جمعه, ۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 21 February, 2025
تغذیه در بیماری ها و آشنایی با دشمنان بیش فعالی
در مورد نقش تغذیه در پیشگیری یا درمان خیلی از بیماریها، حرفهای بسیاری شنیدهایم. روزی نیست که یکی از متخصصان یا کارشناسان تغذیه و رژیمدرمانی، در تلویزیون یا رادیو یا هر نوع رسانه دیگری، حضور نداشته و درباره اهمیت غذا خوردن، برایمان حرف نزنند. آیا تا امروز، چیزی درباره رژیم غذایی بیشفعالی شنیدهاید؟ به نظر شما، غذاهایی وجود دارد که بتواند موتور همیشه روشن کودکان بیشفعال را خاموش کند؟
یک برنامه غذایی مطلوب، باعث بهبود فعالیت سلولهای مغزی میشود؛ یعنی همه غذاهایی که ما میخوریم، در کنار مکملهای دریافتی، بهطور مستقیم، بر فعالیت مغر و سیستم عصبی، اثر میگذارد. پس، طبیعی است که رژیم غذایی کودکان بیشفعال، باید به گونهای تنظیم شود که تمرکزشان را بالا ببرد و مغزشان را کنترل کند.
دشمنان بیشفعالی
1- شکر: تحقیقات در زمینه ارتباط شکر و تشدید بیشفعالی در کودکان، همچنان ادامه دارد. کم کردن این دانههای ریز، شیرین، پرکالری و البته بدون خاصیت، در برنامه غذایی روزانه هر فردی، حتی اگر سالم باشد، تاثیرات مثبت فراوانی را به دنبال خواهد داشت. پس، اگر فرزندتان، بیشفعال است، میتوانید با خیال راحت و بدون نگرانی از از احتمال کمبود مواد مغذی، کمتر به او شکر، قند، آبنبات، شکلات و هر خوراکی دیگری بدهید که شیرینکنندههای غیرطبیعی و قندهای ساده دارند.
2- کافئین: بیشتر متخصصان بیشفعالی، حذف کامل یا کاهش مصرف کافئین را برای کنترل و درمان این اختلال، توصیه میکنند. همین کافئینی که وجودش در قهوه و چای، مایه آرامش و تمدد اعصاب است، در کودکان بیشفعال باعث میشود بمب انرژی، در درونشان منفجر شده و رفتارهای بیشفعالانهشان، 10 برابر بیشتر شود! حالا به نظر شما، کدامیک از نوشیدنیهای کافئیندار، متهم ردیف اول هستند؟ پزشکان معتقدند که نوشیدن نوشابه و قهوه، در حکم کشیدن ضامن نارنجک است؛ در حالی که خوردن یک استکان چای، خیلی هم اشکالی ندارد، به شرطی که کمرنگ باشد.
3- افزودنیها: سالهاست که پزشکان، اختلال بیشفعالی را میشناسند، در حالی که از مشخص شدن نقش افزودنیهای خوراکی در تشدید این بیماری، بیش از 35 سال نمیگذرد و هنوز هم گمانهزنیها در این مورد، ادامه دارد، اما بسیاری از متخصصان توصیه میکنند که بهتر است در رژیم غذایی بچههای بیشفعال، خوراکیهای آماده که انواع رنگدهنده، عطردهنده و ترکیبات معطر مصنوعی به آنها اضافه شده است، وجود نداشته باشد. ادویهجات، بهخصوص انواع تند و تیز آن هم، در همین گروه جای میگیرند.
دوستان بیشفعالی
1- امگا3: ممکن است درباره تاثیر این اسید چرب، بر کنترل رفتار کودکان بیشفعال، مطالب زیادی شنیده یا خوانده باشید. مصرف امگا3، علاوهبر فایدههای متنوعی که برای ما، در هر سن و سالی که هستیم، دارد، در درمان بیشفعالی هم موثر است؛ البته در این میان، نباید نقش اسید چرب امگا6 را هم فراموش کنید که یار جدانشدنی امگا3 است. امگا3 در ماهی سالمون، ساردین، میگو، شاهماهی، سویا و کلم و امگا6 هم در کنجد، تخمه کدو و تخمه آفتابگردان، به وفور وجود دارد.
2- منابع پروتئین: مصرف انواع مختلف پروتئین، چه ار نوع گیاهی و چه انواع حیوانی آن، در درمان بیشفعالی موثر است و بهترین منابع پروتئین هم، گوشت، تخممرغ، حبوبات و سویا هستند.
3- میوههای شیرین: درست است که گفتیم شکر را از برنامه غذایی کودک بیشفعال حذف کنید، اما مغز او هم، مانند هر آدم دیگری، به گلوکز احتیاج دارد تا بتواند به فعالیتش ادامه دهد. بنابراین میتوانید با دادن انواع میوههای شیرین مانند سیب، موز، انجیر، توت، انگور، کیوی و... به او، قند مورد نیاز بدنش را تامین کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست