قیمت طلا امروز




 حملات پهپادی و موشکی

 سایت جماران / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

پیروزی سریع بر ایران محقق نشد؛ نارضایتی متحدان عرب آمریکا از ترامپ افزایش یافته است

روزنامه «واشنگتن‌پست» در گزارشی از افزایش نارضایتی دولت‌های عرب حاشیه خلیج فارس از سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران خبر داده و نوشته است: متحدان منطقه‌ای واشنگتن که برخی از آنها در ابتدای جنگ تصور می‌کردند یک پیروزی سریع و قاطع می‌تواند به سودشان تمام شود، اکنون پس از ماه‌ها درگیری، تداوم حملات موشکی و پهپادی و بسته‌ماندن تنگه هرمز، بیش از گذشته نسبت به راهبرد آمریکا و توان ترامپ برای پایان دادن دیپلماتیک به بحران تردید دارند.
 پیروزی سریع بر ایران محقق نشد؛ نارضایتی متحدان عرب آمریکا از ترامپ افزایش یافته است
به گزارش سرویس بین‌الملل جماران، «واشنگتن‌پست» در گزارشی به نقل از مقام‌های عربی و غربی نوشت نارضایتی از واشنگتن در کشورهای حاشیه خلیج فارس رو به افزایش است و متحدان آمریکا نگران‌اند که دونالد ترامپ نتواند دیپلماسی لازم برای پایان دادن به جنگ و دستیابی به صلح با ایران را مدیریت کند.

بر اساس این گزارش، پس از ماه‌ها درگیری و ادامه حملات موشکی و پهپادی ایران و نیروهای همسو با تهران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت و بحرین اکنون در نارضایتی از نحوه مدیریت بحران از سوی دولت آمریکا اشتراک نظر بیشتری پیدا کرده‌اند. حتی در برخی از این کشورها بحث‌هایی درباره فایده ادامه میزبانی از تأسیسات و پایگاه‌های بزرگ نظامی آمریکا شکل گرفته است. 

یکی از مقام‌های کشورهای خلیج فارس در گفت‌وگو با واشنگتن‌پست گفت: «ترامپ این جنگ را آغاز کرد و ما بهای آن را می‌پردازیم.» به گفته این مقام، خشم از آمریکا از زمان حملات آمریکا و اسرائیل به ایران در ماه فوریه به بالاترین سطح خود رسیده است.

  وابستگی به آمریکا؛ در کنار افزایش بی‌اعتمادی

با وجود افزایش نارضایتی، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس همچنان به آمریکا به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین شرکای امنیتی و تأمین‌کنندگان تسلیحات خود وابسته‌اند. قطر و بحرین نیز میزبان پایگاه‌های بزرگ نظامی ایالات متحده هستند.

با این حال، نگرانی از سیاست واشنگتن برخی دولت‌های منطقه را به بررسی ترتیبات و شراکت‌های امنیتی تازه سوق داده است. تحلیلگران معتقدند این روند دست‌کم در کوتاه‌مدت به معنای دگرگونی کامل نظم امنیتی منطقه نیست، اما نشان می‌دهد کشورهای خلیج فارس در حال بررسی گزینه‌هایی برای کاهش وابستگی مطلق به آمریکا هستند.

یک مقام ارشد اروپایی، توافق دفاعی متقابل اخیر میان عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان را «پیامی به آمریکا» توصیف کرد و گفت این توافق نشان می‌دهد سه کشور قدرتمند مسلمان سنی در تلاش‌اند شرکای امنیتی و دفاعی خود را متنوع کنند؛ زیرا از نگاه آنها «آمریکا به‌تنهایی کافی نیست».

در مقابل، یک مقام کاخ سفید این ارزیابی‌ها را رد کرد و گفت ترامپ روابط «فوق‌العاده‌ای» با شرکای آمریکا در خلیج فارس دارد و واشنگتن از پیش از آغاز عملیات علیه ایران، به‌طور مستمر با متحدان منطقه‌ای خود در تماس بوده است.

  «آمریکا ما را ناامن‌تر کرده است»

«فراس مقصد»، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه اوراسیا، به واشنگتن‌پست گفت نارضایتی در میان متحدان آمریکا از همان ابتدای جنگ وجود داشته و بسیاری از آنها احساس می‌کنند ناخواسته وارد درگیری‌ای شده‌اند که ترامپ اکنون برای پایان دادن به آن با مشکل روبه‌رو است.

«آنا جیکوبز» از مؤسسه کشورهای عرب خلیج فارس در واشنگتن نیز گفت اعتماد به ایالات متحده از زمان آغاز جنگ کاهش یافته است و متحدان آمریکا احساس می‌کنند عملکرد واشنگتن در منطقه آنها را «کمتر امن» کرده است.

با این حال، یک دیپلمات غربی مستقر در منطقه تأکید کرد این تحولات الزاماً به معنای چرخشی بنیادین علیه آمریکا نیست. به گفته او، حتی پیش از جنگ نیز حضور نظامی آمریکا در کشورهای منطقه با اشتیاق کامل پذیرفته نمی‌شد و بیشتر به‌عنوان «یک شر ضروری» دیده می‌شد؛ اما اکنون حتی ضرورت این حضور نیز بیش از گذشته مورد پرسش قرار گرفته است. 

  عربستان زیر فشار جنگ

عربستان سعودی در هفته‌های اخیر با فشارهای امنیتی بیشتری مواجه شده است. این کشور علاوه بر حملات ایران و گروه‌های عراقی همسو با تهران، هدف حملات حوثی‌های یمن نیز قرار گرفته است.

به نوشته واشنگتن‌پست، حوثی‌ها بارها زیرساخت‌های انرژی عربستان را هدف قرار داده و تلاش کرده‌اند عبور و مرور در تنگه باب‌المندب در ورودی دریای سرخ را مختل کنند. از سوی دیگر، پس از بسته‌شدن تنگه هرمز در روزهای ابتدایی جنگ، عربستان برای بخش مهمی از صادرات نفت خود بیش از گذشته به بنادر دریای سرخ وابسته شده است.

  رؤیای «پیروزی سریع» رنگ باخت

واشنگتن‌پست می‌نویسد نگاه رهبران کشورهای خلیج فارس به جنگ نیز طی ماه‌های گذشته تغییر کرده است. عمان از آغاز مخالف جنگ بود، اما عربستان سعودی، امارات و بحرین در مقاطعی موضع متفاوتی داشتند.

یک دیپلمات غربی به این روزنامه گفته است نیروهای امارات طی ماه‌های گذشته حملاتی علیه خاک ایران انجام داده‌اند و نیروهای سعودی نیز در واکنش به حملات گروه‌های همسو با تهران از خاک عراق، دست به حملات متقابل زده‌اند.

یک مقام ارشد اروپایی درباره محاسبات اولیه ریاض و ابوظبی گفت این کشورها را نمی‌توان کاملاً حامی جنگ دانست، اما در آغاز نیز به‌طور کامل با آن مخالف نبودند. از نگاه آنها، اگر جنگ به یک پیروزی سریع و قاطع منجر می‌شد، نتیجه آن می‌توانست برایشان سودمند باشد.

اما این محاسبه در آستانه نخستین دور مذاکرات ایران و آمریکا در ماه آوریل تغییر کرد؛ زمانی که به گفته این مقام، مشخص شد حکومت ایران سقوط نخواهد کرد و تهران نیز حاضر نیست تنگه هرمز را بازگشایی کند.

  نگرانی از رفت‌وبرگشت‌های ترامپ

«بدر السیف»، استادیار تاریخ دانشگاه کویت، گفت بی‌ثباتی و تغییر مداوم مواضع ترامپ طی ماه‌های گذشته نگرانی کشورهای خلیج فارس را تشدید کرده است.

به گفته او، حتی پیش از این تغییر مواضع نیز راهبرد روشنی درباره نحوه پایان دادن به بحران وجود نداشت. السیف با اشاره به تفاهم‌نامه‌ای که در ماه ژوئن میان ایران و آمریکا شکل گرفت، آن را ناکافی دانست و گفت این تفاهم نتوانست نگرانی‌های اصلی کشورهای عرب خلیج فارس، از جمله برنامه موشک‌های بالستیک ایران و حمایت تهران از گروه‌های همسو در منطقه را برطرف کند.

او تأکید کرد شروط مطرح‌شده در آن توافق با خواسته‌های کشورهای خلیج فارس همخوانی نداشت و همین مسئله یکی از عوامل از بین رفتن سریع آن بود.

  «نمی‌توانیم به آمریکا نه بگوییم»

با وجود همه این نارضایتی‌ها، کشورهای خلیج فارس در حال حاضر جایگزین فوری و قابل اتکایی برای شراکت امنیتی چند دهه‌ای خود با ایالات متحده ندارند.

یکی از مقام‌های منطقه به واشنگتن‌پست گفت ادامه جنگ عملاً این کشورها را مجبور می‌کند حتی بیش از گذشته بر همکاری امنیتی با واشنگتن تکیه کنند.

او در توصیف این وضعیت گفت: «هر کاری که انجام دهیم، نمی‌توانیم به آمریکا نه بگوییم.»

«داگلاس سیلیمان»، سفیر پیشین آمریکا در کویت و عراق در دولت‌های باراک اوباما و دونالد ترامپ، نیز گفت در سفر اخیر خود به منطقه نارضایتی قابل‌توجهی از واشنگتن مشاهده کرده است؛ هرچند هم‌زمان طی هفته‌های اخیر خشم از تهران نیز به دلیل ادامه حملات به زیرساخت‌های منطقه و خودداری از بازگشایی تنگه هرمز افزایش یافته است.

سیلیمان وضعیت فعلی را نوعی «تناقض عجیب» توصیف کرد: دولت‌ها و افکار عمومی منطقه از آمریکا به دلیل آغاز جنگ ناراضی‌اند، اما برای تأمین تجهیزات، مهمات و اطلاعات نظامی همچنان به همان کشور وابسته هستند.

  پیامدهای اقتصادی جنگ در راه است

تداوم جنگ تنها یک چالش امنیتی برای کشورهای خلیج فارس نیست و می‌تواند هزینه‌های اقتصادی فزاینده‌ای نیز به آنها تحمیل کند.

در شرایط عادی نیز فعالیت اقتصادی، گردشگری و رویدادهای منطقه در ماه‌های بسیار گرم تابستان کاهش می‌یابد، اما از پاییز و با خنک‌تر شدن هوا، کشورهای خلیج فارس وارد یکی از مهم‌ترین دوره‌های سال برای گردشگری، تجارت و برگزاری رویدادهای بین‌المللی می‌شوند.

امسال اما کنفرانس‌ها، نشست‌های سران، جشنواره‌ها و رقابت‌های فرمول یک که از اکتبر تا دسامبر بخش مهمی از تقویم اقتصادی و تبلیغاتی منطقه را تشکیل می‌دهند، تحت تأثیر ادامه ناامنی با ابهام روبه‌رو شده‌اند.

یک دیپلمات غربی گفت دهمین دوره «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده» عربستان سعودی که اواخر اکتبر برگزار می‌شود و به «داووس در صحرا» شهرت دارد، می‌تواند نخستین آزمون جدی برای سنجش میزان آمادگی مقام‌های بلندپایه و مدیران شرکت‌های بزرگ بین‌المللی برای سفر به منطقه در شرایط جنگی باشد.

  خشم از واشنگتن، نگرانی از تهران

گزارش واشنگتن‌پست در نهایت تصویری پیچیده از وضعیت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس ارائه می‌دهد: دولت‌هایی که از طولانی‌شدن جنگ و نحوه مدیریت آن توسط ترامپ ناراضی‌اند، از ادامه حملات ایران نیز خشمگین هستند و در عین حال، برای مقابله با تهدیدهای امنیتی همچنان به آمریکا وابسته مانده‌اند.

در آغاز جنگ، برخی پایتخت‌های عربی امیدوار بودند درگیری به‌سرعت به یک نتیجه قطعی برسد؛ اما با گذشت ماه‌ها، نه ایران فروپاشیده، نه تنگه هرمز به شرایط عادی بازگشته و نه واشنگتن توانسته راه‌حلی پایدار برای پایان دادن به بحران ارائه کند.

همین وضعیت، شکاف میان انتظارات اولیه کشورهای خلیج فارس و واقعیت یک جنگ فرسایشی را عمیق‌تر کرده و پرسش‌هایی تازه درباره قابل اتکا بودن راهبرد امنیتی آمریکا در منطقه به وجود آورده است.







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| صداوسیما در آغوش گرفتن پدر و فرزند را هم سانسور کرد

سایت عصرایران

آتش‌سوزی در ساختمان مسکونی ۷ طبقه در مشهد/ ۴ کودک در طبقات بالا محبوس شدند

سایت تابناک

سارق 60ساله گوشی 130میلیونی را 150هزار تومان فروخت!

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی
خبرگزاری ایسنا

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی

ازدواج فقط تصمیم دو نفر برای کنار هم قرار گرفتن نیست، آینه‌ای است که بسیاری از واقعیت‌های فردی و اجتماعی را در خود بازتاب می‌دهد. وقتی جوانی در برابر ازدواج مکث می‌کند، گاهی پشت این تردید، تنها یک دلیل وجود ندارد، مجموعه‌ای از ترس‌ها، تجربه‌ها، توقعات، فشارهای اقتصادی و تصویری که جامعه از زندگی موفق …
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
سایت نورنیوز

چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟

تفاوت‌های رفتاری کودکان فرزندخوانده با فرزندان زیستی، ریشه در «پیشینه تجربه امن» آن‌ها دارد. به گفته کارشناسان، استرس در این کودکان نه یک اختلال، بلکه واکنشی از سوی سیستم عصبی برای بقاست که در محیطی ناامن شکل گرفته است.
گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت
سایت آفتاب نیوز

گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت

پس از دهه‌ها تلاش برای نجات گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض، تولد گوساله‌های این گونه در طبیعت خوزستان و آغاز برنامه بازمعرفی آن در زاگرس، نشانه‌هایی امیدبخش ا...
وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است
خبرگزاری ایرنا

وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است

تهران - ایرنا - طبیعت هر روز خدماتی به انسان ارائه می‌دهد که بخش قابل توجهی از آنها در محاسبات اقتصادی دیده نمی‌شوند، از تصفیه آب و کنترل سیلاب گرفته تا جذب کربن، تولید غذا، گرده‌افشانی و حفظ تنوع زیستی. ارزش‌گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمی تلاش می‌کند ارزش این خدمات نامرئی را به زبان اعداد و اقتصاد ترجمه …
خبرگزاری ایرنا

هشدار پلیس فتا به مردم؛ مراقب کلاهبرداری با جعل صدای آشنایان باشید

پای یک شبکه در میان است
سایت هم میهن

پای یک شبکه در میان است

این کانال‌ها در قالب یک شبکه با نامی مشخص فعالیت می‌کنند و کانال‌های اصلی آن از تصاویر خصوصی دختران جوان و نوجوان به عنوان قلاب استفاده می‌کند؛ تصاویری که افراد عادی بدون اجازه می‌توانند برای ادمین ارسال کنند تا بدون پرداخت یا دریافت پول حداقل در شش کانال دیگر با همین هدف منتشر شود.
سایت هم میهن

تجربهٔ تلخ و شکست‌خورده!

خبرگزاری ایرنا

30هزار درخت در چیتگر چرا بریده شدند؟

سایت رکنا

پایان 80 روز اسارت یک گروگان از چنگال آدم ربایان

سایت رکنا

فیلم ضجه های مادر پسر گمشده در رشت / امیرمهدی 14 ساله کجاست ؟! / کمکم کنید

بازار داغ مکمل بنزین و اکتان‌ بوستر؛ از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان/ هزینه اجباری رانندگان برای فرار از هزینه‌های بیشتر
سایت اقتصاد ۲۴

بازار داغ مکمل بنزین و اکتان‌ بوستر؛ از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان/ هزینه اجباری رانندگان برای فرار از هزینه‌های …

پایین بودن عدد اکتان بنزین معمولی نسبت به استاندارد موتور‌های حساس، خطر پدیده ضربه یا اصطلاحاً ناک، ذوب شدن پیستون و آسیب به سوپاپ‌ها را دوچندان کرده است. این موضوع صاحبان خودرو را ناچار می‌کند برای فرار از تعمیرات ده‌ها میلیون تومانی، در هر چند باک‌گیری دست‌ به‌ جیب شوند.
تاب‌آوری مردم ایران در نقطه «هشدار» | قرایی‌مقدم: سرمایه اجتماعی در معرض فرسایش است | معیشت مردم باید اولویت اصلی باشد
سایت اقتصادنیوز

تاب‌آوری مردم ایران در نقطه «هشدار» | قرایی‌مقدم: سرمایه اجتماعی در معرض فرسایش است | معیشت مردم باید اولویت اصلی باشد

اقتصادنیوز: امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس، می‌گوید سرمایه اجتماعی ایران با وجود فشارهای اقتصادی هنوز پابرجاست، اما تداوم مشکلات معیشتی می‌تواند این سرمایه را به نقطه فرسایش برساند.
سندرمِ «زندگیِ در لیستِ انتظار» - همدلی
روزنامه همدلی

سندرمِ «زندگیِ در لیستِ انتظار» - همدلی

عاشور حسن زاده عرب پژوهشگر جان دیویی در کتاب «دموکراسی و آموزش و پرورش»، با نگاهی نقادانه و موشکافانه، به سراغ سه نظریه‌ی رایج و تأثیرگذار در تاریخ تعلیم و تربیت می‌رود که هرکدام، به‌نوعی، تصویری ناقص و یک‌بعدی از فرآیند آموزش ارائه می‌دهند. او این سه نظریه را «آماده‌سازی برای آینده»، «گشودن استعدادهای …
دیه زن؛ از نصّ روایی تا ضرورت بازخوانی اجتهادی - همدلی
روزنامه همدلی

دیه زن؛ از نصّ روایی تا ضرورت بازخوانی اجتهادی - همدلی

مسلم سلیمانی فعال رسانه مسئلهٔ نصف بودن دیهٔ زن نسبت به مرد، از جمله احکامی است که هم در فقه و هم در حقوق کیفری ایران، همواره محل بحث بوده است. اهمیت این بحث از آن‌روست که از یک سو با «جان انسان» و کرامت او پیوند دارد و از سوی دیگر، با واقعیت‌های [ ]
معمای زمین 10 مدرسه تهران
سایت اکوایران

معمای زمین 10 مدرسه تهران

قرار است مجتمع های آموزشی به پایتخت اضافه شود. این موضوع شنبه، 31 شهریور در مراسمی با حضور رییس جمهوری و شهردار تهران دوباره اعلام شد. وزیر آموزش و
پدیده شاغلان فقیر
روزنامه دنیای اقتصاد

پدیده شاغلان فقیر

برای دهه‌ها، اشتغال به‌مثابه اصلی‌ترین مسیر خروج از فقر تلقی می‌شد، اما پدیده‌ای که در ادبیات اقتصادی تحت عنوان «شاغلان فقیر» شناخته می‌شود، این فرضیه بنیادین را به چالش کشیده است. شاغلان فقیر به افرادی اطلاق می‌شود که با وجود عضویت فعال در نیروی کار و داشتن شغل، درآمدشان همچنان زیر خط فقر مطلق قرار …
         
سایت تابناک

عوارض ناگوار شرایط دوره پزشکی برای دانشجویان/ معاون وزیر بهداشت: دوره ها استاندارد است، تغییر نمی کند!

سایت عصرایران

کودک متولد ۲۰۵۰ چگونه زندگی خواهد کرد؟

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟
سایت روزنو

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟

مهمترین دست‌انداز سیاسی در اینباره به نظر مساله فتاوای شرعی است. اگرچه هیچ مستند فقهی یا شرعی منطبق بر قرآن و حدیثی وجود ندارد که بگوید موتورسواری زنان حرام...
هست و نیست آب برای کشت دوم برنج
سایت ایران آنلاین

هست و نیست آب برای کشت دوم برنج

با پایان درو و برداشت کشت اول برنج در مازندران، شالیکاران شمال بر سر یک دوراهی بزرگ قرار گرفته‌اند: زمین‌ها را برای کشت دوم شخم بزنند یا به سفره‌های آب زیرزمینی فرصت تنفس بدهند؟ در این میان، ۲ دستگاه اصلی استان هم دو مسیر کاملاً متفاوت را پیش‌روی کشاورزان گذاشته‌اند؛ یکی از رونق درآمد می‌گوید و دیگری …
زنگ بحران در مدارس |چرا آموزش و پرورش پروتکلی برای شرایط اضطراری ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

زنگ بحران در مدارس |چرا آموزش و پرورش پروتکلی برای شرایط اضطراری ندارد؟

در آستانه بازگشایی مدارس، سایه جنگ همچنان بر سر کشور سنگینی می‌کند؛ با این حال آموزش و پرورش هنوز پروتکل روشنی برای ادامه آموزش در شرایط اضطراری ندارد و دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
[ابوذر ابراهیمی ترکمان] یک فضیلت؛ دو معیار
سایت اطلاعات آنلاین

[ابوذر ابراهیمی ترکمان] یک فضیلت؛ دو معیار

فضیلت، در نگاه نخست، مفهومی مطلق به نظر می‌رسد؛ گویی هر آنچه برای انسان نیکوست، اگر به عرصه اجتماع و مدیریت جامعه نیز راه یابد، باید همچنان نیکو باشد. اما چنین نیست. میان اخلاق فردی و اخلاق حکمرانی تفاوتی بنیادین وجود دارد.
[مجید رعنایی] «مدیریت امکان» در آموزش‌ و پرورش
سایت اطلاعات آنلاین

[مجید رعنایی] «مدیریت امکان» در آموزش‌ و پرورش

آموزش‌وپرورش ما با محدودیت‌های ساختاری، مالی و انسانی جدی روبروست. ناترازی بودجه، کمبود نیروی انسانی و شکاف‌های منطقه‌ای، واقعیت‌هایی انکارناپذیرند.
تفاوت، تهدید نیست
سایت ایران آنلاین

تفاوت، تهدید نیست

تجربه بحران‌های مختلف نشان داده هر جا سرمایه اجتماعی تقویت شده، جامعه با هزینه کمتر و سرعت بیشتری از بحران عبور کرده است. این حقیقت، امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته و می‌تواند چراغ راه سیاست‌گذاران باشد.
هتل فقط اتاق نیست!
خبرگزاری ایسنا

هتل فقط اتاق نیست!

یک فعال گردشگری با اشاره به پیامدهای شرایط اقتصادی و جنگ که گردشگری ایران را متاثر کرده است، در نقد سیستم هتلداری کشور، ‌ گفت: هتلداری ایران برای عبور از شرایط فعلی فقط به ساخت هتل جدید یا افزایش تعداد اتاق‌ها نیاز ندارد. بخشی از مسئله در استفاده نکردن از ظرفیت اقتصادی هتل‌هایی است که همین امروز ساخته …
         
زور قوه به تراستی‌ها می‌رسد؟
سایت جوان آنلاین

زور قوه به تراستی‌ها می‌رسد؟

مسئله فقط چند پرونده اقتصادی، چند متهم یا چند میلیارد دلار پول و کالا نیست. آنچه در پس این اعداد و پرونده‌ها خودنمایی می‌کند، تصویری نگران‌کننده از ناترازی س...
         
کارمند امروز فرصت رشد و اختیار می‌خواهد
سایت جوان آنلاین

کارمند امروز فرصت رشد و اختیار می‌خواهد

با ورود هوش مصنوعی و تغییر سریع ماهیت مشاغل، دیگر تخصص به‌تنهایی برای موفقیت شغلی کافی نیست؛ کارمند امروز باید یادگیری مستمر، سازگاری با تغییر، سواد دیجیتال...
تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین

توسعه پایدار پیش و بیش از آنکه حاصل انباشت سرمایه مادی یا موهبت های اقلیمی باشد، محصول ...
از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور
روزنامه شرق

از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور

اول فکر کردیم شوخی است. به قول دوستی سه بار باز کردم خواندم و بستم و دوباره باز کردم و خواندم و...؛ باورش سخت بود. واقعا محیط زیست آمده بود خبر وجود دایناسور در خراسان رضوی را تکذیب کرده بود؟ واقعا این خبر به‌طور رسمی تکذیب شده بود؟ مگر الان کار به جایی رسیده است که کسی باور می‌کند دایناسور وجود دارد؟ …
خودتحریمی مخرب
روزنامه شرق

خودتحریمی مخرب

«خانه رسانه‌های دیداری ایران» در بیانیه‌ای نسبت به تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ...»، در چهار بند، نکاتی را مطرح کرده است که بخش‌هایی از آن در ادامه می‌آید. در این بیانیه آمده است: «خانه رسانه‌های دیداری ایران، به عنوان یکی از نهادهای مدنی و تخصصی حوزه ارتباطات و رسانه، ضمن تأکید بر لزوم صیانت از امنیت …
زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان
روزنامه شرق

زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان

اگر تمدن بشری در حاشیه رودها متولد شد، در قلب فلات ایران یک رودخانه بود که تمدن را نه صرفا تغذیه، بلکه معماری کرد. زاینده‌رود قرن‌ها جریان پیوسته حیات، تعدیل‌کننده اقلیم و ستون ثبات سفره‌های زیرزمینی اصفهان و گاوخونی بود.
سایت عصرایران

راز زنی که شوهرش را به تدریج با خوراندن سیانور کشته بود چگونه فاش شد؟

تاناکورا؛ روایت فقر
روزنامه شرق

تاناکورا؛ روایت فقر

آینه مغازه تاناکورا در حوالی خیابان آذربایجان، همان تصویر همیشگی را منعکس نمی‌کند. نگاه «نگین» روی شلوار جین تاخورده‌ای خشک شده است که بوی غلیظ و تند مواد ضدعفونی‌کننده می‌دهد. همراه با هوای سنگین و نمور مغازه، نفسی عمیق می‌کشد؛
زنان و بحران آب ایران
روزنامه پیام ما

زنان و بحران آب ایران

مهتا بذرافکن در نشست انجمن جامعه‌شناسی ایران از نابرابری جنسیتی در حکمرانی آب، غیبت زنان در تصمیم‌گیری و پیوند آب با عدالت اجتماعی گفت.
اقتصاد، خشم و سلامت روان
روزنامه پیام ما

اقتصاد، خشم و سلامت روان

تحلیل روان‌شناختی تأثیر فشار اقتصادی بر روابط خانوادگی. چگونه ناتوانی مالی به خشم تبدیل شده و صمیمیت و گفت‌وگو را در خانه از بین می‌برد.
حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی
روزنامه پیام ما

حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی

جایگزینی گاردریل با نیوجرسی بتنی در جاده‌ها؛ تقابل ایمنی انسان و محیط‌زیست. آیا این تصمیم ریشه در اقتصاد سیاسی سیمان و تخریب حیات‌وحش دارد؟
حبله‌رود؛ اختلاف آب میان
روزنامه پیام ما

حبله‌رود؛ اختلاف آب میان

سرچشمه حبله‌رود از بالادست فیروزکوه عبور می‌کند و در ادامه مسیر به دشت گرمسار و ایوانکی می‌رسد. اما طی سال‌های گذشته، افزایش تقاضا در بالادست و پایین‌دست، در کنار کاهش منابع آب، این رودخانه را به یکی…
کودکان در محاصره خطرهای آشنا
روزنامه پیام ما

کودکان در محاصره خطرهای آشنا

| پیام ما | «رستا» فقط ۱۴ ماه داشت. ظهر پنجشنبه روی صندلی جلوی خودرو، در آغوش مادرش نشسته بود. پدر در جاده «هفت‌باغ علوی» رانندگی می‌کرد
آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها
روزنامه پیام ما

آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها

هیئت وزیران آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها را اصلاح کرد. طبق این مصوبه، وزارت نیرو مکلف به تأمین حقابه شد و سازوکار جدید محاسبه خسارت زیست‌محیطی تدوین گشت.
دماوند را نمی‌توان فقط با
روزنامه پیام ما

دماوند را نمی‌توان فقط با

|پیام ما | سال‌هاست وقتی از دماوند حرف می‌زنیم، دو تصویر متفاوت پیش چشم ما قرار می‌گیرد؛ یک تصویر، همان قله سپید و باشکوهی است که از اسطوره و ادبیات تا حافظه جمعی ایرانیان امتداد پیدا کرده و تصویر…
جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی
روزنامه پیام ما

جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی

بررسی سه‌دهه تلاش برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه‌های ایران؛ از توران تا کویر. روایتی از چالش‌های بقا، انقراض و امید به آینده این گونه.
الگوی اقلیمی گردشگری برای مد
روزنامه پیام ما

الگوی اقلیمی گردشگری برای مد

صنعت مد برای تاب‌آوری اقلیمی باید از تجربیات گردشگری لوکس بیاموزد؛ ادغام حفاظت از طبیعت در برنامه‌ریزی، شفافیت زنجیره تأمین و مشارکت جوامع محلی.
کوهــی میان آتش و یــخ
روزنامه پیام ما

کوهــی میان آتش و یــخ

در شمال «تانزانیا»، جایی که دشت‌های ساوانا زیر آفتاب گسترده شده‌اند، چیزی در دوردست به چشم می‌آید که انگار به این سرزمین تعلق ندارد؛ قله‌ای سفید که از میان ابرها بیرون آمده است. نزدیک‌تر که می‌شوی،
در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت
روزنامه شرق

در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت

ماشین لباس‌شویی، دستگاه تصفیه و فیلتراسیون آب، تختخواب، میز اردور و منوی دریایی با خرچنگ پشت‌آبی، لابستر و کالاماری؛ انبوهی از تجهیزات رفاهی. اینها شاید فهرست امکانات یک اقامتگاه لوکس باشد، اما حالا تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در فضای مجازی که تورهای فوق‌لاکچری طبیعت‌گردی از آن استفاده می کنند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جاروبرقی غول‌پیکر در خیابان‌های تهران

تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟

تریاک از چه زمانی به بخشی از زندگی ایرانی‌ها تبدیل شد و چه کسی عامل ترویج و مصرف این ماده مخدر در ایران بود؟
خبرگزاری ایرنا

جریان آسفالت به جای آب!

خبرگزاری ایسنا

«کوشکِ اردشیر» در محاصره!

جاذبه‌های زیبای هوراند ، طبیعت بکر و سرسبز
خبرگزاری ایرنا

جاذبه‌های زیبای هوراند ، طبیعت بکر و سرسبز

تهران- ایرنا- هوراند، شهری سرسبز در شمال استان آذربایجان شرقی، با جنگل‌های بکر ارسباران، قلعه‌های تاریخی، محوطه‌های باستانی و روستاهای چشم‌ نواز، یکی از مقاصد کمتر شناخته‌شده گردشگری ایران به شمار می‌رود. این شهر که پیشینه آن به دوران پیش از اسلام بازمی‌گردد، با طبیعت کم‌نظیر و آثار تاریخی ارزشمند، فرصتی …
         
سایت جوان آنلاین

دوقلو‌ها با روپوش سفید سرقت می‌کردند + گفت‌وگو با متهم

روزنامه هفت صبح

قتل با شمشیر به خاطر سرقت اپل‌واچ

سایت عصرایران

ضرب و جرح شهروند، مأموران شهرداری زنجان را به دادسرا کشاند

اندر حکایت ظهور قاضی شارع در صدور گواهینامه موتور زنان!
روزنامه توسعه ایرانی

اندر حکایت ظهور قاضی شارع در صدور گواهینامه موتور زنان!

سیما پروانه گهر سریال معروف سربداران که در سال های 60 از صداوسیما پخش می شد، شخصیتی محوری داشت که در ذهن ایرانیان ماندگار شده است؛
«دولت‌ جامعه ‌محور» در خدمت بازسازی سرمایه اجتماعی
روزنامه آرمان امروز

«دولت‌ جامعه ‌محور» در خدمت بازسازی سرمایه اجتماعی

«آرمان امروز» بررسی می کند آرمان امروز- سید امیر طبایی- کارشناس حوزه اجتماعی: رابطه میان دولت و جامعه یکی از مهم‌ترین موضوعات در تحلیل عملکرد دولت‌هاست. در یک الگوی دولت‌محور، دولت بازیگر اصلی عرصه سیاست و جامعه تلقی می‌شود و بخش قابل توجهی از تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و حتی حل مسائل اجتماعی از سوی …
پارک‌ها با کودکان دوباره زنده می‌شود
سایت جوان آنلاین

پارک‌ها با کودکان دوباره زنده می‌شود

مدیر گروه آکروبات تاپ در گفت‌و‌گو با «جوان»: پارک‌ها روزی میزبان جشن‌های مناسبتی و مورد استقبال خانواده‌ها بودند، اما به مرور زمان این برنامه‌ها کمرنگ‌تر شدند
         
دومین ضربه به خانه مردمان جنگ‌زده!
سایت جوان آنلاین

دومین ضربه به خانه مردمان جنگ‌زده!

بوروکراسی و اختلافات سیاسی، مانع از بازسازی خانه‌هایی شده که در جنگ رمضان آسیب دیده است
او هر صبح بدنش را از زیر آوار بیرون می‌کشید
سایت فرارو

او هر صبح بدنش را از زیر آوار بیرون می‌کشید

یک کودک سه‌ساله در این خانه زندگی می‌کند؛ کودکی که جنگ را نمی‌تواند توضیح دهد. نمی‌تواند بگوید: «من یک تجربه تروماتیک داشته‌ام.» نمی‌تواند درباره اضطرابش حرف بزند.