شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

تفاوت گذاشتن بين فرزندان، حسادت کودکان را تشدید نکنید


خبرگزاری زنان: دکتر سيدمحمدرضا صدرعاملي، فوق تخصص روانپزشکي ضمن بيان اين مطلب گفت: حسادت نوعي ناراحتي از شخصي است كه داراي امتيازات و موفقيت‌هاي بيشتري نسبت به طرف مقابل خود است و اين احساس مي‌تواند در بين فرزندان يك خانواده به طور معمول ديده شود به عبارتي ديگر زماني كه حضور فرزندي ديگر در خانواده سبب كم شدن توجه به فرزند بزرگتر و يا كوچكتر شود و فرزندان به مقايسه يكديگر بپردازند ، اين احساس حسادت مي‌تواند بروز كند.

وي افزود: والدين بايد براي جلوگيري از چنين احساسي در كودك، مراقب رفتار خود باشند به گونه‌اي ‌كه به تصديق حس كودكان پرداخته و به جاي تحقير كردن آنها، سعي كنند آنها را حمايت و تقويت كنند چرا كه برخورد تحقير آميز با احساس كودك مي‌تواند زمينه حسادت را در او ايجاد کند.

اين فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان تصريح کرد: در جهت فرمانبردار بودن كودك، تشويق با مقايسه كردن كاري نادرست بوده و چنين برخوردهايي احساس تنفر و حسادت را در فرزندان به خصوص فرزندان كوچكتر تقويت مي‌كند.

اين متخصص اعصاب و روان توصيه کرد: والدين بايد به فرزند خود كمك كنند تا نقاط قوت خود را بشناسد. همچنين به وي كمك كنند تا بدون مقايسه خود با ديگران توانايي‌هاي خود را به كار گيرد.

دکتر صدرعاملي خاطرنشان ساخت: ‌هرگونه شرايطي كه اين احساس را در كودكي ايجاد كند كه نسبت به توانايي‌هاي خود دچار خود كم بيني شود و ديگران را داراي توانايي‌هاي بالاتر از خود بداند، مي‌تواند عاملي براي بروز احساس حسادت در كودكان و در كنار آن رفتارهاي پرخاشگرانه، لجبازي و عدم فرمانبرداري از والدين را ايجاد كند.

اين فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان در پايان متذکرشد: تفاوت گذاشتن والدين بين فرزندان باعث ايجاد حس حقارت در يكي و حس خود بزرگ بيني در فرزند ديگر مي‌شود كه مي‌تواند سبب بروز حسادت شود.