جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
این ده نفر
۱) سیدمحمد خاتمی
رئیس جمهور سابق ایران که به دلیل ازدواج با دختری از خانواده امام موسی صدر به داماد لبنان شهره است، در پی دستاورد بزرگ سیدحسن نصرالله، چند روز قبل با ارسال نامه یی به دبیرکل حزب الله لبنان، پیروزی فرزندان مقاومت لبنان را در تبادل اسرای لبنانی و اسرائیلی به آنها تبریک گفت. در بخشی از این نامه آمده بود؛ «رهبران آگاه لبنانی به رغم تنوع اجتماعی و سیاسی با قدم گذاشتن در مسیر وحدت و یکپارچگی نه تنها کشور خود را از خطری حتمی نجات دادند، بلکه نمونه یی گویا و روشن از تدبیر و عقلانیت را به نمایش گذاشته و زمینه حل سایر مشکلات منطقه یی را نیز فراهم نموده اند.» خاتمی که علاوه بر ایران در لبنان هم محبوبیت بسیاری دارد، یکی از کسانی است که همواره برای اتحاد در لبنان تلاش کرده است. خیلی ها می گویند بازگشت خاتمی به کرسی ریاست جمهوری می تواند به روند آرامش در خاورمیانه کمک بسیاری کند و برای همین و خیلی مسائل دیگر اقتصادی و سیاسی و اجتماعی مثل تورم، امنیت سرمایه گذاری، آزادی و دیپلماسی صحیح و جلوگیری از انزوای ایران در جامعه بین الملل است که خیلی ها بر آن شده اند تا خاتمی را مجاب کنند برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود. البته آقا سید هنوز پاسخی به این دعوت ها نداده است، اما همین که همه رسانه های طیف های اصولگرا، از کیهان تا رجا، اینگونه برای نیامدن خاتمی تلاش می کنند و در این راه حتی از چند رسانه طیف های دیگر هم استفاده می کنند، نشان می دهد اصولگرایان چقدر از خاتمی می ترسند.
۲) سیدحسن نصرالله
تنها سیدمحمد خاتمی نبود که پیروزی بزرگ سیدحسن نصرالله را به او و مردم لبنان تبریک گفت، بلکه مخالفان سیاسی او در لبنان هم این پیروزی را که منجر به آزادی سمیر قنطار، قدیمی ترین اسیر لبنانی که ۳۰ سال در زندان های اسرائیل بود، شد، برای مردم مبارک دانستند. یکی از این مخالفان سیاسی «نازک رفیق حریری» همسر نخست وزیر سابق لبنان بود که در نامه یی نوشت؛ «سیدحسن نصرالله بهترین کسی است که به سبب شهادت فرزندش در راه وطن معنای فداکاری را درک و لبنان به درایت وی تکیه می کند.» او که پسرش سعد حریری از حامیان فواد سنیوره نخست وزیر لبنان است، به رهبر حزب الله لبنان گفت؛ «آقای سیدحسن نصرالله، ما به درایت شما تکیه می کنیم و به درایت همه لبنانی ها نیازمندیم تا آرزوهایمان برآورده شود و با یکدیگر در راه وحدت و همدلی و صلح و شکوفایی حرکت کنیم.» سیدحسن نصرالله در شرایطی به محبوب ترین چهره سیاسی منطقه بدل شده که حضور چند دقیقه یی او در مراسم استقبال از سمیر قنطار و چهار اسیر دیگر آزاد شده نشان داد او چقدر میان طیف های گوناگون لبنان از شیعه تا سنی، از املی تا دروزی محبوب است. و این رمز پیروزی سیدحسن است؛ مردی که در مبارزه با اسرائیل تنها نیست.
۳) باراک اوباما
هرچند برخی از نظرسنجی ها از نزدیکی جان مک کین به باراک اوباما در انتخابات آینده ریاست جمهوری خبر می دهند اما می گویند جوانان امریکایی آنقدر به سناتور اوباما افتخار می کنند که بعید است مک کین بتواند در انتخابات آینده نامزد دموکرات ها را تهدید کند. اوباما این هفته در سفری به خاورمیانه هم به افغانستان رفت و هم به عراق و هم با حامد کرزی ملاقات کرد و هم با جلال طالبانی و نوری المالکی. این دیدارها با دو موضع متفاوت همراه بود. اوباما در افغانستان گفت از اعزام هفت هزار نیروی کمکی به این کشور حمایت می کند، چرا که به گفته او «وضعیت افغانستان، بیشتر از عراق، امنیت ملی امریکا را تهدید می کند.» او اما در عراق به رهبران این کشور قول داد پس از ریاست جمهوری، برای خروج سربازان امریکایی از عراق برنامه زمان بندی می دهد. چند روزنامه نگار و کارشناس مشهور امریکایی که حامی اوباما هستند از برنامه زمان بندی برای خروج سربازان امریکایی از عراق حمایت کرده و گفته اند این اتفاق هم به نفع امریکا است و هم به نفع مردم عراق. البته خیلی ها می گویند سفر اوباما به افغانستان و عراق در پی این خبر است که نظرسنجی ها نشان می دهد مردم امریکا جان مک کین را در امور نظامی و سیاست خارجی باتجربه تر می دانند. و این یعنی اوباما می خواهد از این نظر هم از مک کین پیشی بگیرد.
۴) حسین صمصامی
در شرایطی که برخی از نمایندگان مجلس با دیوان عدالت اداری نامه نگاری کرده بودند و از رئیس این دیوان خواسته بودند همه احکام حسین صمصامی را پس از پایان دوره سرپرستی سه ماهه لغو کند و در حالی که این نمایندگان در تذکرهای پی درپی به رئیس جمهور ادامه سرپرستی صمصامی را بر وزارت اقتصاد غیرقانونی دانسته بودند، معاون حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری اعلام کرد؛ «به دنبال نامه رئیس جمهور به مقام معظم رهبری در خصوص ادامه سرپرستی حسین صمصامی در وزارت امور اقتصادی و دارایی، ایشان با این درخواست رئیس جمهوری موافقت کردند.» و بلافاصله پس از موافقت رهبری، احمدی نژاد در حکمی سرپرستی صمصامی را تایید کرد. درباره اینکه چرا پس از سه ماه احمدی نژاد هنوز وزیر اقتصادش را معرفی نکرده است، شنیده می شود که او مایل است پرویز داوودی را به عنوان وزیر به مجلس معرفی کند و صادق محصولی یا مجتبی ثمره هاشمی را به عنوان معاون اول برگزیند، اما تا امروز موفق نشده نظر داوودی را برای نشستن بر کرسی وزارت اقتصاد جلب کند. این دومین بار بود که احمدی نژاد از رهبری خواست اختلافش را با مجلس با حکم حکومتی حل کنند. اولین بار اختلاف بر سر برداشت از حساب ذخیره ارزی پدید آمده بود که احمدی نژاد در نامه یی از رهبری خواست به او مجوز برداشت از این حساب را بدون مصوبه مجلس بدهند. داستان کامل این اتفاق را احمدی نژاد هفته گذشته در گفت وگوی مستقیمی که از شبکه اول سیما پخش شد، توضیح داد.
۵) احمد توکلی
سرانجام تکلیف ریاست مرکز پژوهش های مجلس روشن شد و احمد توکلی رئیس این مرکز باقی ماند. این در حالی بود که شنیده می شد علی لاریجانی علاقه مند است مثل دیوان محاسبات، یکی از نزدیکانش را بر کرسی ریاست مرکز پژوهش ها بنشاند، اما انگار هیات رئیسه با گزینه های پیشنهادی لاریجانی مخالفت کرده و به ابقای توکلی رای داده است. البته حفظ این کرسی برای توکلی آسان نبوده است. شنیده می شود هیات رئیسه برای ادامه ریاست توکلی بر مرکز پژوهش های مجلس شروطی را در نظر گرفته که او با پذیرفتن این شروط توانسته رای اعضا را بگیرد. توکلی که پسرخاله علی لاریجانی است، یکی از مخالفان لاریجانی در راه ریاست مجلس بود و از ادامه ریاست غلامعلی حدادعادل دفاع می کرد. او اما در رقابت با روح الله حسینیان، مجتبی زارعی، احمد کوچک زاده، کریم شهرزاد و یوسف نجفی توانست بار دیگر بر کرسی ریاست مرکز پژوهش ها تکیه بزند؛ جایی که در آن می تواند هم خودش و هم یکی از نزدیکانش را برای انتخابات ریاست جمهوری آینده آماده کند.
۶) اکبر هاشمی رفسنجانی
چند روز پیش بود که خبرگزاری فارس خبری را روی خط فرستاد مبنی بر اینکه سیدمحمد خاتمی و چند نفر دیگر از اعضای مجمع روحانیون مبارز به خانه اکبر هاشمی رفسنجانی رفته اند و در مراسم شام رئیس مجلس خبرگان رهبری شرکت کرده اند و با او درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری رایزنی کرده اند. فارس در شرایطی از دیدار محرمانه خاتمی و هاشمی پرده برداشت که ننوشت سیدمحمد خاتمی و اکبر هاشمی سال هاست در یکی از کوچه های جماران همسایه هستند و هفته یی چند بار در مکان های مختلف یکدیگر را می بینند و برای بحث درباره انتخابات ریاست جمهوری نیازی ندارند که ضیافت شام برگزار کنند.درباره اینکه هاشمی در انتخابات آینده از چه کسی حمایت می کند، گمانه زنی های فراوانی وجود دارد.
۷) رادوان کارادزیچ
قصاب سربرنیتسا سرانجام دستگیر شد. روز دوشنبه مقامات صرب از دستگیری رادوان کارادزیچ یکی از بزرگ ترین جنایتکاران جنگی جهان که مسوول کشتار ۸هزار زن و مرد مسلمان بوسنیایی در سربرنیتسا در سال ۹۵ بوده، خبر دادند. او در یکی از کلینیک های بهداشتی، درمانی بلگراد در بخش داروهای جایگزین مشغول به کار بود. کارادزیچ در این سیزده سال با تغییر چهره و جعل هویت با نام دراگون دائیچ، آزادانه در خیابان های شهر قدم می زد و به راحتی در محافل عمومی ظاهر می شد. دولت امریکا از سال ۹۸ برای سر او ۵میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود. مکان دستگیری کارادزیچ از سوی مقامات صرب اعلام نشده است، اما دولت صربستان اعلام کرده، نخستین نخست وزیر صرب های بوسنی توسط پلیس مخفی صربستان، در نزدیکی بلگراد شناسایی و دستگیر شده است.
۸) علی لاریجانی
می گویند رئیس مجلس هشتم سفرهای استانی اش را برای حضور در انتخابات آینده ریاست جمهوری آغاز کرده است. و نیز می گویند اگر گروه های اصولگرا بخواهند روی یک نفر برای مقابله با محمود احمدی نژاد اجماع کنند، او کسی نیست جز علی لاریجانی که با تکیه زدن بر کرسی ریاست مجلس از شرایط خوبی هم برای رقابت برخوردار شده است.البته شنیده می شود علی اکبر ناطق نوری و محمدرضا باهنر از حامیان اصلی نامزدی علی لاریجانی برای انتخابات آینده هستند و البته این تحلیل هم وجود دارد که لاریجانی در صورتی برای انتخابات آینده نامزد می شود که سیدمحمد خاتمی نامزد اصلاح طلبان نباشد، چرا که در صورت آمدن خاتمی، انتخابات آینده به انتخاباتی دوقطبی بدل می شود و در این صورت اصولگرایان ناچارند از احمدی نژاد حمایت کنند، چرا که نظرسنجی ها از برتری قاطع خاتمی حکایت می کند.
۹) کریستوفر نولان
به نظر می رسد به فهرست برادران موفق سینمایی باید یک نام دیگر هم اضافه کرد؛ نولان. هر چند که نام کریستوفر نولان بیشتر از برادر نویسنده اش سر زبان ها افتاده و حالا با موفقیت خیره کننده بتمن «شوالیه تاریکی» بله تکرار می کنم خیره کننده، کریستوفر نولان جایگاه رفیعی را توانسته برای خودش دست و پا کند. جایگاهی که بیشتر از هر چیزی به خاطر هوش فراوان و نبوغ سرشار نولان است. این ششمین فیلم کریستوفر نولان است که او به همراه جاناتان نولان، فیلمنامه آن را نوشته اند. استقبالی که از فیلم «شوالیه تاریکی» شده همگان را بر این داشته تا فرمول این موفقیت عظیم را سریعاً ردیابی کنند. فیلم دیگری از یکی از محبوب ترین ابرقهرمان های تاریخ سینما، بازگشت یکی از محبوب ترین بدمن های سینمایی یعنی ژوکر و از همه مهم تر آخرین حضور کامل سینمایی هیث لجر در نقش ژوکر خبیث، همگی می توانند از عوامل این موفقیت به حساب بیایند. اما بی شک نقش انکارناشدنی این دو برادر در خلق بتمن مهم ترین عامل است. استقبال اینچنینی از فیلمی با مدت زمان ۱۵۲ دقیقه نشان می دهد که کار کارگردانی نولان و داستان گویی او در این فیلم، فراتر از استانداردهای کمپانی برادران وارنر است و حالا با توجه به علاقه زیاد نولان به فیلم های «جیمز باند» اصلاً بعید نیست در آینده یی نه چندان دور، او نیز یکی از خالقان این مامور ۰۰۷ باشد. کریستوفر جیمز نولان متولد ۱۹۷۰ در لندن است و نخستین تجربه های سینمایی او به سن هفت سالگی نولان بازمی گردد. او نسبت به زنگ های سبز و قرمز کوررنگی دارد و جالب اینکه اصلاً از جلوه های کامپیوتری به خصوص CGI خوشش نمی آید.
۱۰) رونالدینیو
همین دو سال قبل بود که خیلی ها رونالدینیو را با مارادونا مقایسه می کردند و می گفتند او در مقایسه با اسطوره فوتبال جهان، مهارت بیشتری در کار با توپ دارد و از این نظر بهترین بازیکن تاریخ فوتبال جهان است. اما رونی نتوانست به آن بازی های درخشانش ادامه بدهد و جام جهانی ۲۰۰۶ مقدمه یی شد برای سقوط او. هرچند هافبک شماره ۱۰ بارسا در دو فصل اخیر گاهی توانست گل های درجه یک بزند و کارهای خیره کننده بکند، اما دیگر خبری از آن روزها نبود که او یک تنه بارسا را به عنوان تیم برنده از زمین خارج کند. و در شرایطی که خیلی ها از تمام شدن رونالدینیو سخن می گفتند، باشگاه میلان ایتالیا دست به جیب شد و با ۳۰ میلیون یورو هافبک نابغه برزیلی را به خدمت گرفت تا او در فضایی تازه بتواند خودش را احیا کند و دوباره بدرخشد. خیلی ها هستند که هنوز به او امیدوارند و می گویند اگر رونالدینیو به روزهای اوج بازگردد هیچ کس نمی تواند با او برای تصاحب توپ طلای اروپا و جهان رقابت کند.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست