمز
منبع : روزنامه جام‌جم


همچنین مشاهده کنید