یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا

دارو دادن به کودک، این سه روش را امتحان کنید


شهرزاد: والدین جوان، وقتي کودکشان بیمار مي‌شود، دچار ترس می‌شوند، چون بيش‌تر آن‌ها نمی‌دانند باید چگونه رفتار کنند. هیچ‌کس با سلامتی نوزادش شوخی نمی‌کند و مهم‌ترین موضوع برایش بهبودی زودتر فرزندش است. ما براي شما چند پیشنهاد داريم برای این‌که داروهایش را راحت‌تر به او بدهید.

شربت‌ها و راه‌حل‌های آشامیدنی

برای این‌که به نوزادتان داروهای مایع بدهید، سعی کنید او را در یک موقعیت تقریبا نشسته قرار دهید، چون در حالت خوابیده، خطر این‌که شربت در حلقش بپرد، زیاد است.


با قاشق: قاشق را کمی بالاتر از دهانش، در وضعیت تقریبا متمایل بگیرید تا نوزادتان بتواند شربت را آهسته بخورد و مزه‌مزه کند.

با سِرُم: خیلی با احتیاط از سرم استفاده کنید، چون اين خطر وجود دارد كه شربت در حلق نوزاد بپرد. سرم را درون دهان نوزاد، گوشه لب‌ها و کمی متمایل به داخل لُپ، نه روبه‌روی نای قرار دهید. به آهستگی، روی پمپ سرم فشار دهید تا شربت، قطره قطره، داخل دهانش بریزد و نوزاد بتواند مایع را مزه‌مزه کند و بهتر آن را قورت بدهد.

با شیشه شیر مخصوص دارو كه در داروخانه‌ها فروخته مي‌شود: به دلیل شکل و مخزنی که دارد، به نوزاد کمک می‌کند تا با مکیدن، به آهستگی و در آرامش، شربت را مزه‌مزه کند.

ترفند: برای این‌که نوزادتان دهانش را باز کند، زیر چانه‌اش را غلغلک دهید.

شست‌وشوی بینی
شست‌وشوی بینی، یکی از بهترین کمک‌ها به نوزاد است. البته نباید فراموش کنید که قبل از برقرار کردن هر ارتباطی با چشم، بینی و گوش نوزاد، حتما باید دست‌هایتان را بشویید.

به وسیله یک سرم مخصوص، به آهستگی، بینی نوزادتان را شست‌وشو دهید. البته شما می‌توانید از قطره‌های شست‌وشوی بینی هم استفاده کنید. قطره را آرام آرام، داخل بینی بریزید و سر نوزادتان را طوری نگه دارید که قطره‌ها درون حلق او نرود. هم‌چنین برای تمیز کردن بینی کودک می‌توانید از مقداری کمی پنبه یا از گوش‌پاک‌کن استفاده کنید.

قطره گوش

در ابتدا، گوش را تمیز کنید. برای این کار می‌توانید از گوش‌پاک‌کن استفاده کنید، اما باید خیلی دقت کنید و مواظب باشید به پرده گوش آسیبی نرسد. سپس، قطره گوش را چند دقیقه کف دست‌هايتان بگيرید و به هم بمالید تا مایع درون آن کمی دمای بدنتان را بگیرد، چون در غیر این صورت ممکن است نوزاد به دلیل سرد بودن قطره، واکنش نشان دهد. پس از این‌که قطره را داخل گوش ریختید، سر نوزاد را مایل نگه دارید تا قطره جذب شود و بیرون نریزد.


چگونه داروهایی را که طعم بدی دارند، به او بدهید؟

قبل از هر چیز جدی باشید و حتی اگر کودک کوچکی دارید، برایش توضیح دهید که باید داروهایش را بخورد، چون برای سلامتی‌اش ضروری است. البته می‌توانید از این ترفندها هم کمک بگیرید: شما می‌توانید داروهایش را با کمی شربت توت‌فرنگی یا آب‌میوه به او بدهید یا با مربا و عسل مخلوط کنید. از حل کردن دارو در شیشه شیر نوزاد خودداری کنید، چون اگر نتواند شیرش را کامل بخورد، مقدار لازم دارو که در شیر حل شده، به او نمی‌رسد.


تا چه مدتی می‌توانید داروهای استفاده شده را نگهداری کنید؟

تمام قطره‌های چشم، تا 15 روز بعد از باز کردن درشان، قابل استفاده هستند. بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها را پس از استفاده کردن می‌توانید فقط تا 10 روز در یخچال نگهداری کنید. برای نگهداری پمادها بهتر است به تاریخی که معمولا روی جعبه نوشته شده، دقت کنید. شربت‌ها معمولا تا مدت زيادي سالم می‌مانند. البته بهتر است همیشه به تاریخ درج شده روی داروها و هم‌چنین شرايط نگهداری‌شان، کاملا دقت کنید.


قطره چشم
هر کدام از چشم‌ها را با کمک سرم استریل تمیز کنید. برای این کار بهتر است قطره چشم را از گوشه چشم و توسط مجرای اشک، کم‌کم، داخل چشم نوزاد بریزید.

ترفند: برای این‌که نوزادتان چشم‌هایش را هنگام ریختن قطره نبندد، با انگشت اشاره و شست‌تان، پلک او را باز نگه دارید.