جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا
راهکارهای افزایش اشتها در کودکان
سوال مخاطب نینیبان: دخترم ده ماهش است، از شش ماهگی غذای کمکی را برایش شروع کردم. اوایل خوب غذا می خورد ولی دو هفته ای می شود اشتهایش کم شده است. باید چند وعده غذایی در روز به بچه غذا بدهم؟ آیا موز برای بچه حساسیت میاره؟ بیسکویت مادر چطور؟ چه کار کنم اشتهایش برای خوردن بیشتر شود. البته رشد دخترم از اول بالاتر از بقیه بچه ها بود، وزن موقع تولدش 3و 450، الان 10 و 400 است.
پاسخ دکتر میترا زراتی، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه:
وزن کودک شما نسبت به سن او هیچ مشکلی ندارد و نسبت به وزن تولد ، به صدک بالاتر هم افزایش داشته است.
حساسیت های غذایی معمولا به دلیل حساسیت داشتن بدن به ملکول های پروتیین خاص ایجاد می شود، که سبب واکنش نامطلوب سیستم ایمنی بدن می گردد. افرادی که به موز واکنش نشان می دهند، ممکن است با مصرف آووکادو و کیوی نیز حساسیت نشان دهند. حساسیت به موز از اختلالات شایع محسوب نمی شود. از علایم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد: گرفتگی عضله معده، افزایش تپش قلب، سردرد و میگرن، اسهال و استفراغ، آبریزش بینی و چشم، سرفه، عطسه، خس خس سینه. این علایم در بیشتر موارد شدید نیست، ولی در برخی موارد افزایش شدت حمله بر حسب میزان موز خورده شده دیده شده است.
بیش از 90 درصد آلرژی های غذایی با مصرف 8 ماده غذایی عمده بروز می کند که عبارتند از: گندم،شیر، تخم مرغ، سویا، ماهی، صدف و مغزهای خوراکی از ان دسته می باشند. باتوجه به ترکیبات موجود در بیسکویت، این ماده غذایی هم می تواند در کودکان حساسیت زا باشد. مبتلایان به آلرژی های غذایی ممکن است که دچار اختلالات گوارشی، عوارض پوستی و اختلالات تنفسی شوند. بهترین راه حذف ماده غذایی آلرژی زا از برنامه غذایی روزانه می باشد. البته ممکن است ماده غذایی موردنظر حاوی مواد مغذی باشد، که در این شرایط بهتر است با مواد مناسب دیگر جایگزین گردد. قابل ذکر است که کودکان بین سنین 6 تا 12 ماهگی ممکن است نتوانند برخی از مواد غذایی را تحمل کنند، بنابراین باید بتوانیم بین عدم تحمل غذایی و آلرژی غذایی تفکیک قایل شویم. اگر کودک تا یک سالگی ماده غذایی را تحمل نکرد، باید پس از یک سالگی هم آن ماده غذایی مورد نظر به کودک خورانده شود. اگر بعد از یک سالگی نیز دچار علایم آلرژی شود، مشخص خواهد شد که او به آن ماده غذایی خاص، حساسیت دارد.
برای جلوگیری از کاهش اشتهای کودکان، والدین باید به نکات زیر توجه کنند: کودک هنگام غذا خوردن باید احساس گرسنگی داشته باشد، بنابراین کمی فعالیت قبل از وعده غذایی و عدم مصرف شیرینی یا مایعات شیرین در بین وعده های غذایی کمک کننده است. ضمنا کودک هنگام غذاخوردن نباید خسته و خواب آلود باشد. غذا دادن به کودک باید با صبر و حوصله باشد و ترجیح های غذایی کودک در برنامه غذایی او لحاظ گردد.
اگر شما هم سوال دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید، به این صفحه بروید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست