چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
گوجه فرنگی و همه خواص درمانی آن
سایت تغذیه: استفاده روزانه ده میلیگرم مواد غذایی حاوی لیکوپن مانند گوجه فرنگی، عوارض درازمدت دیابت از جمله بیماریهای قلبی عروقی، اختلالات کلیه، اختلالات عصبی و بیماریهای عفونی را کاهش میدهد.
دکتر نیستانی، متخصص تغذیه و مجری طرح «اثر مکمل یاری لیکوپن بر روی استرس اکسیداتیو و ایمنی در مبتلایان به دیابت نوع ۲» در گفتوگو با ایسنا، لیکوپن را یکی از انواع کاروتینوئیدها (رنگدانههای گیاهی) معرفی و تصریح کرد: برخی از انواع کاروتینوئیدها پس از مصرف میتوانند به ویتامین A تبدیل شوند که لیکوپن از این خاصیت مستثنی بوده و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.
وی گوجهفرنگی را یکی از مواد غذایی حاوی لیکوپن عنوان کرد و با اشاره به طرح مذکور گفت: در این طرح به مدت هشت هفته، اثر مصرف روزانه ده میلیگرم لیکوپن بر روی هر دو جنس مذکر و مونث بیماران دیابتی نوع دوم بررسی شد.
به گفته دکتر نیستانی، در این طرح وضعیت متابولیک بدن، وضعیت استرس اکسیداتیو (وضعیت آنتی اکسیدانی بدن در رابطه با عوامل ایجاد کننده اکسیداسیون) و سیستم ایمنی بدن در نظر گرفته شد.
وی در این باره ادامه داد: پس از هشت هفته بررسی، از نظر متابولیک (میزان قند و چربی و غیره) تغییر محسوسی حاصل نشد؛ اما وضعیت کلی آنتی اکسیدانی بیماران دیابتی بهبود یافت. از آنجا که بسیاری از عوارض درازمدت دیابت از جمله بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای قلبی را به استرس اکسیداتیو مربوط میدانند، با مصرف روزانه ۱۰ میلیگرم لیکوپن این عوارض کاهش یافته و درعین حال ظاهرا دستگاه ایمنی بدن بیماران دیابتی تغییراتی درجهت کاهش احتمال بروز عوارض درازمدت بویژه بیماریهای قلبی نشان میدهد.
دکتر نیستانی گفت: لیکوپن مانند دیگر کاروتینوئیدها محلول در چربی بوده و قابلیت جذب آن در کنار چربیها بیشتر است. به این ترتیب «رب و سس گوجهفرنگی» در مقایسه با گوجه فرنگی خام نه تنها لیکوپن بالاتری دارند بلکه از قابلیت جذب بهتری نیز برخوردارند. بنابراین مطلوب است که مواد غذایی حاوی لیکوپن در رژیم غذایی همه افراد بویژه بیماران دیابتی گنجانده شود.
وی با تاکید بر کنترل وزن، میزان چربی و قند خون و همچنین فعالیت بدنی مطلوب در بیماران دیابتی گفت: همراه رژیم غذایی مناسب در جهت تنظیم قند خون بیماران دیابتی، مصرف روزانه مواد غذایی حاوی لیکوپن میتواند شانس ابتلا به بیماریهای مزمن مرتبط با دیابت و عوارض درازمدت آن مانند اختلالات کلیه، اختلالات قلبی و عصبی و بیماریهای عفونی را کاهش دهد.
دکتر نیستانی با استناد به مطالعات اپیدمیولوژیک اثر مصرف لیکوپن گفت: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان میدهد که مصرف بالای لیکوپن در مردان احتمال ابتلا به سرطانها بویژه سرطان پروستات را کاهش میدهد.
بنابراین مصرف روزانه ۳ تا۴ گوجهفرنگی یا یک تا ۲ قاشق رب گوجهفرنگی و همچنین مصرف مقدار متعادل سس گوجهفرنگی بویژه برای بیماران دیابتی از چندین جهت میتواند سودمند باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست