چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
علائم چند روز قبل از زایمان
گروه ترجمه نی نی بان: اتفاقی که منتظرش بودید، در حال وقوع است؛ تولد فرزندتان! بسیاری از مادران درباره علائم زایمان نگران هستند. این که چه زمانی درد مزبور، درد زایمان است؟ چقدر طول میکشد؟ و البته سوال رایج اینکه چطور این درد را بشناسم؟ پاسخ به این سوال کمی سخت به نظر میرسد چون هر تولدی متفاوت است. اما علائم زایمان کمی روشن و عمومی به نظر میرسد و میتوان درباره آن توضیح داد.
جنین پایین میآید
چند هفته قبل از زایمان علائم زایمان خود را نشان میدهند، از جمله اینکه جنین داخل لگن میشود. این برای مادرانی است که اولین فرزندشان را باردارند در بارداریهای بعدی تا زمانی که واقعا زمان زایمان نرسیده باشد، این اتفاق نمیافتد. جنین حالا خود را در موقعیتی قرار میدهد که بتواند خارج شود؛ سر در قسمت پایین قرار میگیرد. شما ممکن است احساس کنید اردکی راه رفتنتان بیشتر از سابق است. ضمن اینکه ممکن است احساس نیاز به دستشویی مانند سه ماهه اول بارداری افزایش پیدا کند زیرا سر جنین پایین است و میتواند مثانه شما را فشار دهد. اما خبر خوب اینکه شما فضای بیشتری برای نفس کشیدن خواهید داشت چون سر جنین از ریههای شما برداشته شده است.
دهانه رحم گشاد میشود
دهانه رحم شما هم برای زایمان آماده میشود. دهانه رحم به تدریج شروع به باز شدن در هفته ها و روزهای قبل از زایمان میکند. در چکاپهای هفتگی که انجام میدهید پزشک ممکن است با معاینه داخلی میزان اتساع و اندازه امحا را اندازه گیری میکند. اما به این نکته دقت داشته باشید که پیشرفت هر فرد متفاوت است. بنابراین اگر دهانه رحم به آرامی در حال گشاد شدن است به هیچ عنوان دلسرد نشوید.
گرفتگی بیشتر و کمردرد بیشتر
اگر اولین بارداریتان است ممکن است هرچه به زمان زایمان نزدیکتر میشوید انقباضها و دردهایی در کشاله ران و ناحیه پایین کمر احساس کنید. عضلات و مفاصل شما در حال کشش و تغییر برای آماده سازی به منظور تولد نوزاد است بنابراین این میزان تغییرات کاملا طبیعی است و نباید خودتان را نگران کنید.
احساس شلی در مفاصل
در طول دوران بارداری هورمون رلاکسین تمام لیگمانهای شما را نرم و شل میکند. قبل از اینکه برای زایمان بروید ممکن است متوجه شوید که مفاصل کل بدنتان کمی شلتر از سابق شده است. آرام باشید، اتفاق وحشتناکی نیفتاده است. این روش طبیعی برای باز کردن لگن شما برای خروج مسافر کوچولویتان است به این ترتیب زایمان نیز دردناک نخواهد بود.
اسهال در هفته های آخر
همانطور که عضلات شما در حال استراحت برای آمادگی تولد فرزندتان است دیگر عضلات بدن از جمله عضلات روده نیز در همین وضعیت به سر میبرند. به همین دلیل ساده ممکن است شما دچار اسهال شوید. هرچند ممکن است این موضوع آزاردهنده باشد اما طبیعی است. فقط به خاطر داشته باشید که بدنتان را هیدراته نگهدارید تا دچار کم آبی نشود.
اضافه وزن اتفاق نمی افتد
افزایش وزن در هفته های پایانی بارداری تقریبا دیگر اتفاق نمی افتد. برخی مادران حتی ممکن است چند کیلو کاهش وزن داشته باشند. این طبیعی است و به هیچ عنوان تولد کودک شما را تحت تاثیر قرار نمی دهد. او همچنان وزن اضافه خواهد کرد و این ربطی به اضافه وزن شما ندارد اما شما سطح پایینی از مایع آمنیوتیک و فعالیت بیشتری را شاهد خواهید بود.
خستگی بیش از حد
ممکن است با خودتان بگویید این حالت را که سه ماهه اول داشتم و حالا در سه ماهه پایانی دوباره احساس خستگی میکنم! بین فعالیت مثانه و احساس خستگی گاهی فکر میکنید که زمان به عقب برگشته است. شکم فوق العاده بزرگ و مثانه ای که تحت فشار است ممکن است اوضاع را سخت کند به طوری که حتی نتوانید شبها و روزها راحت بخوابید. البته ممکن است احساس کاملا متفاوتی داشته باشید. برخی مادران در روزهای نزدیک به زایمان انرژی فوق العاده زیادی کسب میکنند و نمیتوانند از تمیز کردن و ساماندهی خانه دست بردارند. تا زمانی که احساس ناراحتی نکنید، این فعالیتها ایرادی ندارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست