سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
کم کاری تیروئید در نوزادان، علت و درمان
کم کاری تیروئید یا Hypothyroidism(هیپو تیروئیدی)شایع ترین بیماری بعد از دیابت در میان بیماری های غده درون ریز میباشد.بیماری کم کاری تیروئید زمانی بوجود می آید که غده تیروئید توانایی تولید هورمون مورد نیاز بدن را نداشته باشد.شیوع این بیماری در خانم ها ۳ برابر آقایان است و هیپو تیروئیدی یکی از بیماری های خطرناک مخصوصاً برای نوزادان میباشد.
دکتر علی زکی زاده ،رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، اظهار داشت: تیروئید یکی از غدد اساسی و بزرگترین غده درون ریز بدن است که وجود هورمون تیروکسین در افزایش سوخت و ساز بدن، تکامل سیستم مغزی عصبی و همچنین رشد و نمو نقش اساسی را ایفا می کند.
وی با بیان اینکه به کمبود هورمون تیروکسین در بدن نوزاد به هر علتی بیماری کم کاری تیروئید نوزادان گفته می شود، افزود: این بیماری در بدو تولد معمولا علامت مشخصی ندارد و بهترین روش تشخیص و پیشگیری از بیماری، انجام غربالگری در ۳ تا ۵ روز بعد از تولد نوزادان است که در صورت عدم تشخیص یا دیر تشخیص دادن بیماری، باعث عقبماندگی ذهنی و کوتاهی قد میشود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه عنوان کرد: بیماری کمکاری تیروئید نوزادان شامل دو نوع دائمی و گذرا است به این صورت که در نوع گذرای بیماری که از حدود ۲ هفته تا ۳ سال طول میکشد، نیاز به درمان داشته و بعد از آن با شروع به کار تیروئید و تولید مقدار کافی هورمون، درمان قطع شده و دیگر نیاز به مصرف دارو نیست.
وی ادامه داد: در نوع دائمی بیمار تا پایان عمر نیاز به مصرف دارو دارد و نباید دارو را قطع نماید، البته دوز دارو ممکن است بر اساس نیاز بیمار و آزمایشهای هورمونی وی توسط پزشک کم و زیاد شود، اما قطع کامل نخواهد شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تصریح کرد: علتهای به وجودآورنده کمکاری تیروئید نوزادان میتواند کمبود ید، افزایش ید، ازدواج فامیلی، مصرف بعضی از داروهای خاص توسط مادر مثل لیتیوم و آمیودارونها باشد.
زکی زاده عنوان کرد: در صورت بروز بیماری در نوزاد، برای درمان بیماری فقط از قرص لووتیروکسین به این دلیل که راحتترین راه جذب هورمون تیروئید از طریق سیستم گوارشی است استفاده میشود.
وی افزود: مقدار داروی تجویز شده توسط پزشک در قاشق خرد شده و در شیر مادر یا آب حل گردیده و به نوزاد خورانده میشود اما بهتر است نیم ساعت قبل از مصرف تا نیم ساعت بعد از آن کودک چیزی نخورد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: قرص لووتیروکسین نباید همزمان با قطره آهن یا داروهای حاوی کلسیم و مولتی ویتامین مصرف شود و باید بین مصرف این دارو و قرص لیووتیروکسین حداقل ۴ الی ۳ ساعت زمان باشد.
وی تاکید کرد: بین مصرف قرص لووتیروکسین و شیرهای حاوی سویا(ایزومیل) نیز حداقل۲ – ۱ ساعت فاصله باشد زیرا میتواند جذب دارو را مختل کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست