یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
گوجه فرنگی و همه خواص درمانی آن
سایت تغذیه: استفاده روزانه ده میلیگرم مواد غذایی حاوی لیکوپن مانند گوجه فرنگی، عوارض درازمدت دیابت از جمله بیماریهای قلبی عروقی، اختلالات کلیه، اختلالات عصبی و بیماریهای عفونی را کاهش میدهد.
دکتر نیستانی، متخصص تغذیه و مجری طرح «اثر مکمل یاری لیکوپن بر روی استرس اکسیداتیو و ایمنی در مبتلایان به دیابت نوع ۲» در گفتوگو با ایسنا، لیکوپن را یکی از انواع کاروتینوئیدها (رنگدانههای گیاهی) معرفی و تصریح کرد: برخی از انواع کاروتینوئیدها پس از مصرف میتوانند به ویتامین A تبدیل شوند که لیکوپن از این خاصیت مستثنی بوده و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.
وی گوجهفرنگی را یکی از مواد غذایی حاوی لیکوپن عنوان کرد و با اشاره به طرح مذکور گفت: در این طرح به مدت هشت هفته، اثر مصرف روزانه ده میلیگرم لیکوپن بر روی هر دو جنس مذکر و مونث بیماران دیابتی نوع دوم بررسی شد.
به گفته دکتر نیستانی، در این طرح وضعیت متابولیک بدن، وضعیت استرس اکسیداتیو (وضعیت آنتی اکسیدانی بدن در رابطه با عوامل ایجاد کننده اکسیداسیون) و سیستم ایمنی بدن در نظر گرفته شد.
وی در این باره ادامه داد: پس از هشت هفته بررسی، از نظر متابولیک (میزان قند و چربی و غیره) تغییر محسوسی حاصل نشد؛ اما وضعیت کلی آنتی اکسیدانی بیماران دیابتی بهبود یافت. از آنجا که بسیاری از عوارض درازمدت دیابت از جمله بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای قلبی را به استرس اکسیداتیو مربوط میدانند، با مصرف روزانه ۱۰ میلیگرم لیکوپن این عوارض کاهش یافته و درعین حال ظاهرا دستگاه ایمنی بدن بیماران دیابتی تغییراتی درجهت کاهش احتمال بروز عوارض درازمدت بویژه بیماریهای قلبی نشان میدهد.
دکتر نیستانی گفت: لیکوپن مانند دیگر کاروتینوئیدها محلول در چربی بوده و قابلیت جذب آن در کنار چربیها بیشتر است. به این ترتیب «رب و سس گوجهفرنگی» در مقایسه با گوجه فرنگی خام نه تنها لیکوپن بالاتری دارند بلکه از قابلیت جذب بهتری نیز برخوردارند. بنابراین مطلوب است که مواد غذایی حاوی لیکوپن در رژیم غذایی همه افراد بویژه بیماران دیابتی گنجانده شود.
وی با تاکید بر کنترل وزن، میزان چربی و قند خون و همچنین فعالیت بدنی مطلوب در بیماران دیابتی گفت: همراه رژیم غذایی مناسب در جهت تنظیم قند خون بیماران دیابتی، مصرف روزانه مواد غذایی حاوی لیکوپن میتواند شانس ابتلا به بیماریهای مزمن مرتبط با دیابت و عوارض درازمدت آن مانند اختلالات کلیه، اختلالات قلبی و عصبی و بیماریهای عفونی را کاهش دهد.
دکتر نیستانی با استناد به مطالعات اپیدمیولوژیک اثر مصرف لیکوپن گفت: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان میدهد که مصرف بالای لیکوپن در مردان احتمال ابتلا به سرطانها بویژه سرطان پروستات را کاهش میدهد.
بنابراین مصرف روزانه ۳ تا۴ گوجهفرنگی یا یک تا ۲ قاشق رب گوجهفرنگی و همچنین مصرف مقدار متعادل سس گوجهفرنگی بویژه برای بیماران دیابتی از چندین جهت میتواند سودمند باشد.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
مسعود پزشکیان مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم ایران دولت چهاردهم رهبر انقلاب پزشکیان دولت محمدجواد ظریف رئیس جمهور مجلس انتخابات
تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران تب دنگی هواشناسی اربعین پشه آئدس سازمان هواشناسی وزارت بهداشت قتل پلیس گرمای هوا
خودرو واردات خودرو قیمت خودرو بازار خودرو قیمت دلار ایران خودرو حقوق بازنشستگان مالیات برق قیمت طلا بازنشستگان سایپا
سعید راد رضا کیانیان تلویزیون سینمای ایران عاشورا سینما محرم کربلا دفاع مقدس رسانه ملی امام حسین (ع) موسیقی
هوش مصنوعی فناوری حوزه علمیه وزارت علوم اختلال جهانی باتری
رژیم صهیونیستی یمن اسرائیل دونالد ترامپ فلسطین آمریکا غزه روسیه جو بایدن ترامپ تل آویو جنگ غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران نقل و انتقالات لیگ برتر باشگاه استقلال المپیک 2024 پاریس المپیک تراکتور
تبلیغات موبایل مایکروسافت همستر کامبت فیلترینگ ویندوز گوگل سامسونگ ناسا سرعت اینترنت امنیت سایبری
دیابت خواب فشار خون گرمازدگی افسردگی بیماری تب دنگی چای اضطراب کودک ایدز