قیمت طلا امروز




 گروه های آسیب پذیر

 سایت ایران آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

از حمایت معیشتی و اشتغال تا اصلاح نظام بازنشستگی و توسعه تعاون

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۴ یکی از گسترده‌ترین مجموعه‌های اجرایی کشور در حوزه سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی بود؛ وزارتخانه‌ای که از یک سو مسئول حمایت معیشتی از خانوارها، بازنشستگان، کودکان و گروه‌های آسیب‌پذیر بود و از سوی دیگر سیاست‌گذاری بازار کار، توسعه اشتغال، تنظیم روابط کار، گسترش تعاون، آموزش مهارتی و مدیریت بخش مهمی از نظام بیمه‌ای و بازنشستگی کشور را بر عهده داشت.
 از حمایت معیشتی و اشتغال تا اصلاح نظام بازنشستگی و توسعه تعاون
گزارش عملکرد این وزارتخانه نشان می‌دهد در سال گذشته، همزمان با تشدید فشارهای معیشتی و اقتصادی، سیاست‌هایی برای حمایت مستقیم از خانوارها اجرا شد و در کنار آن، مجموعه‌ای از اقدامات ساختاری برای اصلاح حکمرانی بازار کار، تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی به اجرا درآمد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ساختار حکمرانی کشور، مسئولیت گسترده‌ای از بازار کار و روابط کار تا حمایت اجتماعی، مهارت‌آموزی، بیمه‌های اجتماعی و توسعه بخش تعاون دارد. دامنه مخاطبان این وزارتخانه نیز از کارگران و کارفرمایان تا بازنشستگان، بیمه‌شدگان، افراد دارای معلولیت، خانوارهای کم‌برخوردار، روستاییان و عشایر و فعالان اقتصادی بخش تعاون را دربرمی‌گیرد. همین گستردگی مأموریت باعث شده است عملکرد سالانه وزارتخانه تنها با یک شاخص قابل ارزیابی نباشد و مجموعه‌ای از سیاست‌های معیشتی، اقتصادی، اجتماعی و نهادی را شامل شود.

گزارش عملکرد سال ۱۴۰۴ نیز در همین چارچوب، عملکرد معاونت‌های رفاه و امور اقتصادی، توسعه کارآفرینی و اشتغال، روابط کار، امور تعاون و امور فرهنگی و اجتماعی را در کنار عملکرد سازمان تأمین اجتماعی، سازمان بهزیستی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و صندوق‌های بازنشستگی و بیمه اجتماعی بررسی کرده است.

 

سیاست رفاهی؛ از کالابرگ تا حمایت از کودک و مادر

یکی از پررنگ‌ترین بخش‌های کارنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۴، به حوزه رفاه و حمایت‌های معیشتی مربوط می‌شود؛ حوزه‌ای که تحت‌تأثیر تورم، کاهش قدرت خرید خانوارها و افزایش ریسک‌های معیشتی گروه‌های کم‌برخوردار، بیش از گذشته به سمت حمایت‌های هدفمند و مبتنی بر داده حرکت کرد. معاونت رفاه و امور اقتصادی در این سال، مجموعه‌ای از سیاست‌های معیشتی، تغذیه‌ای و حمایتی را دنبال کرد و در کنار آن، تلاش شد زیرساخت‌های حکمرانی و شفافیت در نظام رفاه نیز تقویت شود.

در میان این برنامه‌ها، طرح کالابرگ الکترونیک جایگاه ویژه‌ای داشت. این طرح در سال ۱۴۰۴ در هشت مرحله اجرا شد و در پنج مرحله اول حدود ۶۰ میلیون نفر را پوشش داد. از دی‌ماه، دامنه اجرای نسخه توسعه‌یافته طرح به حدود ۸۶ میلیون نفر از جمعیت کشور رسید و برای هر مرحله جدید نیز ۸۶ هزار میلیارد تومان منابع اختصاص یافت. هدف اصلی این سیاست، حمایت کالامحور از قدرت خرید خانوارها و تضمین دسترسی آنها به کالاهای اساسی عنوان شده است. در کنار کالابرگ، دولت و وزارت تعاون، برنامه‌های حمایتی خود را به گروه‌های آسیب‌پذیرتر نیز گسترش دادند. طرح رفع سوءتغذیه کودکان ۵ تا ۵۹ ماهه در سال ۱۴۰۴ در ۱۲ مرحله اجرا شد و ۳۵۰ هزار کودک را دربرگرفت. میزان حمایت برای خانوارهای دهک‌های اول تا پنجم در هر مرحله ۱۳ میلیون ریال و برای دهک‌های ششم و هفتم هشت میلیون ریال بود. بر اساس این گزارش، وزارت بهداشت که در گزارش عملکرد وزارت تعاون مورد استناد قرار گرفته است، در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ در مجموع ۴۴۰ هزار کودک از این برنامه استفاده کرده‌اند و در بخشی از کودکان تحت پوشش، بهبود وضعیت لاغری، کم‌وزنی و کوتاه‌قدی مشاهده شده است.

حمایت از مادران باردار و مادران دارای کودک خردسال نیز در قالب طرح «یسنا» دنبال شد. این طرح که در چارچوب ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اجرا می‌شود، در سال ۱۴۰۴ چهار مرحله اجرا داشت و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار مادر باردار و دارای کودک زیر دو سال در پنج دهک اول درآمدی را پوشش داد. این حمایت در قالب اعتبار تغذیه‌ای و کالاهای ضروری ارائه شد.

در حوزه حمایت از مددجویان نیز نسبت مستمری آنان به حداقل دستمزد در سال ۱۴۰۴ در سطح ۲۷.۳ درصد تثبیت شد. گزارش عملکرد، این اقدام را بخشی از تلاش برای تقویت کف حمایتی و کاهش شکاف معیشتی میان مستمری‌بگیران و حداقل‌بگیران شاغل ارزیابی کرده است.

 

بازنشستگان؛ اجرای متناسب‌سازی و افزایش حمایت‌های معیشتی

یکی از مهم‌ترین پرونده‌های وزارت تعاون در سال ۱۴۰۴، موضوع بازنشستگان بود. اجرای متناسب‌سازی حقوق در صندوق‌های اصلی بازنشستگی، پرداخت کمک‌های معیشتی و تسویه بخشی از مطالبات معوق، در کنار برنامه‌های اصلاح ساختار صندوق‌ها، در دستور کار قرار گرفت. بر اساس این گزارش، برنامه متناسب‌سازی حقوق در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ حدود شش میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق فولاد و صندوق آینده‌ساز را تحت پوشش قرار داد. همچنین معوقات مربوط به متناسب‌سازی فرهنگیان بازنشسته نیمه دوم سال ۱۴۰۰ پرداخت شد. در صندوق بازنشستگی کشوری نیز متوسط حقوق بازنشستگی از حدود ۱۳۹ میلیون ریال در سال ۱۴۰۳ به حدود ۲۰۹ میلیون ریال در سال ۱۴۰۴ رسید. علاوه بر آن، بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار بازنشسته و وظیفه‌بگیر در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ احکام متناسب‌سازی دریافت کردند. اما سیاست وزارتخانه در حوزه بازنشستگی صرفاً به افزایش حقوق محدود نماند. تدوین دستورالعمل و راه‌اندازی سامانه احراز صلاحیت مدیران سازمان‌ها و صندوق‌های بازنشستگی، با هدف ایجاد معیارهای واحد برای ارزیابی تخصصی و حرفه‌ای مدیران، از دیگر اقدامات سال گذشته بود. این اقدام در راستای افزایش شفافیت، پاسخگویی و انضباط مدیریتی صندوق‌ها انجام شد. 

بازار کار؛ برنامه‌ریزی برای ایجاد یک میلیون و ۴۴۰ هزار فرصت شغلی

در بخش اشتغال، وزارت تعاون تلاش کرد سیاست‌های بازار کار را از حالت پراکنده و صرفاً دستگاه‌محور به سمت برنامه‌ریزی کمی و داده‌محور سوق دهد. تدوین برنامه کمی سالانه اشتغال کشور یکی از محورهای اصلی این رویکرد بود؛ برنامه‌ای که برای بیش از ۸۵۰ هزار طرح اشتغالزا، ایجاد یک میلیون و ۴۴۰ هزار و ۷۵۵ فرصت شغلی را در سطح ملی پیش‌بینی کرده است.

در کنار هدفگذاری کمی، «اطلس ملی اشتغال» نیز برای اولین‌بار به‌عنوان ابزاری برای سیاست‌گذاری منطقه‌ای و رسته‌محور توسعه یافت. این اطلس با استفاده از داده‌های چهار سال اخیر اشتغال، داده‌های ۱۵ ساله بازار کار، اطلاعات صحت‌سنجی مشاغل و اطلاعات مجوزهای کسب‌وکار، تلاش می‌کند تصویری از ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال مناطق مختلف کشور ارائه دهد. هدف از این اقدام، هدایت منابع و تسهیلات به سمت مناطقی است که از ظرفیت واقعی برای ایجاد اشتغال برخوردارند. همزمان، نظام جامع اطلاعات بازار کار یا LMIS توسعه یافت. در این پایگاه، وضعیت شغلی، مهارتی و تحصیلی بیش از ۶۵ میلیون نفر در سن کار ثبت شده و اطلاعات بیش از ۱۲ میلیون کد کارگاهی فعال و غیرفعال نیز تجمیع شده است. این زیرساخت، با مشارکت مرکز آمار ایران، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای توسعه ‌یافته تا سیاست‌گذاری اشتغال بیش از گذشته بر داده‌های واقعی استوار شود.

تأمین مالی نیز یکی دیگر از محورهای سیاست اشتغال بود. سقف تسهیلات خوداشتغالی از ۱۵۰ به ۲۰۰ میلیون تومان، تسهیلات کارفرمایی از چهار به پنج میلیارد تومان و تسهیلات رسته‌های منتخب از ۳۰۰ به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. در سال ۱۴۰۴ تا پایان دی‌ماه نیز تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغالزایی به ۱۷۴ هزار و ۴۵۲ طرح خوداشتغالی، دو هزار و ۵۱۵ طرح پشتیبان، چهار هزار و ۶۱۰ طرح کارفرمایی و ۳۰ هزار و ۷۷۰ طرح مستقل پرداخت شد.

یکی دیگر از پروژه‌های مهم، توسعه سامانه ملی جست‌وجوی شغل بود. در این سامانه ۱۳۰۰ کاریابی حضوری و آنلاین تجمیع شدند، ۳۶۹ هزار و ۶۷۸ کارجو ثبت‌نام کردند و کارفرمایان، ۴۰۲ هزار و ۵۸۱ فرصت شغلی را ثبت کردند. بر اساس این گزارش، ۹۶ هزار و ۷۹۲ مورد به‌کارگماری از طریق سامانه انجام و بیش از ۴۳۳ هزار معرفی‌نامه شغلی صادر شد.

ساماندهی اشتغال اتباع خارجی نیز دنبال شد و در سال ۱۴۰۴ تعداد ۵۹۲ هزار و ۵۶۵ پروانه کار برای اتباع خارجی صادر یا تمدید شد. تا پایان دی‌ماه نیز ۵۶ هزار و ۱۴۷ نفر از اتباع خارجی شاغل تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

در سیاست‌های فعال بازار کار نیز حدود پنج هزار دانش‌آموخته بیکار در طرح کارورزی مهارت کسب کردند و نزدیک به ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از آنان جذب شدند. همچنین حدود پنج هزار نفر از فارغ‌التحصیلان، زنان جویای کار و گروه‌های خاص از طریق طرح یارانه دستمزد جذب شدند.

 

روابط کار؛ بیش از ۲۴۰ هزار بازرسی و تمرکز بر کارگاه‌های پرخطر

در حوزه روابط کار، یکی از اصلی‌ترین رویکردها تقویت نظارت بر اجرای قانون کار و ارتقای ایمنی محیط‌های کاری بود. بیش از ۲۴۰ هزار بازرسی از کارگاه‌های مشمول قانون کار انجام شد و حدود ۷۰ درصد بازرسی‌های ادواری به کارگاه‌های پرریسک اختصاص یافت. در نتیجه این بازرسی‌ها، بیش از ۱۹۵ هزار ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان صادر شد. این گزارش همچنین کاهش نرخ حوادث شغلی از ۲۳ به ۱۸ حادثه در هر یک میلیون ساعت کار در سال ۱۴۰۳ را ثبت کرده است؛

 بیش از ۲۵ هزار کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار نیز فعال شد و مقررات مختلف ایمنی مورد بازنگری قرار گرفت. از جمله این اقدامات می‌توان به تدوین آیین‌نامه مدیریت ریسک ایمنی، بازنگری مقررات مربوط به تعمیرگاه‌های خودرو، امور پیمانکاری و آموزش ایمنی و همچنین تدوین دستورالعمل‌های جدید برای فعالیت‌های صنعتی و معدنی اشاره کرد.

در کنار این اقدامات، بازرسی کار وارد مرحله هوشمندسازی شد. سه سامانه تخصصی برای بازرسی ادواری، بازرسی موردی و حوادث شغلی راه‌اندازی شد و سامانه «سامح» برای پایش ایمنی معادن زیرزمینی به بهره‌برداری رسید. همچنین حدود ۱۶۰ هزار درخواست مربوط به بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان‌آور مورد رسیدگی قرار گرفت.

وزارت تعاون در بخش روابط کار، تقویت گفت‌وگوی اجتماعی و سه‌جانبه‌گرایی را نیز دنبال کرد. حدود ۶۰۰ نشست با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی برگزار و در حوزه تشکل‌ها، بخشی از اختیارات به ادارات کل استانی واگذار شد.

 

تعاون؛ توسعه تولید مردمی در کنار اصلاح ساختار

بخش تعاون نیز در سال ۱۴۰۴ شاهد تشکیل ۷۱۵ شرکت تعاونی جدید با عضویت ۲۸ هزار و ۴۳۷ نفر بود. این تعاونی‌ها ۲۴ هزار و ۴۲۷ فرصت شغلی مستقیم ایجاد کردند. در همین حال، یک‌هزار و ۶۹۸ تعاونی، توسعه یافته و نوسازی شدند.

وزارت تعاون همچنین در مسیر هوشمندسازی و شفافیت بخش تعاون، سامانه جامع هوشمند تعاون را به سامانه ثبت شرکت‌ها متصل کرد. در سال گذشته ۳۲ هزار مورد نظارت قانونی بر تعاونی‌ها و اتاق‌های تعاون انجام شد و ۲۴ هزار تأییدیه ثبتی و رتبه‌بندی ماهانه شرکت‌ها در سامانه جامع صورت گرفت. در بخش تأمین مالی، دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در قالب تفاهمنامه هشت‌همتی سه‌جانبه با بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت پرداخت شد. همچنین مشکلات مالی و اعتباری یک‌هزار شرکت تعاونی با مداخله مستقیم معاونت امور تعاون حل‌وفصل شد.

مسکن کارگری نیز در این سال به یکی از محورهای مهم فعالیت بخش تعاون تبدیل شد. ۸۷۰۰ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن تحویل شد و برای اولین‌بار زمین و کلنگ‌زنی ۹۲ هزار واحد مسکن کارگری در هفت استان انجام گرفت.

در حوزه صادرات نیز تعاونی‌ها توانستند کالا و خدماتی به ارزش یک میلیارد و ۸۴۷ میلیون دلار صادر کنند و ۳۴۰ شرکت تعاونی در نمایشگاه‌های تخصصی داخلی و خارجی حضور یافتند. توسعه تعاونی‌های دانش‌بنیان و انرژی نیز مورد توجه قرار گرفت؛ به‌گونه‌ای که ۲۱۲ تعاونی دانش‌بنیان با ایجاد ۷۵۰۹ شغل فعال شدند و برای ۳۰ تعاونی نیروگاه خورشیدی، تسهیلات اختصاص یافت.

 

فرهنگ کار و سلامت اجتماعی؛ بخش کمتر دیده ‌شده کارنامه وزارتخانه

عملکرد وزارت تعاون در سال ۱۴۰۴ تنها به حوزه‌های اقتصادی و بیمه‌ای محدود نبود. معاونت امور فرهنگی و اجتماعی مجموعه‌ای از برنامه‌ها را برای تقویت سرمایه اجتماعی، فرهنگ کار، سلامت روان و نشاط جامعه کار و تولید اجرا کرد. در این بخش، بیش از سه هزار کارگر در برنامه‌های ملی مورد تکریم قرار گرفتند، بیش از ۳۸ هزار کارگر مبتکر و خلاق شناسایی شدند و برنامه‌های متعددی برای تقویت گفت‌وگوی اجتماعی با جامعه کارگری و کارفرمایی برگزار شد. همچنین اولین جشنواره ملی فرهنگی‌ـ‌هنری «اتقان» با تولید بیش از ۲۵۰۰ اثر برگزار و ۶۲ خانه فرهنگ کار در کارخانه‌ها و شرکت‌ها راه‌اندازی یا فعال شد.

در حوزه سلامت اجتماعی نیز آموزش‌های پیشگیرانه گسترش یافت. بیش از ۴۹۱ هزار نفر آموزش پیشگیری از اعتیاد، بیش از ۵۰۲ هزار نفر آموزش سبک زندگی سالم، حدود ۴۸۶ هزار نفر آموزش مهارت‌های فرزندپروری و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر آموزش مهارت‌های زندگی دریافت کردند. همچنین ۴۱۳ خانه بهداشت کارگری جدید راه‌اندازی شد.

ورزش کارگری نیز توسعه پیدا کرد؛ ۴۰ مجموعه ورزشی کارگری به بهره‌برداری رسید، پنج لیگ سراسری برای اولین‌بار شکل گرفت، بیش از ۱۰ هزار زن کارگر در المپیاد ملی بانوان کارگر شرکت کردند و بیش از چهار میلیون کارگر و اعضای خانواده آنان از خدمات ورزشی بهره‌مند شدند. در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل دنبال و به حدود دو هزار کودک در استان‌های تهران، البرز و سیستان و بلوچستان خدمات مددکاری ارائه شد. همچنین شبکه‌ای از ۱۷۲ سازمان مردم‌نهاد فعال در حوزه کودک شناسایی و ساماندهی شد.

  

تأمین اجتماعی؛ اصلاحات دیجیتال در کنار چالش پایداری

سازمان تأمین اجتماعی نیز بخش مهمی از کارنامه وزارتخانه را تشکیل می‌دهد. در سال ۱۴۰۴، این سازمان مجموعه‌ای از طرح‌های تحولی را با هدف ارتقای پایداری مالی، بهبود حکمرانی، هوشمندسازی خدمات و افزایش رضایت ذی‌نفعان دنبال کرد. از میان ۲۰ طرح تحول طراحی‌ شده، چهار طرح وارد مرحله اجرایی شد و پس از ادغام برخی طرح‌های همپوشان، ۱۲ طرح تحولی در حوزه‌های بیمه‌ای و درمانی، تحول دیجیتال، مدیریت منابع و سرمایه‌گذاری در حال پیگیری قرار گرفت.

این مسیر، در واقع بخشی از پاسخ وزارتخانه به یکی از چالش‌های اصلی نظام رفاه کشور است؛ یعنی ایجاد تعادل میان افزایش تقاضا برای خدمات بیمه‌ای و درمانی از یک سو و ضرورت حفظ پایداری مالی صندوق‌ها از سوی دیگر. گزارش عملکرد نیز تأکید می‌کند که کاهش قدرت خرید مستمری‌بگیران، افزایش هزینه‌های درمان و ظهور گروه‌های جدید شغلی فاقد پوشش بیمه‌ای، از چالش‌های اصلی این حوزه بوده است.

 

صندوق بازنشستگی؛ افزایش حقوق و اصلاح سبد دارایی‌ها

در صندوق بازنشستگی کشوری، علاوه بر افزایش حقوق و اجرای متناسب‌سازی، تلاش برای اصلاح ساختار مالی و اقتصادی صندوق نیز دنبال شد. تسهیلات مالی به حدود ۵۰۰ هزار نفر پرداخت شد و سقف وام ضروری از ۳۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. تسهیلات ازدواج فرزندان بازنشستگان نیز از ۳۵۰ به ۶۰۰ میلیون ریال رسید.

بودجه اختصاص ‌یافته از بودجه کل کشور نیز از ۲۵۷ همت در سال ۱۴۰۳ به ۳۹۴ همت در سال ۱۴۰۴ رسید. در بخش سرمایه‌گذاری، پروژه‌هایی در حوزه انرژی، پتروشیمی، صنایع عمومی، معادن و صنایع غذایی به ارزش حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان و ۱.۲ میلیارد یورو در دستور کار قرار گرفت. همچنین بیش از ۴۵ همت سود شناسایی و بیش از ۳۵ همت سود تقسیمی محقق شد.

در صندوق فولاد نیز متوسط حقوق بازنشستگی از ۱۷۰.۷ میلیون ریال در سال ۱۴۰۳ به ۲۳۵ میلیون ریال در شهریور ۱۴۰۴ رسید و بودجه صندوق از ۱۸.۴ به ۲۹.۲ همت افزایش یافت. در همین سال، مؤسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد به صندوق بازنشستگی کشوری منتقل شد و حدود ۸۰ هزار بازنشسته و وظیفه‌بگیر و نزدیک به چهار هزار بیمه‌پرداز آن، تحت مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری قرار گرفتند.

 

گسترش بیمه در روستاها و میان گروه‌های هدف

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در سال گذشته مأموریت گسترش چتر بیمه‌ای در مناطق کمتر برخوردار را دنبال کرد. تعداد بیمه‌شدگان فعال صندوق از یک میلیون و ۸۷۵ هزار و ۲۳۰ نفر در ابتدای مهر ۱۴۰۳ به دو میلیون و ۱۱۳ هزار و ۸۱۱ نفر در پایان اسفند ۱۴۰۴ رسید که افزایش ۱۲.۷۲ درصدی را نشان می‌دهد.

پوشش بیمه‌ای زنان سرپرست خانوار ساکن روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر نیز حدود ۳۳ درصد افزایش یافت و از ۹۱۵ هزار و ۲۵۵ نفر به یک میلیون و ۲۱۹ هزار و ۵۸۲ نفر رسید. تعداد مادران مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تحت پوشش نیز از ۱۷۰ هزار و ۳۵۷ نفر به ۳۷۴ هزار و ۸۵۹ نفر افزایش یافت.

برای کاهش مراجعات حضوری، اپلیکیشن خدمات بیمه‌ای صندوق راه‌اندازی و امکان ثبت‌نام و تمدید بیمه‌پردازی به شکل غیرحضوری فراهم شد. همچنین برای مستمری‌بگیران، ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد سه درصد اختصاص یافت و تعداد دریافت‌کنندگان تسهیلات از ۲۰۹ هزار و ۶۰۲ نفر به ۲۳۸ هزار و ۹۶۶ نفر افزایش پیدا کرد.

 

عدالت اجتماعی؛ عبور از حمایت صرف به سمت توانمندسازی

اگر قرار باشد مجموعه عملکرد وزارت تعاون در سال ۱۴۰۴ در یک چارچوب کلی دیده شود، نقطه اتصال بسیاری از برنامه‌های آن را باید در مفهوم عدالت اجتماعی جست‌وجو کرد. گزارش وزارتخانه تأکید می‌کند که عدالت اجتماعی تنها به توزیع منابع محدود نیست، بلکه ایجاد فرصت عادلانه برای دسترسی به اشتغال، مهارت‌آموزی، تأمین اجتماعی و رفاه را نیز شامل می‌شود.

بر همین اساس، سیاست‌های سال ۱۴۰۴ را می‌توان تلاشی برای حرکت همزمان در دو مسیر دانست: از یک سو، حمایت فوری از خانوارهایی که تحت فشار معیشتی قرار دارند و از سوی دیگر، ایجاد زیرساخت‌هایی که بتواند در بلندمدت وابستگی به حمایت‌های مستقیم را کاهش دهد. توسعه نظام اطلاعات بازار کار، اطلس اشتغال، مهارت‌آموزی متناسب با نیاز صنعت، حمایت از بنگاه‌های خرد، توسعه تعاونی‌ها و گسترش پوشش بیمه‌ای روستاییان، در همین چارچوب قابل ارزیابی است.

در مجموع، کارنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۴ تصویری از یک وزارتخانه با مأموریت‌های چندلایه ارائه می‌دهد؛ وزارتخانه‌ای که همزمان با اجرای سیاست‌های حمایتی گسترده، درگیر اصلاح ساختارهای بازار کار، صندوق‌های بازنشستگی، نظام مهارت، روابط کار و بخش تعاون بوده است. از کالابرگ و حمایت تغذیه‌ای از کودکان و مادران تا برنامه‌ریزی برای ایجاد بیش از یک میلیون و ۴۴۰ هزار فرصت شغلی، از بیش از ۲۴۰ هزار بازرسی کارگاهی تا توسعه تعاونی‌های دانش‌بنیان و از متناسب‌سازی حقوق میلیون‌ها بازنشسته تا گسترش پوشش بیمه‌ای روستاییان، مجموعه این اقدامات نشان می‌دهد سیاست اجتماعی در سال ۱۴۰۴ در وزارت تعاون صرفاً به پرداخت حمایت‌های نقدی و غیرنقدی محدود نمانده و بخشی از ظرفیت وزارتخانه به سمت اصلاح زیرساخت‌های حکمرانی و ایجاد سازوکارهای داده‌محور و پایدارتر سوق داده شده است.

با این حال، این گزارش نشان می‌دهد بخش قابل‌توجهی از مسائل اصلی همچنان پابرجاست؛ فشارهای معیشتی، ناترازی منابع و مصارف صندوق‌های بازنشستگی، شکاف مهارتی، اشتغال غیررسمی، آسیب‌های اجتماعی و ضرورت افزایش بهره‌وری بنگاه‌ها همچنان از مسائل اصلی حوزه مأموریتی وزارتخانه هستند. از این منظر، اهمیت عملکرد سال ۱۴۰۴ تنها در حجم اقدامات انجام‌ شده نیست، بلکه در میزان موفقیت این سیاست‌ها برای تبدیل حمایت‌های کوتاه‌مدت به اصلاحات پایدار و ایجاد فرصت‌های واقعی برای اشتغال، رفاه و امنیت اجتماعی در سال‌های آینده سنجیده خواهد شد.

   برش 

مهارت‌آموزی؛ تلاش برای نزدیک کردن آموزش به بازار کار

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای نیز در سال ۱۴۰۴ رویکرد خود را بر فاصله گرفتن از آموزش سنتی و حرکت به سمت آموزش تقاضامحور قرار داد. بیش از ۱۰۰ پروژه زیرساختی مهارت‌آموزی آغاز و نزدیک به ۳.۵ همت منابع جدید برای توسعه و تجهیز زیرساخت‌های مهارتی جذب شد. در طرح «همنوا»، ۲۴۹ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای با هنرستان‌ها همکاری کردند و ظرفیت آموزش مهارتی برای حدود ۱۰۰ هزار نفر فراهم شد. طرح «کارافن» نیز با هدف اتصال کسب‌وکارهای خرد و خانگی به بازار، سالانه حدود ۵۰ هزار نفر را در مسیر تبدیل مهارت به اشتغال حمایت می‌کند. از سوی دیگر، کنسرسیوم‌های مهارت در ۲۸ استان تشکیل شد و ۶۶۰ شرکت و بنگاه بزرگ اقتصادی به آنها پیوستند. بر اساس این گزارش، برای حدود ۷۰ درصد مهارت‌آموختگان این طرح، تعهد اشتغال متناسب با نیاز صنایع ایجاد شده است. در حوزه اقتصاد دیجیتال نیز برنامه ایجاد ۳۱ مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته در مراکز استان‌ها دنبال و بیش از ۱۷۰ استاندارد شایستگی مهارتی در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیای صنعتی، امنیت سایبری و انرژی‌های تجدیدپذیر تدوین شد.

انتهای پیام/







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
سایت اعتماد آنلاین

ببینید | ‏روایت فاطمه مهاجرانی از جمله شوکه‌کننده یک زن به او در میدان ولی‌عصر: الهی بمیری؛ ظریف کجاست؟

سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/شعار‌های شبانه علیه همتی برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی

فلاحت‌پیشه: احتمالا آمریکا بعد از انتخابات وارد جنگ با ایران شود | کنار گذاشتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یعنی جنگ جدید!
سایت اقتصادنیوز

فلاحت‌پیشه: احتمالا آمریکا بعد از انتخابات وارد جنگ با ایران شود | کنار گذاشتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یعنی جنگ جدید!

اقتصادنیوز: فلاحت‌پیشه با تأکید بر اینکه عملیات «طرد اقتصادی» بخشی از جنگ آمریکا با ایران است، سه سناریوی پیش روی واشنگتن را بازگشت به جنگ، شکستن مقاومت اقتصادی ایران یا احیای دیپلماسی دانست.
مردم به پایان جنگ نیاز دارند | تا فرصت هست تفاهم اسلام‌آباد را احیا کنیم، شفاف، محکم و با تضمین‌های قوی‌تر | پیشنهاد پاکستان به متن اجرایی تبدیل شود
سایت اقتصادنیوز

مردم به پایان جنگ نیاز دارند | تا فرصت هست تفاهم اسلام‌آباد را احیا کنیم، شفاف، محکم و با تضمین‌های قوی‌تر | پیشنهاد پاکستان …

اقتصادنیوز: ممکن است برخی معتقد باشند که مذاکره با آمریکا، به‌ویژه از مسیر میانجی، نشانه ضعف است. چنین برداشتی با واقعیت سیاست خارجی سازگار نیست. کشورها در زمان بحران برای تأمین منافع خود با رقیب و حتی دشمن گفت‌وگو می‌کنند.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مرز «ارتباط خارجی» و «نفوذ» در طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» کجاست؟

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان - همدلی
روزنامه همدلی

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان - همدلی

«تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در صورت هدف قرار گرفتن خریداران نفت ایران از جمله چین، می‌تواند از فشار بر تهران فراتر رفته و به یک....
سایت روزنو

سخنگوی دولت: بنزین آزاد گران می‌شود

فایننشال تایمز: ترامپ با نسخه ۲۰۱۸ به جدال با ایران بازگشت
سایت فرارو

فایننشال تایمز: ترامپ با نسخه ۲۰۱۸ به جدال با ایران بازگشت

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت که واشنگتن امیدوار است تحریم‌های سنگین، تهران را پای میز مذاکره بکشاند؛ اما تجربه گذشته نشان می‌دهد فشار اقتصادی لزوما به تسلیم سیاسی منجر نمی‌شود.
سایت فرارو

انتقاد صادق خرازی از طرح برخی بحث‌ها در اجتماعات شبانه/ کف خیابان محل انتقام از یکدیگر است؟

سیاه‌نمایی کیهان از وضعیت جامعه: مردم برای تامین غذا مشکل دارند
سایت فرارو

سیاه‌نمایی کیهان از وضعیت جامعه: مردم برای تامین غذا مشکل دارند

امروز هر چند تمام تلاش دولت این بوده که مایحتاج مردم با مشکل مواجه نشود و انصافا در تامین کالاهای اساسی به شایستگی عمل شده است، اما بخش زیادی از جامعه در تامین غذای روزمره خود دچار مشکل هستند.
توجیه عجیب برای یک جرم میلیارد دلاری
سایت فرارو

توجیه عجیب برای یک جرم میلیارد دلاری

صحبت سقاب اصفهانی نه‌تنها ناظر بر فساد سازمان‌یافته، حداقل در این حوزه، است، بلکه نشان می‌دهد افراد ذی‌نفع در قاچاق سوخت در هر دو جناح احتمالاً شناخته‌شده نیز هستند. افرادی که اگر دکان‌شان جمع شود، شیشه‌های آقای سقاب را می‌شکنند.
سایت فرارو

پاسخ روبیو به احتمال از سرگیری جنگ علیه ایران

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کنایه تند سخنگوی دولت به حمید رسایی

بلومبرگ: آمریکا از تحریم مؤسسات مالی بزرگ چین خودداری کرده، زیرا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد، بدون اینکه با پیامد‌های اقتصادی و دیپلماتیک گسترده‌تر از سوی پکن روبه‌رو شود
سایت اعتماد آنلاین

بلومبرگ: آمریکا از تحریم مؤسسات مالی بزرگ چین خودداری کرده، زیرا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد، بدون اینکه …

پکن تهدید کرد که در برابر اقدامات آمریکا واکنش نشان خواهد داد و نشان داد که با وجود تحریم‌های جدید دولت ترامپ علیه شرکت‌هایی در چین و هنگ‌کنگ، از همکاری خود با ایران عقب‌نشینی نخواهد کرد.
         
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: به شدت نگران امنیت غذایی مردم هستیم | دولت در برابر تشدید فشار اقتصادی آمریکا سیاست مشخصی ندارد
سایت رویداد‌ ۲۴

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: به شدت نگران امنیت غذایی مردم هستیم | دولت در برابر تشدید فشار اقتصادی آمریکا سیاست مشخصی ندارد

فتح‌الله توسلی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ از نبود سیاست روشن دولت برای مقابله با این وضعیت انتقاد کرد و گفت: «ما در کمیسیون اقتصادی از سیاست‌های اقتصادی دولت بی‌خبریم.»
کدام پایگاه عظیم؟
سایت هم میهن

کدام پایگاه عظیم؟

جامعهٔ ایرانی و تنوعات آن جلوی چشم تک تک ماست و هر آدم بی‌غرض و مرضی با گشتی در این جامعه اندازهٔ واقعی پایگاه نیروی مورد علاقهٔ آقای شریعتمداری را در می‌یابد!
جنگ متوقف شده، اما فشار ادامه دارد؛ آیا واشنگتن حمله به ایران را به بعد از انتخابات موکول کرده است؟
سایت رویداد‌ ۲۴

جنگ متوقف شده، اما فشار ادامه دارد؛ آیا واشنگتن حمله به ایران را به بعد از انتخابات موکول کرده است؟

گزارش تازه آکسیوس از تغییر موقت رویکرد واشنگتن در قبال تهران حکایت دارد؛ توقف حملات جدید، تشدید فشار اقتصادی و حفظ گزینه نظامی تا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا. هم‌زمان، تحرکات عمان و پاکستان برای میانجیگری و سفر ویتکاف و کوشنر به سنتکام، نشان می‌دهد بحران ایران و آمریکا همچنان میان دیپلماسی، فشار …
طرح ناقص
سایت روزنامه سازندگی

طرح ناقص

علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس از مخالفت نماینده دولت با طرح «مقابله با نفوذ» خبر داد
معاون اشتباهیِ پزشکیان! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

معاون اشتباهیِ پزشکیان! | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست چرا معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور برخلاف نظر دولت به طرح مقابله با نفوذ در مجلس رأی مثبت داده است؟ عاطفه شمس| هیات دولت در جلسه روز گذشته خود با «طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه
چرا از صفر؟
سایت روزنامه سازندگی

چرا از صفر؟

نباید تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را کنار گذاشت و به‌دنبال تفاهم دیگری رفت به‌قلم؛ مجید فراهانی؛ معاون نظارت و هماهنگی امور استان‌های معاونت اجرایی رئیس‌جمهور
سرمقاله کیهان/ دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند! | آخرین خبر

کیهان/ «دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند!» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم حسن رشوند است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سال گذشته در یک‌سالگی دولت چهاردهم یادداشتی با عنوان «دولت؛ حمایت واقع‌بینانه‌، نقد منصفانه» در همین ستون نوشتم که مبنای آن یادداشت سخنان حکیمانه امام
طرح‌های بنزینی دولت غیرکارشناسی و شتابزده است
روزنامه چارسوق

طرح‌های بنزینی دولت غیرکارشناسی و شتابزده است

معاون مرکز پژوهش‌های مجلس با رد ادعای کسری روزانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون لیتری بنزین، سه سناریوی دولت برای مدیریت مصرف را دارای اشکالات متعدد دانست و گفت: واگذاری تعیین قیمت بنزین به بازار، بخشی از بی‌مسئولیتی نهفته در این طرح است. حبیب‌الله ظفریان، معاون پژوهش‌های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش‌های مجلس، …
افزایش قیمت بنزین و توهم حکمرانی بی ملت - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

افزایش قیمت بنزین و توهم حکمرانی بی ملت - مردم سالاری آنلاین

در فضای سیاسی کشور و شرایط دغدغه های همگانی، بعضی ها در توهمات و تصورات سیاسی خود که مداوم ...
         
چرا با وجود بدعهدی دشمن، مذاکره یک دستاورد است؟/ سلیمی نمین: برخی با ایجاد نزاع‌های کاذب نمی‌گذارند مردم ماهیت واقعی آمریکا را بشناسند
سایت خبرآنلاین

چرا با وجود بدعهدی دشمن، مذاکره یک دستاورد است؟/ سلیمی نمین: برخی با ایجاد نزاع‌های کاذب نمی‌گذارند مردم ماهیت واقعی آمریکا …

فعال سیاسی اصولگرا گفت: وقتی به وزیر امور خارجه سنگ پرتاب شود یا به مذاکره‌کنندگان توهین شود، در حالی که در عراق وزیر خارجه را ما به دلیل ایستادگی در برابر زورگویی‌ها تجلیل می‌کنند، برای این است که افکار عمومی واقعیت امر را متوجه نشوند و نسبت به آمریکایی ها شناخت اساسی پیدا نکنند. 
نامه عمادالدین باقی به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره تحریم‌های آمریکا - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نامه عمادالدین باقی به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره تحریم‌های آمریکا - مردم سالاری آنلاین

عمادالدین باقی در نامه‌ای خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره اعمال تحریم‌های ایالات متحده بر مردم ایران نوشت: انتظار دارم تا آنجا که در چارچوب اختیارات شماست، برای جامعه جهانی روشن سازید که قربانیان اصلی آنچه ایالات متحده «تحریم‌های کوبنده و بی‌سابقه» می‌نامد، مردم ایران هستند.
طرح مقابله با نفوذ؛ بازگشت «اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها با خارج» به کمیسیون امنیت ملی
خبرگزاری دانشجو

طرح مقابله با نفوذ؛ بازگشت «اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها با خارج» به کمیسیون امنیت ملی

با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی موضوع اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها یا کارگزاران با خارج در سامانه‌ای مشخص و لزوم دریافت تاییدیه، بار دیگر در کمیسیون امنی...
وقتی صیانت رنگ تنگنا دارد
روزنامه شرق

وقتی صیانت رنگ تنگنا دارد

نقدی بر پیامدهای فرهنگی و هنری مصوبه اخیر مجلس درباره مقابله با نفوذ بیگانگان
    
دولت آینده در ایران؛ آیا حکمرانی ما برای جهان ۱۴۱۵ آماده است؟
سایت فرارو

دولت آینده در ایران؛ آیا حکمرانی ما برای جهان ۱۴۱۵ آماده است؟

آینده ناگهان از راه نمی‌رسد. بخش بزرگی از آن، آرام‌آرام در تصمیم‌های امروز ساخته می‌شود. به همین دلیل شاید مهم‌ترین تحول مورد نیاز در حکمرانی ایران نه تدوین یک برنامه دیگر، بلکه تغییر افق نگاه باشد.
مأموریت مسقط
روزنامه شرق

مأموریت مسقط

سفر روز گذشته بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، به تهران و دیدارش با عراقچی در مقطعی رخ می‌دهد که معادلات درباره ایران و تنگه هرمز بیش از گذشته درهم‌تنیده و پیچیده شده است. این سفر‌ که در چارچوب رایزنی‌های مستمر تهران و مسقط درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای انجام می‌شود، اکنون معنایی فراتر از یک دیدار دیپلماتیک …
امنیتی‌سازی ارتباط
روزنامه شرق

امنیتی‌سازی ارتباط

مجلس این روزها صحنه جدالی تمام‌عیار بر سر طرحی است که برخی آن را «تلاش برای امنیتی‌سازی فضای کشور‌» می‌نامند و برخی دیگر «پاسخ به یک خلأ 10ساله». طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» که کلیات آن با ۱۸۳ رأی موافق به هفته گذشته به تصویب رسید، دیروز نیز نمایندگان با …
روز دی و آخرین حربه
روزنامه آرمان امروز

روز دی و آخرین حربه

حمید روشنائی آرمان امروز : روز دی (D-day) در اصطلاح نظامی به ۶ ژوئن ۱۹۴۴ گفته می شود که در آن نیروهای متفقین از بندر نرماندی به نیروهای آلمانی حمله کردند و شکست متحدین را رقم زدند. ترامپ رئیس جمهور آمریکا این اصطلاح را برای آغاز تشدید محاصره اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران به کار [ ]
هفته دولت؛ وقت عمل
روزنامه آرمان امروز

هفته دولت؛ وقت عمل

علی محمد نمازی آرمان امروز  : هفته دولت که از دوم تا هشتم شهریور برگزار می‌شود، یادآور هشتم شهریور ۱۳۶۰ و انفجار دفتر نخست‌وزیری است؛ حادثه‌ای که به شهادت دو تن از دولتمردان انقلاب، شهید محمدعلی رجایی و شهید محمدجواد باهنر، انجامید. دو چهره‌ای که به دلیل ساده‌زیستی، مردم‌داری، خدمتگزاری و پایبندی به …
آقای پزشکیان، برای وزیرتان نهج‌البلاغه بخوانید؛ یادش بیاید امانت‌دار مردم است، نه سهام‌دار بنگاه‌ها
سایت تابناک

آقای پزشکیان، برای وزیرتان نهج‌البلاغه بخوانید؛ یادش بیاید امانت‌دار مردم است، نه سهام‌دار بنگاه‌ها

احمد میدری با وعده رفاه و حمایت از محرومان، وزارت کار را تحویل گرفت؛ اما در عمل، بنگاه‌داری و جابه‌جایی مدیران به اولویت نخست تبدیل شد. حالا که شایعه نقش‌آفر...
حمله «کیهان» به «محمدرضا تاجیک»: طبیب‌نماهایی که روی زخم نمک می‌پاشند | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

حمله «کیهان» به «محمدرضا تاجیک»: طبیب‌نماهایی که روی زخم نمک می‌پاشند | آخرین خبر

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست محمدرضا تاجیک و هم‌قطاران مدعی اصلاحات، این روزها با وام‌گیری از تمثیل طنزآمیز «احمق‌های چلم» و بافتن ریسمان سوزان سانتاگ به نیچه، ردای اطبای سیاسی بر تن کرده و در یادداشتی با ادعای «لمس تراژدی»، گزاره‌هایی شگفت‌انگیز را
کیهان: عاصم منیر هم مهره امریکاست!
سایت تابناک

کیهان: عاصم منیر هم مهره امریکاست!

اما آنچه در صحنه دیپلماسی تحت عنوان سفر «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان و «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان به تهران دنبال می‌شود، پیش از آنکه یک ابتکار عمل م...
تنگه هرمز در مسیر توافق
روزنامه دنیای اقتصاد

تنگه هرمز در مسیر توافق

همزمانی سفر فرمانده ارتش پاکستان و وزیر خارجه عمان، به تهران، در عصر روز سه‌شنبه با شکل‌گیری چارچوبی مشترک برای تسهیل دریانوردی در تنگه هرمز همراه شد. این توافق مرحله‌بندی‌شده تهران و مسقط، از ایجاد کریدور موقت و پاک‌سازی مین‌ها تا مذاکرات برای مسیر دائمی، می‌تواند گام مهمی برای بازگشایی هرمز، احیای …
شیشه‌ها را رها کنید، سفره‌ها را نجات دهید - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

شیشه‌ها را رها کنید، سفره‌ها را نجات دهید - مردم سالاری آنلاین

«اگر بخواهم دکان آنها را تعطیل کنم، شیشه‌هایم را خرد می‌کنند.» این جمله اسماعیل سقاب اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور، درباره قاچاق سوخت، حالا به یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های اظهارات او تبدیل شده است؛ جمله‌ای که در کنار ادعای مهم‌تر او قرار گرفت: اینکه «هر دو جناح سیاسی کشور در قاچاق سوخت دست دارند». سقاب اصفهانی …
نقد تند روزنامه اصولگرا از سقاب اصفهانی؛ با «آدرس سیاسی» نمی‌شود بنزین را گران کرد
سایت رویداد‌ ۲۴

نقد تند روزنامه اصولگرا از سقاب اصفهانی؛ با «آدرس سیاسی» نمی‌شود بنزین را گران کرد

روزنامه قدس در یادداشتی با انتقاد از اظهارات اخیر اسماعیل سقاب اصفهانی، رئیس سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت، درباره قاچاق بنزین و نقش دو جناح سیاسی در آن، هشدار داد که طرح اصلاحات بنزینی با «آدرس‌های سیاسی» و مواضع هیجانی پیش نمی‌رود و دولت برای جلب همراهی جامعه باید درباره تبعات افزایش قیمت و فشار آن بر …
غریب آبادی: بعد از توافق ایران و عمان، مسیر جنوب بسته می‌شود/ طبق تفاهم‌نامه هیچ شناور نظامی اجازه عبور نخواهد داشت/ محاصره ما به ازای تنگه هرمز نیست / چرا باید همیشه ما منتظر بمانیم آمریکا حمله کند …
سایت انتخاب

غریب آبادی: بعد از توافق ایران و عمان، مسیر جنوب بسته می‌شود/ طبق تفاهم‌نامه هیچ شناور نظامی اجازه عبور نخواهد داشت/ محاصره …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و ششم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۴۱ روز می‌گذرد، ایران و عمان در بیانیه‌ای در...
میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!
سایت الف

میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!

میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!
دولت، مغلوب نبرد سایه‌ها و شیشه‌ها
روزنامه توسعه ایرانی

دولت، مغلوب نبرد سایه‌ها و شیشه‌ها

طهمورث گیلانی در روزهایی که ناترازی انرژی، از بنزین و گازوئیل گرفته تا برق، سفره و آسایش مردم را نشانه رفته است، اظهارات اخیر معاون رئیس جمهور درباره
حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت
روزنامه شرق

حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت

بحران‌های متعدد گریبان کشور را گرفته و سایه شوم جنگ و آثار آن که از پی تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل بر کشور افتاده، به تشدید بحران‌ها انجامیده است. بنزین، برق و آب به اندازه نیاز کشور نبوده و امکان تأمین کمبود آنها فعلا میسر نیست. نرخ برابری ارز افسارگسیخته در حال افزایش است.
         
سایت رویداد‌ ۲۴

در جلسه ۷ ساعته رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب چه گذشت؟

دو صندلی در دو سوی میز؛ چرا مقام دولتی نباید مدیر رسانه خصوصی باشد؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دو صندلی در دو سوی میز؛ چرا مقام دولتی نباید مدیر رسانه خصوصی باشد؟ - مردم سالاری آنلاین

استعفای سردبیر یک رسانه اقتصادی و طرح ادعای دخالت و فشار، بار دیگر بحث تعارض منافع میان مسئولیت دولتی و مالکیت رسانه‌ای را مطرح کرده است؛ مسئله‌ای که فراتر از افراد، به استقلال رسانه و بی‌طرفی ساختار اطلاع‌رسانی دولت مربوط می‌شود.
توافق ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت در تنگه هرمز؛ گامی مثبت برای احیای تفاهم نامه ایران و آمریکا
سایت تابناک

توافق ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت در تنگه هرمز؛ گامی مثبت برای احیای تفاهم نامه ایران و آمریکا

ایران و عمان برای ایجاد یک کریدور دریانوردی موقت مشترک از طریق تنگه هرمز و اجرای یک پروژه مشترک به منظور پاکسازی تنگه از مین به توافق رسیدند.
         
نگاهی به گزارش «ایران کجای جهان ایستاده است؟»/ وضعیت نگران کننده است - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نگاهی به گزارش «ایران کجای جهان ایستاده است؟»/ وضعیت نگران کننده است - مردم سالاری آنلاین

ایران در 63 درصد شاخص‌ها بدتر از میانگین جهانی بوده است و در 37 درصد شاخص‌ها در میانه جهان و یا بالاتر از میانگین جهانی ایستاده است
از غیبت رهبری در انظار عمومی سوء استفاده می کنند و به اختلاف دامن می زنند- علی صوفی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

از غیبت رهبری در انظار عمومی سوء استفاده می کنند و به اختلاف دامن می زنند- علی صوفی - مردم سالاری آنلاین

اختلاف، انشقاق، دو قطبی و . . . در شرایطی که همچنان سایه جنگ را بالای سر خود می بینیم، مصداق بارز سمی مهلک است که به راحتی می تواند همه چیز را به هم بریزد.
کی به صدا و سیمایی ها وکالت داده از جانب همه مردم موضع بگیرند؟- جوادی حصار - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

کی به صدا و سیمایی ها وکالت داده از جانب همه مردم موضع بگیرند؟- جوادی حصار - مردم سالاری آنلاین

بخشی از آقایان در صدا و سیما حس مجتهد بودن دارند و بر اساس تکلیف شخصی هر آنچه را که در ذهن شان می گذرد، بر زبان می آورند و با تاسف باید گفت، کاری به این ندارند که گفتار و رفتارشان چقدر می تواند به مصلحت عمومی آسیب وارد کند.
دبیرکل سازمان ملل: جنگ علیه ایران، محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
سایت جهان صنعت نیوز

دبیرکل سازمان ملل: جنگ علیه ایران، محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل گفت که تجاوز نظامی اخیر آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران، محدودیت های سلطه ابرقدرت ها را آشکار کرده و نشان دهنده تغییری قطعی و برگشت ناپذیر به سوی نظم جهانی چندقطبی است.
از سراب ۳۰۰ میلیارد دلاری تا دلار ۲۰۰ هزار تومانی! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

از سراب ۳۰۰ میلیارد دلاری تا دلار ۲۰۰ هزار تومانی! | آخرین خبر

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست این روزها جریان تسلیم‌طلب خط عملیات روانی جدیدی را کلید زده‌است؛ پروپاگاندایی ناشیانه برای گره زدن دلار ۲۰۰ هزار تومانی به پیامدهای جنگ و بستن تنگه هرمز. سناریویی تکراری برای تطهیر خود و آدرس غلط دادن به مردم. اما سؤال ا
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ واکنش فاطمه مهاجرانی به تقلید ادایش توسط یک بلاگر

یورش علیه حلقه حیاتی اتصال تهران به اقتصاد جهانی؛ پکن با تحریم‌های ترامپ هم سو می‌شود؟
سایت اکوایران

یورش علیه حلقه حیاتی اتصال تهران به اقتصاد جهانی؛ پکن با تحریم‌های ترامپ هم سو می‌شود؟

اکوایران: تلاش جدید بسنت برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران، خطر گسترش اختلال عظیم اقتصادی ناشی از جنگ و تیره شدن روایط واشنگتن با پکن را به همراه دارد.
تکرار رسوایی ایران-کنترا در انتظار ترامپ | روایت فارن افرز از سرنوشت فشار حداکثری علیه ایران | ونس طرفدار عقب‌نشینی از ایران و خاورمیانه است
سایت اقتصادنیوز

تکرار رسوایی ایران-کنترا در انتظار ترامپ | روایت فارن افرز از سرنوشت فشار حداکثری علیه ایران | ونس طرفدار عقب‌نشینی از ایران …

اقتصادنیوز: فارن افرز نوشت: عملیات فشار اقتصادی—آن‌گونه که طراحی شده است—بیش از آنکه اقتصاد ایران را تهدید کند، اعتبار آمریکا را با خطر مواجه می‌کند.
سایت عصرایران

گزارش العربیه از پهپاد جدید ایرانی با سرعت ۵۰۰ کیلومتر

باقی: تحریم‌های آمریکا مستقیماً مردم ایران را هدف قرار می‌دهد
خبرگزاری ایسنا

باقی: تحریم‌های آمریکا مستقیماً مردم ایران را هدف قرار می‌دهد

نویسنده و فعال حقوق بشر در نامه‌ای به کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه تشدید تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران، از غیرقابل‌دفاع‌ترین و زشت‌ترین اشکال رفتار سیاسی در نظم بین‌المللی کنونی است، تصریح کرد: «با مردم عادی هرگز نباید به عنوان اهرم فشاری برای دستیابی به اهداف ژئوپلیتیک رفتار …
انتصاب شتاب‌زده «خداداد غریب پور» در صندوق توسعه ملی/ آزمون شایسته‌سالاری روی میز رئیس جمهور! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

انتصاب شتاب‌زده «خداداد غریب پور» در صندوق توسعه ملی/ آزمون شایسته‌سالاری روی میز رئیس جمهور! - مردم سالاری آنلاین

انتصاب خداداد غریب‌پور به ریاست هیأت عامل صندوق توسعه ملی، با توجه به مأموریت مهم این نهاد در مدیریت و تبدیل بخشی از منابع نفتی کشور به دارایی‌های ماندگار، توجه‌ها را به سوابق اجرایی و تخصصی رئیس جدید آن جلب کرده است؛ انتصابی که ضرورت شفاف‌سازی درباره معیار‌های انتخاب غریب پور را بیش از پیش برجسته می‌کند.
ایران پیروزمندانه از بحران کنونی خارج می‌شود/ بهای سنگینی می‌پردازیم! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ایران پیروزمندانه از بحران کنونی خارج می‌شود/ بهای سنگینی می‌پردازیم! - مردم سالاری آنلاین

وزیر پیشین امور خارجه ایران تاکید کرد که ایران با سربلندی از بحران‌های کنونی خارج خواهد شد.
ترامپ با یک محاسبه اشتباه، آمریکا را وارد جنگی بی‌فایده کرد
سایت اصلاحات نیوز

ترامپ با یک محاسبه اشتباه، آمریکا را وارد جنگی بی‌فایده کرد

ااقتصاددان آمریکایی، با انتقاد از تصمیم دونالد ترامپ برای جنگ با ایران، این اقدام را «یک اشتباه عمیق» توصیف کرد و گفت: ترامپ با این تصور که می‌تواند تجربه ون...
روایت فارین پالسی از درس‌های رویارویی با ایران برای آمریکا / پشت پرده راهبرد شکست خورده ترامپ
سایت تجارت نیوز

روایت فارین پالسی از درس‌های رویارویی با ایران برای آمریکا / پشت پرده راهبرد شکست خورده ترامپ

ناکامی آمریکا در جنگ با ایران و ماجرای تنگه هرمز، بیش از آن که نتیجه ضعف نیروی نظامی باشد ماحصل خطای راهبردی کاخ سفید و تعریف ماموریت های ناممکن برای ارتش است.
محتوای پیام عاصم منیر به تهران سرنوشت مذاکرات را تعیین می‌کند
سایت اصلاحات نیوز

محتوای پیام عاصم منیر به تهران سرنوشت مذاکرات را تعیین می‌کند

کارشناس مسائل بین‌الملل، با اشاره به سفر عاصم منیر به تهران گفت: باید دید آیا او حامل پیامی برای رفع اختلافات میان ایران و طرف مقابل بوده است یا نه و تأکید ک...