پنجشنبه, ۱۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 30 May, 2024
مجله ویستا

شیردادن به نوزاد، باعث پوسیدگی دندان می شود؟


بعضی مادران با هربار بیدار شدن نوزادان به آنها شیر می‌دهند و این کار باعث ایجاد پوسیدگی زودرس دندان در کودکان می‌شود. دفعات مکرر شیرخوردن نوزادان از شیشه یا شیر مادر هنگام شب باعث افزایش سرعت پوسیدگی می‌شود. به‌طور کل بعد از یک‌سالگی باید مصرف شیر شبانه کنترل شود.
 
 غوطه‌ور شدن دندان‌ها در شیر که دارای قند لاکتوز است باعث ایجاد پوسیدگی می‌‌شود و از طرفی کاهش جریان بزاق در شب و کاهش اثر شویندگی بزاق باعث گسترش سریع این پوسیدگی‌ها می‌شود. باکتری‌ها از این مواد قندی اسید تولید می‌کنند که باعث کاهش PH در محیط دهان شده و متعاقب آن آسیب به نسج دندان دیده می‌شود.

مراقب تاج دندانی نوزادان باشید!

عدم آگاهی از رژیم درست شیردهی و سن کم کودک هنگام ایجاد این پوسیدگی‌ها می‌تواند باعث از بین رفتن تاج دندان، عفونی شدن ریشه و درنهایت منجر به کشیدن دندان‌های کودک (اغلب قدامی فک بالا) در سنین پایین می‌شود که آن هم عوارض زیادی دارد.
برای جلوگیری از اولین مراجعه کودک به دندانپزشکی با درد و ناراحتی به والدین توصیه می‌شود: قبل از ایجاد پوسیدگی‌ها، حدود یک‌سالگی و بعد از آن هر 6ماه یک‌بار کودکان معاینات منظم دندانپزشکی داشته باشند.
 بهتر است شیر خوردن کودک کنترل شود، نه با هربار بیداری کودک و به دلخواه او بعد از شیر خوردن بهتر است مقدار کمی آب به کودک داده شود که شیر از لابه‌لای دندان‌ها پاک شود.
نکته!
در این بیماری (سندرم شیشه شیر) اغلب پوسیدگی‌ها در دندان‌های قدامی فک بالا دیده می‌شود که نظر والدین را به خود جلب می‌کند. به جز این دندان‌های اولین دندان‌های کرسی فک بالا و پایین نیز پوسیده می‌شوند.