قیمت طلا امروز




 خلیفه آل ثانی

 سایت اکوایران / ۴۶ ساعت قبل

یک معامله عجیب؛ چگونه ترامپ دوحه را ناامید کرد؟

اکوایران: قطری‌ها متحد ندارند. آن‌ها سرمایه‌گذاری دارند.
 یک معامله عجیب؛ چگونه ترامپ دوحه را ناامید کرد؟
اکوایران: قطری‌ها متحد ندارند. آن‌ها سرمایه‌گذاری دارند. به گزارش اکوایران، در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری عظیم و اتحادهای دیپلماتیک گسترده قطر تصور نوعی از حلقه محافظ را برای این کشور ایجاد کرده بود. این موضوع با دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ و نوع روابطی که دوحه با او برقرار کرده بود تضمین‌شده‌تر به نظر می‌رسید. با این حال سیر وقایع اخیر دلالت بر روندی متفاوت دارد. نشریه آتلانتیک این موضوع را مورد بررسی قرار داده است. اکوایران این مقاله بلند را در دو بخش ترجمه کرده که در ادامه بخش اول آن ارائه می‌شود: تقریباً یک اثر هنری

قطری‌ها درست پس از بازگشت ترامپ  به کاخ سفید، یک بوئینگ ۷۴۷ ۴۰۰ میلیون دلاری را به وست پالم بیچ فرستاده  بودند تا او بتواند دستانش را روی صندلی‌های چرمی نرم بکشد و روکش‌های چوب چنار و واکاپو را بررسی کند. یک بروشور فروش، حمام اصلی اختصاصی با منبت‌کاری‌های صدفی را «تقریباً یک اثر هنری» توصیف کرده بود.

ترامپ واقعاً می‌خواست این هواپیما یک کاخ پرنده مناسب برای یک پادشاه خلیج فارس یا یک رئیس‌جمهور آمریکایی باشد که دوست دارد مانند یک پادشاه زندگی کند. اما هزینه‌های عملیاتی آن - حدود ۲۵۰۰۰ دلار در ساعت پرواز - حتی برای خانواده سلطنتی قطر نیز گزاف بود. دولت پنج سال بود که سعی در فروش آن داشت.

خبر مرتبط درگذشت معمار قطر مدرن؛ چگونه شیخ حمد کشورش را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل کرد؟

اکوایران: شیخ حمد که در سال ۱۹۵۲ متولد شد، در آکادمی نظامی سلطنتی سندهرست در بریتانیا تحصیل کرد و در سال ۱۹۷۱ به نیروهای مسلح قطر پیوست. او در سال ۱۹۷۷ به‌عنوان ولیعهد منصوب شد و به‌تدریج مسئولیت اداره امور روزمره کشور، از جمله تولید نفت و گاز طبیعی، را بر عهده گرفت.

قطری‌ها می‌دانستند که ترامپ این هواپیما را می‌خواهد. آنها این مرد و سلیقه‌اش را درک می‌کردند. این هواپیما از نظر زیبایی‌شناسی در همان ردیف هواپیمای نسبتاً کوچک «ترامپ فورس وان» -بوئینگ ۷۵۷ طلایی‌رنگی که او به عنوان یک شهروند عادی با آن پرواز می‌کرد- قرار می‌گرفت. آن‌ها همچنین می‌دانستند که ترامپ از هواپیماهای ۷۴۷ قدیمی و آبی‌رنگ قدیمی که از سال ۱۹۹۰ روسای جمهور را حمل می‌کردند، خوشش نمی‌آید. او در سال ۲۰۱۸ دو هواپیمای جدید از بوئینگ سفارش داده بود، اما آنها سال‌ها از برنامه عقب بودند.

ترامپ هواپیمای قطری با ۱۱ حمام و رنگ‌آمیزی مجدد با طرح رنگی قرمز، سفید و آبی را می‌خواست. و او می‌خواست که این هواپیما به موقع برای پرواز در دویست و پنجاهمین سالگرد تولد آمریکا آماده شود. این یک خواسته پوچ بود. قرار است ایر فورس وان به عنوان یک پست فرماندهی نظامی هوابرد عمل کند. جت قطری باید تا پیچ‌هایش جدا شده و با تجهیزات ارتباطی رمزگذاری شده و همچنین مواد ویژه‌ای برای محافظت از آن در برابر انفجار رادیولوژیکی سلاح هسته‌ای و انواع اقدامات متقابل برای خنثی کردن موشک‌ها و راکت‌ها، مجهز شود. چهار سال طول کشیده بود تا یک شرکت طراحی پاریسی فضای داخلی هواپیما را تکمیل کند. تبدیل جت به یک قلعه پرنده می‌توانست حداقل به همین مدت زمان برای مهندسان آمریکایی طول بکشد. یک هدیه رایگان از «دوستان»؛ قیمت بالای ترامپ

افراد نزدیک به ترامپ - هنوز مشخص نیست چه کسی - به قطری‌ها پیشنهاد دادند که به جای فروش هواپیما، می‌توانند آن را به ایالات متحده اهدا کنند. یک هدیه رایگان از «دوستانی» که قبلاً صدها میلیون دلار در شرکت سهام خصوصی داماد ترامپ سرمایه‌گذاری کرده بودند و یک هتل منهتن بدهکار متعلق به استیو ویتکاف را به قیمت ۶۲۳ میلیون دلار خریداری کرده بودند. تازه این بدون احتساب ۸ میلیارد دلاری است که آنها برای ساخت یک پایگاه هوایی - بزرگترین پایگاه نظامی ایالات متحده در خاورمیانه - برای آمریکایی‌ها هزینه کرده بودند، یا برنامه‌هایشان برای صرف ۱۰ میلیارد دلار دیگر برای ارتقاء و نگهداری آن. ۴۰۰ میلیون دلار دیگر برای هواپیمایی که رئیس‌جمهور آنقدر دوستش داشت، چه ارزشی داشت؟

دونالد ترامپ پس از بازدید از جدیدترین هواپیمای ناوگان ریاست جمهوری، در پایگاه هوایی مشترک اندروز در مریلند در 19 ژوئن 2026، سخنvانی می‌کند/عکس از گتی ایمیجز

حتی برخی از رهبران قطری از بی‌پروایی ترامپ شگفت زده شدند. اما آنها کاری را کردند که وقتی یک مقام آمریکایی از آنها چیزی مشکوک - از نظر سیاسی، اخلاقی یا حتی قانونی - می‌خواهد، انجام داده‌اند: آن‌ها بله گفتند.

خشم دو حزبی در واشنگتن از این بابت بسیار شدید بود. این هواپیما نقض آشکار قانون اساسی بود. ترامپ در شبکه اجتماعی‌اش نوشت: «فقط یک احمق این هدیه را از طرف کشورمان نمی‌پذیرد». اما چیزی که ترامپ نمی‌توانست یا نمی‌خواست ببیند این است که فقط یک احمق این هواپیما را چیزی غیر از یک رشوه عظیم می‌داند؛ به خصوص با توجه به اینکه ترامپ علناً گفته بود که قصد دارد پس از ترک دفتر ریاست جمهوری آن را به کتابخانه ریاست‌جمهوری خود منتقل کند. حتی با معیارهای افراطی خلیج فارس، دادن یک هواپیمای رایگان به یک رهبر جهانی اقدامی کاملاً اشتباه است. اما قطری‌ها قبلاً یکی به رئیس‌جمهور ترکیه داده بودند و دیدند که این خبر بد فراموش می‌شود. و همانطور که قطری‌ها، احتمالاً بهتر از هر کسی می‌دانند، قیمت با ترامپ همیشه بالاست. بازی دوطرفه و درک یک معامله عجیب  

برای درک این معامله عجیب  لازم است قطر را درست‌تر درک شود. قطری‌ها متحد ندارند. آن‌ها سرمایه‌گذاری دارند. سرمایه‌گذاری‌های آن‌ها در روابط با آمریکا بدون شک مهم‌ترین سرمایه‌گذاری آن‌هاست و آن‌ها میلیاردها دلار خدمات دیپلماتیک و پشتیبانی نظامی به ایالات متحده ارائه داده‌اند. اما در عین حال که برای دفاع از آمریکا پول می‌دهند، از دشمنان آمریکا نیز حمایت کرده‌اند.

قطری‌ها در هر دو طرف بازی می‌کنند و بسیاری از شرکای آن‌ها به همین دلیل از آن‌ها متنفرند. با این وجود، به نظر می‌رسید که تجربه آن‌ها برای دهه‌ها نشان داده که واقعاً می‌توانند امنیت ملی خود را به همراه نفوذ جهانی و حتی یک فرهنگ جهان‌وطنی بخرند. ترامپ در ابتدا باید برای آنها شریک ایده‌آلی به نظر می‌رسید. و در واقع، تنها چهار ماه پس از تحویل هواپیمایش، در سپتامبر 2025، او یک فرمان اجرایی امضا کرد که ظاهراً حفاظت آمریکا را تضمین می‌کرد.

دونالد ترامپ به همراه شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، دوحه، ۱۴ مه ۲۰۲۵/  عکس از گتی ایمیجز

اما اخیراً، رهبران قطر برای آن‌چه که برایش پول پرداخت کرده‌اند، خدمات دریافت نکرده‌اند. در ماه فوریه، ایالات متحده عملاً بدون هیچ هشداری به قطری‌ها حمله کرد - با وجود این‌که آن‌ها میزبان یک پایگاه نظامی بزرگ ایالات متحده هستند. سپس ایران به قطر حمله کرد و به تأسیسات گاز طبیعی این کشور و منبع اصلی ثروت آن، آسیب زیادی وارد کرد و تنگه هرمز -تنها مسیر موجود برای قطر برای صادرات گاز طبیعی که برای انتقال باید به مایع تبدیل شود- بست. همسایگان این کشور می‌توانند نفت را از طریق زمین منتقل کنند و قصد دارند خطوط لوله جدیدی بسازند.

اما قطر گیر افتاده و به طور منحصر به فردی تحت تأثیر رفتارهای مردی قرار دارد که هواپیمای آن‌ها را ربوده است. حالا قطری‌ها با مردی روبرو بودند که نمی‌توانستند او را بخرند. می‌توانستند به او پول بدهند و انتظار هم می‌رفت. اما امنیتی که قطری‌ها به آن امیدوار بودند، تبدیل به یک باج‌گیری شد. مردی که دیروز را به یاد نمی‌آورد، هرگز نمی‌پرسد: «آیا ما دوست هستیم؟»، او فقط می‌خواهد بداند: «اخیراً برای من چه کار کرده‌اید؟» کشوری که جوان‌ترها نمی‌شناسند

قطری‌ها به لطف ذخایر نفتی خود که در معیارهای منطقه ناچیز بود، از قبل ثروتمند بودند. اما کشف میدان گازی شمالی آن‌ها را به طرز غیرقابل باوری ثروتمند کرد. 25 سال طول کشید و بخش قابل توجهی از ثروت قطر توسط خانواده حاکم آل ثانی توسعه یافت. اخیراً، درآمد سالانه گاز طبیعی مایع تقریباً 50 میلیارد دلار بوده است که حدود یک چهارم تولید ناخالص داخلی قطر را تشکیل می‌دهد.

قطری‌های جوان‌تر، کشوری را که پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایشان در جوانی در آن زندگی می‌کردند، به رسمیت نمی‌شناسند. این کشور پیش از آغاز صادرات عظیم نفت در اواسط قرن بیستم، منطقه‌ای فقیر و فراموش‌شدنی در سواحل شرقی عربستان سعودی بود و صید مروارید بخش عمده‌ای از اقتصاد آن را تشکیل می‌داد.

اکنون دولت هزینه مراقبت‌های بهداشتی قطری‌ها را در طول زندگی‌شان پرداخت می‌کند. هزینه تحصیلات عالی آنها را نیز دولت پرداخت می‌کند، چرا که دانشگاه‌هایی از ایالات متحده وارد این کشور شده‌اند: جورج تاون، نورث وسترن، کارنگی ملون و سایر کالج‌ها با حمایت مالی قطر در آنجا شعبه دارند. قطری‌ها مالیات بر درآمد نمی‌پردازند و ساکنان خارجی که ۹۰ درصد از ۳.۳ میلیون نفر جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، تقریباً تمام کارهای فیزیکی را انجام می‌دهند. به لطف کارگران، بعید است که یک قطری را پشت صندوق، در حال رانندگی تاکسی، در حال انتظار روی میز یا در حال جمع‌آوری زباله ببینید. و اکنون، با تمام پول دنیا، قطری‌ها نفوذ خود را بسیار فراتر از مرزهای خود گسترش داده‌اند.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، در حال اهدای کاپ قهرمانی جام جهانی ۲۰۲۲ به لیونل مسی، کاپیتان تیم ملی آرژانتین/ عکس از گتی ایمیجز

قطری‌ها به سمت املاک و مستغلات غنیمتی و رویدادهای بزرگ بین‌المللی، مانند مسابقات فرمول ۱ و جام جهانی که قطر در سال ۲۰۲۲ میزبان آن بود، کشیده شده‌اند، در حالی که اتهاماتی  مبنی بر رشوه دادن به کمیته انتخاب وجود داشت. وقتی قطر در این مناقصه برنده شد، حتی استادیوم‌های مناسبی برای برگزاری مسابقات نداشت - و البته قطری‌ها آن‌ها را ساختند؛ در مجموع هفت استادیوم، به همراه جاده‌ها و سیستم‌های حمل و نقل عمومی جدید. قطر، فارغ از رسوایی‌های حقوق‌بشری یا دمای بالای تابستانی، سال گذشته پیشنهاد خود را برای میزبانی بازی‌های المپیک ۲۰۳۶ اعلام کرد.

در لندن، صندوق سرمایه‌گذاری دولتی قطری‌ها مالک فروشگاه‌های هارودز، شارد (بلندترین ساختمان اروپای غربی)، بخشی از فرودگاه هیترو و حدود یک چهارم منطقه میفر -که به دوحه کوچک نیز معروف است- در مرکز شهر است. در فرانسه، باشگاه فوتبال پاری سن ژرمن را در اختیار داشته و در واشنگتن، سهام اقلیتی در ویزاردز، کپیتالز و میستیکز را در اختیار دارد. در نیویورک، هتل‌های پلازا و سنت رجیس و سهامی در ساختمان امپایر استیت را در اختیار دارد.

قطر همچنین بزرگترین خریدار هنرهای زیبا در جهان است.  ارزش مجموعه نقاشی‌ها و مجسمه‌های این کشور ۴۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. این آثار، که شامل برخی از گران‌ترین نقاشی‌های فروخته شده در حراجی‌ها هستند، قرار است به موزه‌هایی که قطر هنوز در حال ساخت آنهاست، منتقل شوند. سرمایه‌گذاری در روابط

اما قطر بیش از ساختمان‌ها، هنر یا رویدادهای ورزشی جهانی، در روابط سرمایه‌گذاری می‌کند. وقتی حمد بن خلیفه آل ثانی در سال ۱۹۹۵ پدرش را سرنگون کرد تا امیر شود، به سفیر آمریکا گفت که می‌خواهد قطر ارزشمندترین متحد ایالات متحده در خلیج فارس باشد. این پیشنهادی جسورانه از سوی حاکمی۴۳ ساله بود که تصور می‌کرد امارت نوپای او چیزی برای ارائه به ابرقدرت باقی‌مانده جهان دارد. اما حمد و همسر محبوبش، شیخه موزه بنت ناصر، دیدگاه مشترکی برای تبدیل قطر به یک ملت مدرن، با ریشه در فرهنگ سنتی مسلمانان، داشتند و برای ساخت آن به یک محافظ نیاز داشتند.

پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، حضور گسترده نظامی ایالات متحده در عربستان سعودی غیرقابل دفاع شد. آمریکایی‌ها به یک پایگاه نظامی جدید نیاز داشتند، بنابراین حمد یکی را به آنها داد. پایگاه هوایی العدید، واقع در جنوب غربی دوحه، اکنون محل استقرار حدود ۱۰۰۰۰ پرسنل نظامی ایالات متحده و همچنین ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در خاورمیانه است. باند فرودگاه آن، با طول بیش از دو مایل، می‌تواند هواپیماهای باری سنگین، هواپیماهیا سوخت‌‌رسان و بمب‌افکن‌های B-52 را در خود جای دهد.

قطری‌ها خدمات دیگری نیز ارائه دادند و به یک کانال دیپلماتیک مخفی برای ایالات متحده برای ارتباط با گروه‌های افراطی، از جمله طالبان و شاخه‌های القاعده، تبدیل شدند. آن‌ها افسران و دیپلمات‌های بازنشسته ارتش ایالات متحده را که به عنوان لابیست و مشاور با آنها کار کرده بودند، استخدام کردند. در سال ۲۰۲۲، پس از آن‌که قطر به تخلیه پرسنل آمریکایی از افغانستان کمک کرد، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، جو بایدن، آن را «دوست خوب و شریک قابل اعتماد و توانمند» نامید. اگر این همکاری را اتحاد بنامیم، به معنای بزرگ‌نمایی سهم هر یک از طرفین خواهد بود و اظهارات بایدن بر زمان‌هایی که قطر چندان قابل اعتماد نبود، سرپوش گذاشت. این رابطه از ابتدا عمدتاً معامله‌ای بود. اما به مدت دو دهه، در مجموع برای هر دو طرف مفید بود.

 







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
سایت تابناک

چرا همه‌چیز گران‌تر از تورم به نظر می‌رسد؟

سایت رکنا

ببینید/ هجوم مردم به رب های ریخته شده در خیابان / در سبزوار رخ داد

طبیعی اما سمی! / «عسل جنون‌آور» چیست؟
سایت خبرآنلاین

طبیعی اما سمی! / «عسل جنون‌آور» چیست؟

«عسل جنون‌آور» یا «عسل توهم‌زا»‌ که از شهد گل‌های خرزهره هندی به دست می‌آید، حاوی سمی طبیعی است که می‌تواند ضربان قلب و فشار خون را به‌شدت کاهش دهد.
         
راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی
سایت خبرآنلاین

راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی

پس اگر روزگار سخت است، نباید گمان کنیم که خداوند ما را رها کرده است. شاید همین سختی، ندایی باشد برای اینکه دوباره راه آسمان را پیدا کنیم.و چه زیباست این پیام مولانا:ما از آسمان آمده‌ایم؛برای زمین نیامده‌ایم که در زمین بمانیم؛آمده‌ایم که در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم.
 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم
خبرگزاری مهر

 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم

معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وظیفه نسل ما این است که رازی را نه صرفاً به عنوان یک نماد، بلکه به عنوان یک مسئله علمی دوباره کشف کند.
کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود
سایت خبرآنلاین

کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود

باستان‌شناسان در عمق ۲۰۰ متری غاری ۲۴ هزار ساله در اسپانیا، بزرگ‌ترین نیایشگاه زیرزمینی روم باستان را کشف کردند؛ مکانی مخفی با بیش از ۱۲۰ کتیبه لاتین و پیشکش‌های آیینی که پرده از ستایش الهه‌ای ناشناخته با عنوان «بانو» برمی‌دارد.
راز سمیِ  «دروازه جهنم» در ترکیه
سایت خبرآنلاین

راز سمیِ «دروازه جهنم» در ترکیه

در میان ویرانه‌های شهر باستانی «هیرآپولیس» در ترکیه، گذرگاهی وجود داشت که رومیان باستان آن را «دروازه جهنم» می‌نامیدند؛ مکانی که در آن، مرگِ ناگهانی حیوانات در برابر چشمان زائران، لرزه بر اندام هر بیننده‌ای می‌انداخت. در حالی که گذشتگان این پدیده را خشم خدایانِ دنیای زیرین می‌پنداشتند، علمِ مدرن سرانجام …
جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست
سایت خبرآنلاین

جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست

جمشید آموزگار؛ تکنوکراتی است که در چالشِ میان «برنامه‌ریزی روی کاغذ» و «واقعیت‌های کف خیابان» به بن‌بست رسید. استعفای او در ۵ شهریور ۵۷، پرونده آخرین تلاش‌های دولت‌های پهلوی برای مهار بحران‌های درهم‌تنیده را بست.
چای برای بریتانیایی، پلیس برای پاکستانی / هوش مصنوعی گوگل جنجال به پا کرد
سایت خبرآنلاین

چای برای بریتانیایی، پلیس برای پاکستانی / هوش مصنوعی گوگل جنجال به پا کرد

ابزار جست‌وجوی هوش‌مصنوعی گوگل بر اساس ملیتی که در سوال‌های چت‌بات آن ذکر می‌شد توصیه‌های بسیار متفاوتی داد و این موضوع موج اتهام تبعیض نژادی در رسانه‌های فرانسه را به همراه داشت.
زلزله ۵.۲ ریشتری که زلزله نبود؛ فاجعه هیمالیا از دل یخ‌ها/ هشدار یک استاد دانشگاه: یک فروپاشی یخچالی، سیل و زمین‌لغزش مرگبار نپال را رقم زد
سایت خبرآنلاین

زلزله ۵.۲ ریشتری که زلزله نبود؛ فاجعه هیمالیا از دل یخ‌ها/ هشدار یک استاد دانشگاه: یک فروپاشی یخچالی، سیل و زمین‌لغزش مرگبار …

آنچه در ابتدا یک زلزله ۴.۴ ریشتری در مرز تبت و نپال تصور می‌شد، خیلی زود چهره دیگری پیدا کرد؛ لرزه‌ای که روی لرزه‌نگارها ثبت شد اما منشأ آن در اعماق زمین نبود، بلکه از فروپاشی عظیم یک یخچال طبیعی در ارتفاعات هیمالیا سرچشمه گرفته بود.
فرسودگی شغلی چیست؟ وقتی بدن می‌گوید «بس است» ولی ما ادامه می‌دهیم
سایت خبرآنلاین

فرسودگی شغلی چیست؟ وقتی بدن می‌گوید «بس است» ولی ما ادامه می‌دهیم

«فقط این یک کار را هم انجام بدهم، بعد استراحت می‌کنم.»
سایت خبرآنلاین

بهانه خنده‌دار دستیار تارتار برای باخت به تراکتور

سایت خبرآنلاین

راز جسد دختر ۲۷ ساله؛ ردپای یک آشنای مجازی پیدا شد

مدل جدید حاشیه‌سازی برای دیده‌شدن؛ منت گذاری سر مردم و ایران/ کاش بروید و پشت سرتان در را هم ببندید - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

مدل جدید حاشیه‌سازی برای دیده‌شدن؛ منت گذاری سر مردم و ایران/ کاش بروید و پشت سرتان در را هم ببندید - پارس فوتبال

اگر هدف فقط دیده‌شدن است، باید گفت این روش دیگر برای مردم چندان تازگی ندارد.
ذهن شلوغ را روی کاغذ خالی کنید؛ نوشتن راهی برای آرامش دوباره
سایت خبرآنلاین

ذهن شلوغ را روی کاغذ خالی کنید؛ نوشتن راهی برای آرامش دوباره

در روزهایی که فشار خبرهای تلخ، تجربه‌های ناگهانی یا نگرانی‌های پی‌درپی، ذهن را از فکرهای تکراری و بی‌پایان پر می‌کند، گاهی تنها به چند دقیقه زمان، یک کاغذ و کمی رها کردن ذهن نیاز داریم.
سایت رکنا

راز جسد دختر 18 ساله در سردخانه های کرج چه بود؟

این رفتار خنده‌آور پایداریچی‌ ها
سایت خبرآنلاین

این رفتار خنده‌آور پایداریچی‌ ها

گاهی برخی مقامات کشور گزارشهایی از اوضاع اقتصادی کشور ارائه می کنند که در آن به پاره‌ای تنگناها و مشکلات و ضعفها اشاره می شود. طبیعی است چنین اخباری در رسانه های بیگانه ( به طور دقیق یا با تقطیع یا سانسور و به صورت هدفمند ) منتشرگردد .
آیا تهران واقعا می‌خواهد پسران ترامپ و نتانیاهو را ترور کند؟
سایت خبرفوری

آیا تهران واقعا می‌خواهد پسران ترامپ و نتانیاهو را ترور کند؟

گزارش تازه یک رسانه فرانسوی به یکی از حساس‌ترین ابعاد جنگ ایران و اسرائیل و آمریکا می‌پردازد: تهدیدهای احتمالی برای هدف قرار دادن نزدیکان رهبران آمریکا و اسرائیل.
دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!
خبرگزاری ایلنا

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!

قانون الزام درمان رایگان برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، این روزها با کسر مبالغی تحت عنوان «سرانه درمان» و دریافت فرانشیز در مراکز ملکی به حاشیه رانده شده است.
مثلث آمریکا، ایران و حزب‌الله؛ آیا یک «معامله بزرگ» در راه است؟
خبرگزاری ایلنا

مثلث آمریکا، ایران و حزب‌الله؛ آیا یک «معامله بزرگ» در راه است؟

تحولات ماه‌های اخیر از احتمال شکل‌گیری مسیری تازه میان آمریکا، ایران و حزب‌الله حکایت دارد؛ مسیری که در صورت تبدیل تماس‌های پشت‌پرده به مذاکرات جدی، می‌تواند پرونده سلاح این حزب‌ و آینده لبنان را به بخشی از یک توافق گسترده‌تر میان تهران و واشنگتن تبدیل کند.
شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها
سایت آوش

شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها

همزمان با روز داروسازی، سازمان تأمین‌اجتماعی تصمیم گرفت ۳ همت از مطالبات داروخانه‌ها را واریز کند، این در حالی است که حجم ریالی همکاری داروخانه‌ها با تأمین اجتماعی، ماهانه ۱۲ همت است.
شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر
خبرگزاری مهر

شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر

در روزهای جنگ، رفتگران پس از هر حادثه، پاکسازی معابر را بر عهده داشتند تا زندگی در شهر متوقف نشود. حالا آنها از سختی کار، دغدغه معیشت و مطالبه افزایش حقوق می‌گویند.
آیا فرمول «تهدید و عقب‌نشینی» ترامپ در ایران قابل اجرا است؟
خبرگزاری مهر

آیا فرمول «تهدید و عقب‌نشینی» ترامپ در ایران قابل اجرا است؟

ترامپ با تکیه بر فرمول کهنه «تهدید بزرگ و عقب‌نشینیِ به‌موقع»، نه‌تنها به هدف خود نرسیده، بلکه اعتبار تهدیدهای آمریکا را نیز به صفر رسانده است.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ سیر تحول یک «فن» به یک «علم حیات‌بخش»

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ عادتی ساده که از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ متانول در بنزین؛ راهکاری برای ناترازی یا گزینه پرچالش؟

«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد
خبرگزاری مهر

«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد

شعر «زمستان» مهدی اخوان ثالث، فراتر از یک توصیف اقلیمی، برجسته‌ترین سند منظوم از سرخوردگی پساکودتای ۲۸ مرداد ایران است که انجماد عاطفی، ترس و زوال پیوندهای انسانی را روایت می‌کند.
«نامادری» یا رقیب عاطفی؛ چرا کودکان برای پذیرش نامادری به زمان نیاز دارند؟
خبرگزاری ایسنا

«نامادری» یا رقیب عاطفی؛ چرا کودکان برای پذیرش نامادری به زمان نیاز دارند؟

یک روانشناس، با تبیین آسیب‌های ناشی از طلاق بر سیستم دلبستگی و «پایگاه امن» کودکان، تاکید کرد که پذیرش والد ناتنی یک انتخاب آنی نیست، بلکه فرآیندی پیچیده و زمان‌بر است که به‌دلیل وجود «تعارض وفاداری» و ریشه‌های کهن‌الگویی، معمولا بین دو تا پنج سال طول می‌کشد.
         
کدام عدد فشار خون خطر آسیب مغزی را فاش می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

کدام عدد فشار خون خطر آسیب مغزی را فاش می‌کند؟

بیشتر افراد می‌دانند فشار خون بالا می‌تواند به قلب آسیب برساند اما نمی‌دانند که این عارضه می‌تواند مغز را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد
خبرگزاری ایسنا

روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد

ماجرای کشف محوطه باستانی بندیان درگز، حکایت یک تصادف تاریخی است که منجر به شناسایی یکی از مهم‌ترین گنجینه‌های هویتی ایران شد. این محوطه تا پیش از سال ۱۳۶۸ تنها تپه‌ای در میان اراضی کشاورزی بود، اما در سال ۱۳۶۹، زمانی که مالک زمین قصد تسطیح و هموارسازی آن را داشت، برخورد تیغه لودر با ستون‌های مدفون و …
عضله‌سازی بدون ورزش با یک پیوند عجیب
خبرگزاری ایسنا

عضله‌سازی بدون ورزش با یک پیوند عجیب

یک پیوند عضلانیِ ضربان‌دار می‌تواند مزایای ورزش را شبیه‌سازی کند و موش‌هایی که این ایمپلنت جراحی را دریافت کردند، توده و قدرت عضلانی و تراکم استخوانی بیشتری پیدا کردند.
فشار بیاور و برو | رویه ستاره‌های فوتبال برای جدایی از باشگاه
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فشار بیاور و برو | رویه ستاره‌های فوتبال برای جدایی از باشگاه

بازیکنان حرفه‌ای فوتبال در چند سال اخیر برای جدایی از باشگاه تحت قرارداد ترفندهای مختلفی را استفاده می‌کنند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فیلم| تهران، ۱۸۵ سال پیش

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک

گاهی مهاجرت از جایی آغاز می‌شود که هنوز چمدانی بسته نشده و کسی کشور را ترک نکرده است؛ وقتی آدم‌ها کم‌کم ذهن، امید و برنامه‌هایشان را از جامعه‌ای که در آن
خبرگزاری ایرنا

قهرمانی که مرگش هنوز یک سؤال است

خبرگزاری ایرنا

شهروز دل‌افکار: سرمایه‌گذار، دخالت عجیب در تئاتر نکند+فیلم

خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی
خبرگزاری ایرنا

خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی

تهران- ایرنا- انتشار تصاویر متعدد از تصادف دختران و بانوان موتورسوار در فضای مجازی بار دیگر این سوال را پدید آورده است که جامعه تا کی باید تاوان و هزینه های مالی و جانی ناشی از خلاء قانونی موتورسواری بانوان را بپردازد.
درمان آسیب در بستر زندگی؛ چرا بهترین بستر درمان، همان بستر آسیب است؟
روزنامه عصر اقتصاد

درمان آسیب در بستر زندگی؛ چرا بهترین بستر درمان، همان بستر آسیب است؟

بهترین بستر برای درمان یک آسیب، همان بستری است که آسیب در آن رخ می‌دهد بهترین بستر برای درمان یک آسیب، همان بستری است که آسیب در آن رخ می‌دهد این در نگاه اول یک گزاره ساده به نظر می‌رسد، اما درون خود یکی از مهم‌ترین اصول مداخله در روان‌شناسی، مددکاری اجتماعی، توانبخشی و تاب‌آوری
صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای  محیط‌زیست
روزنامه هفت صبح

صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای محیط‌زیست

جنگ‌های زمینی، حملات موشکی و آلودگی‌های نفتی هرکدام آسیب‌های متفاوتی به منابع طبیعی و اکوسیستم‌ها وارد می‌کنند
روزنامه هفت صبح

اختلاف‌افکن‌ها، خطاب سخنان رهبری

روزنامه هفت صبح

مقتول به هوش آمد و قاتل را لو داد

آیا کالابرگ سیاستی پوپولیستی است؟ | سرزعیم: به جای اختصاص یارانه به بنزین یا هزاران کالای دیگر، باید حمایت‌ها به شکل مستقیم به افراد پرداخت شود
سایت اقتصادنیوز

آیا کالابرگ سیاستی پوپولیستی است؟ | سرزعیم: به جای اختصاص یارانه به بنزین یا هزاران کالای دیگر، باید حمایت‌ها به شکل مستقیم …

اقتصادنیوز: علی سرزعیم معتقد است که «در پاسخ به این پرسش که سیاستگذار تا چه زمانی می‌تواند مشکلات را به آینده منتقل کند باید گفت تا زمانی که اقتصاد هنوز به منابعی مانند درآمدهای نفتی دسترسی دارد؛ زیرا هر میزان ناکارآمدی و اشتباه را می‌توان تا مدتی با درآمدهای نفتی پوشش داد. اما زمانی که اقتصاد با محدودیت …
تناقض میان ادعای ترامپ و داده‌های غربی | اگر هدف، فرسوده‌کردن ایران است، آیا واشنگتن برای جنگ فرسایشی آماده است؟
سایت اقتصادنیوز

تناقض میان ادعای ترامپ و داده‌های غربی | اگر هدف، فرسوده‌کردن ایران است، آیا واشنگتن برای جنگ فرسایشی آماده است؟

اقتصادنیوز:ترامپ می‌گوید تنگه هرمز باز است و واشنگتن همچنان از فشار اقتصادی و محاصره ایران سخن می‌گوید؛ اما داده‌های رسانه‌های غربی تصویری متفاوت دارند: تردد دریایی پایین، ذخایر گازوئیل در کف 40ساله، بحران کشاورزان آمریکایی و گرانی مواد غذایی و فرسایش ذخایر پاتریوت.
         
راهکارهای ایران برای پاسخ به «روز موعود» ترامپ به روایت CNN؛ از افزایش قیمت نفت تا گسترش دامنه جغرافیایی جنگ | تهران تحریم‌ها را دور می‌زند؟
سایت اقتصادنیوز

راهکارهای ایران برای پاسخ به «روز موعود» ترامپ به روایت CNN؛ از افزایش قیمت نفت تا گسترش دامنه جغرافیایی جنگ | تهران تحریم‌ها …

اقتصادنیوز: سی‌ان‌ان نوشت: ایران به‌جای تسلیم شدن در برابر این تهدیدها، بر توانایی خود برای وارد کردن هزینه‌های متقابل تأکید می‌کند و درباره گسترش حملات به تولیدکنندگان نفت در منطقه و کشورهای اروپایی هشدار داده و حتی به امکان تسلیحاتی کردن برنامه هسته‌ای خود اشاره کرده است.
بازی با کلمات و جشن بانک مرکزی با تورم ۸۴ درصدی!/ کُند شدنش تاب تورم دستاورد است یا پیش‌ درآمد سونامی جدید؟
سایت اقتصاد ۲۴

بازی با کلمات و جشن بانک مرکزی با تورم ۸۴ درصدی!/ کُند شدنش تاب تورم دستاورد است یا پیش‌ درآمد سونامی جدید؟

بانک مرکزی از «کاهش شتاب تورم» سخن می‌گوید، اما تورم نقطه‌ به‌ نقطه مردادماه همچنان در محدوده ۸۰ درصد قرار دارد و تورم گروه کالا‌ها از ۱۲۰ درصد عبور کرده است. در چنین شرایطی، پرسش اصلی این است که آیا کاهش تورم ماهانه به ۳.۷ درصد واقعاً نشانه مهار بحران است یا صرفاً تغییر زاویه نگاه به آماری که فشار آن …
         
وزیر کار درباره یک واقعیت تلخ / ۳۰۰ نفر برای کار با حقوق زیر ۸ میلیون آمدند
سایت اقتصاد ۲۴

وزیر کار درباره یک واقعیت تلخ / ۳۰۰ نفر برای کار با حقوق زیر ۸ میلیون آمدند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تحریم‌های شدید و محدودیت‌های ایجادشده در مسیرهای صادراتی، گفت: ایران سال‌هاست با تحریم مواجه است و در دو سال گذشته نیز با جنگ روبه‌رو بوده، اما با وجود این فشارها همچنان ایستاده است؛ در چنین شرایطی، برای دنیا این سؤال مطرح است که چگونه ملت ایران با وجود این …
سی‌ان‌ان : «روز موعود» ترامپ نزدیک می‌شود/ آیا ایران می‌تواند برگ‌های خطرناک‌تری رو کند؟
سایت اقتصاد ۲۴

سی‌ان‌ان : «روز موعود» ترامپ نزدیک می‌شود/ آیا ایران می‌تواند برگ‌های خطرناک‌تری رو کند؟

سی‌ان‌ان با بررسی گزینه‌های احتمالی تهران در برابر فشارهای تازه واشنگتن، از افزایش فشار بر بازار نفت، گسترش دامنه جغرافیایی درگیری و حتی احتمال بازنگری در دکترین هسته‌ای ایران به‌عنوان سناریوهای پیش‌رو نام برده است.
آلبرتا از یک تصمیم پرهزینه عقب نشست/ چرا کانادا حاضر نشد نفت را علیه ترامپ سلاح کند؟
سایت اقتصاد ۲۴

آلبرتا از یک تصمیم پرهزینه عقب نشست/ چرا کانادا حاضر نشد نفت را علیه ترامپ سلاح کند؟

دانیل اسمیت، نخست وزیر استان نفت خیز آلبرتا، ایده اعمال مالیات بر صادرات نفت خام به آمریکا به تلافی تعرفه‌های دولت ترامپ علیه کانادا را رد و اعلام کرد که چنین اقدامی به کانادا آسیب می‌رساند.
راز عجیب ثروت و مدل اقتصادی در سوئد/ چرا این کشور از آمریکا میلیاردر بیشتری دارد؟
سایت اقتصاد ۲۴

راز عجیب ثروت و مدل اقتصادی در سوئد/ چرا این کشور از آمریکا میلیاردر بیشتری دارد؟

سوئد با مدلی متفاوت از ترکیب دولت رفاه، آزادی اقتصادی و استقلال فردی توانسته سرانه میلیاردرهای بیشتری از آمریکا داشته باشد؛ الگویی که مرز میان «دولت بزرگ» و «آزادی فردی» را به چالش می‌کشد.
جنگ در ایستگاه نهایی؛ تهران مدل دریای سرخ را در خلیج فارس اجرا می‌کند؟
سایت اکوایران

جنگ در ایستگاه نهایی؛ تهران مدل دریای سرخ را در خلیج فارس اجرا می‌کند؟

اکوایران: وضعیت کنونی به یک پارادوکس در قلب استراتژی واشنگتن اشاره دارد.
سایت اکوایران

۶ میلیارد دلار برای مونتاژ خودرو؛ ارزی که می‌توانست کجا سرمایه‌گذاری شود؟

تحلیل مطهرنیا از تصمیم ترامپ درباره تفاهم اسلام‌آباد/ حالا چه می شود؟
سایت فرارو

تحلیل مطهرنیا از تصمیم ترامپ درباره تفاهم اسلام‌آباد/ حالا چه می شود؟

«وال‌استریت‌ژورنال به نقل از منابع مطلع گزارش داده دولت دونالد ترامپ به میانجی‌ها اعلام کرده علاقه‌ای به احیای تفاهم ژوئن با ایران ندارد. رویترز نیز این گزارش را بازتاب داده و هم‌زمان تأیید کرده واشنگتن امروز رسماً گفته است در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با تهران در جریان نیست.»
سایت فرارو

علت فاجعهٔ مرگبار نپال فاش شد

سایت فرارو

مهدی کروبی در حرم امام

سوال تهرانی‌ها درباره یک طرح؛ آیا با «خانه‌ریز» واقعا می‌توان خانه‌دار شد؟ / جزئیات خرید سانتی‌متری مسکن و واقعیت ماجرا
سایت اندیشه معاصر

سوال تهرانی‌ها درباره یک طرح؛ آیا با «خانه‌ریز» واقعا می‌توان خانه‌دار شد؟ / جزئیات خرید سانتی‌متری مسکن و واقعیت ماجرا

«خانه‌ریز» طرحی است که قرار است امکان ورود سرمایه‌های کوچک به پروژه‌های ملکی را فراهم کند؛ طرحی که در آن شهروندان به جای خرید یک واحد کامل، می‌توانند در منافع بخش بسیار کوچکی از یک ملک سهیم شوند.
طائب: هر ایرانی باید پای یک لانچر باشد| نقشه دشمن، تعطیلی چرخه تولید، تجارت و مصرف در ایران است
سایت رویداد‌ ۲۴

طائب: هر ایرانی باید پای یک لانچر باشد| نقشه دشمن، تعطیلی چرخه تولید، تجارت و مصرف در ایران است

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: دشمن در جنگ ترکیبی، اخلال اقتصادی به دنبال تعطیلی تولید کشورمان است.
فرشاد مومنی: گام نخست هر نوع اصلاحی، عادلانه کردن توزیع قدرت است
سایت فرارو

فرشاد مومنی: گام نخست هر نوع اصلاحی، عادلانه کردن توزیع قدرت است

فرشاد مومنی نسبت به آنچه «تغییر مسیر مالکیت دارایی‌های عمومی و منابع طبیعی» خواند، هشدار داد و گفت: پیوند رانت، فساد، عدم شفافیت و ناکارآمدی، امروز نه‌تنها محیط‌زیست بلکه بخشی از دارایی‌های بین‌نسلی کشور را در معرض تهدید قرار داده است. نمی‌توان برای تامین نیازهای مالی کوتاه‌مدت، دارایی‌های بین‌نسلی را …
بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی
سایت رویداد‌ ۲۴

بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی

عضو انجمن داروسازان تهران تصریح کرد: تداوم فعالیت داروخانه‌ها به استمرار چرخه مالی وابسته است. وقتی بیمه‌ها در پرداخت معوقات کوتاهی می‌کنند، داروخانه‌ها مجبور می‌شوند برای تأمین هزینه‌های جاری خود از جمله حقوق پرسنل، اجاره‌بها و هزینه‌های آب و برق و مالیات به وام‌های بانکی با بهره‌های سنگین روی آورند.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کنایه سردبیر فرهیختگان به مهمانان تکراری صداوسیما

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| پزشکیان: نان‌به‌نرخ‌روزخورها باید از صحنه کنار بروند