دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا

عدم بروز خوشحالی، نشانه ای از افسردگی کودک


ایسنا: نتايج بدست آمده از يک پژوهش جديد نشان مي‌دهد: کودکاني که نشانه‌هاي عشق و خوشحالي نظير تبسم، خنده و در آغوش گرفتن را کمتر از حد معمول نشان مي‌دهند، بيشتر از ساير کودکان در معرض خطر ابتلا به افسردگي قرار دارند.

با توجه به گفته محققان دانشگاه‌هاي ميشيگان و پيتسبورگ اگر چه گريه کردن و داشتن احساسات منفي بيش از حد نرمال مي‌تواند نشانه‌هاي هشداردهنده‌اي براي افسردگي باشد، اما نشان دادن ميزان کمي از خوشحالي و احساسات نيز دربرگيرنده علائمي از بروز افسردگي در کودکان است و به اين مفهوم است که کودک نمي‌تواند بدرستي خود را با خلق و خوي بد و ناگوار انطباق دهد.

در همين رابطه پژوهشي توسط نسترلوپز دوران، استاديار روانشناسي دانشگاه ميشيگان انجام شد، وي و همكارانش در اين پژوهش 140 مادر و 202 کودک را که بين سنين اواخر خردسالي تا 9 سالگي قرار داشتند، مورد بررسي قرار دادند. پژوهشگران کودکان را به دو گروه تقسيم کردند، کودکاني که مادرانشان داراي سابقه افسردگي بودند و گروه ديگر کودکاني که مادر آن‌ها سابقه‌اي از اين بيماري نداشت.

سپس به کودکان فعاليت‌هايي داده شد تا احساسات مثبت و منفي آن‌ها را تحريک کنند، محققان دريافتند با وجود اين که کودکاني که مادرانشان سابقه افسردگي داشتند، به ميزان مشابه همسالان خود احساسات منفي از خود بروز مي‌دهند، اما احساسات مثبت و شاد کمتري از خود نشان مي‌دهند.

دوران مي‌گويد: والدين و سرپرستان کودک نبايد ناراحتي و خشم آن‌ها را ناديده بگيرند، کودکاني که نمي‌توانند خوشحالي خود را در زمين بازي و يا ديگر فعاليت‌ها تجربه کنند، در معرض خطر ابتلا به افسردگي قرار دارند و بايد توسط يک متخصص سلامت مورد ارزيابي قرار گيرند.

بر پايه اين گزارش، مشکل خوابيدن، کاهش اشتها، غم، نداشتن تمرکز و کج خلقي از ديگر نشانه‌هاي بروز افسردگي در کودکان است.

نتايج اين پژوهش در مجله «روانشناسي و روانپزشکي کودک»(journal of child psychology and psychiatry) به چاپ رسيده است.