چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

عید و زیبایی به شرط سلامت (1)


سلامت: كلینیک‌های خدمات زیبایی و آرایشگاه‌ها از جمله مکان‌هایی هستند كه شب عید و حتی یكی دو ماه قبل آن معمولا پر می‌شود از هیاهوی مشتریانی كه می‌خواهند تغییری در ظاهر خود بدهند و سال نو را با تغییر تجربه كنند اما همین تصمیم به نظر ساده می‌تواند با خطاهایی همراه شود و دردسر برایتان درست كند؛ دردسرهایی كه مجبورتان می‌كند راهی مطب پزشک شوید.


عید و زیبایی به شرط سلامت (1)


نگاه متخصص پوست
دکتر محمد شیزرپور، متخصص پوست و عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات پوست و جذام
10 خطری که در آرایشگاه کمین کرده‌اند
1. پیرسینگ لاله گوش: اصولا سوراخ کردن گوش باید در مطب پزشک یا پزشک متخصص پوست انجام شود و بهتر است این عمل را در فروشگاه‌های بدلیجات یا آرایشگاه‌ها انجام ندهید. به علاوه پیرسینگ یا سوراخ کردن لاله گوش‌، کار مورد تایید ما نیست زیرا لاله گوش تماما از غضروف تشکیل شده و فاقد رگ خونی است، بنابراین در صورت عفونت و التهاب روند بهبود کندی دارد به علاوه توجه داشته باشید که گول تبلیغات پیرسینگ بدن را نخورید؛ این روش‌ها نه‌تنها خطر عفونت‌های جدی را دارند، بلکه ممکن است در اثر ضربه یا گیر کردن جواهر، پوست ناحیه پیرسینگ پاره شود.
2. اپیلاسیون: متاسفانه در سالن‌های شلوغ، موم را روی شعله مستقیم گاز داغ می‌کنند تا به خاطر گرمای آن لایه‌ای نازک از موم به پوست منتقل شود و ضمن کاهش مواد مصرفی و هزینه‌ها، موها به‌طور کامل زدوده شوند. در این صورت پوست دچار قرمزی، تاول و سوختگی می‌شود. آرایشگر باید از دستگاه هیتر که موم را تا دمای مشخصی داغ می‌کند و خاموش می‌شود استفاده کند. به علاوه اگر بهداشت ظروف مصرفی رعایت نشود و آرایشگر كاردک موم را برای هر مشتری مستقیما به ظرف موم بزند، بیماری‌های ویروسی مانند زگیل از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. آرایشگر باید موم را از مخزن اصلی وارد ظرفی یکبار مصرف کند و با قاشقک مجزا برای هر نفر آن را به بدن بزند سپس ظروف و حوله یکبار مصرف و زیرانداز هر مشتری را دور بریزد. در نهایت موم‌های جلبکی، برزیلی یا دیگر عناوینی از این دست تنها جنبه تبلیغاتی دارند و موم‌های به اصطلاح گیاهی تنها از انواع معمولی چسبناک‌ترند و از صمغ درخت تهیه نشده‌اند. مسئول انجام اپیلاسیون باید قبل از شروع کار برای هر مشتری دست‌هایش را بشوید و برداشتن موها را با حوصله انجام دهد زیرا کندن شتابزده موها احتمال آسیب و ایجاد جوش را بیشتر می‌کند.
3. وکس صورت: خانم‌هایی که موهای پرپشتی در ناحیه صورت دارند، ممکن است بخواهند در آرایشگاه برای زدودن این موها از وکس صورت که نوعی موم مخصوص صورت است استفاده کنند. توجه داشته باشید که در مورد این مواد هم باید از ظروف یکبار مصرف مجزا برای هر فرد استفاده شود. در ضمن متاسفانه برخی آرایشگرهای سودجو مومی که از روی صورت مشتری می‌کنند را به‌طور پنهانی دوباره داغ می‌کنند و برای مشتری دیگری به کار می‌برند. حتما توجه کنید که آرایشگر قرص جامد موم صورت را مقابل چشمان خودتان ذوب کند و به صورتتان بزند.

4. سولاریوم: سولاریوم نه‌تنها خطرناک و سرطان‌زاست بلکه در کشور ما انجام آن قانونی نیست بنابراین هیچ‌گونه نظارتی هم بر مراکزی که به‌طور غیرقانونی این عمل را انجام می‌دهند صورت نمی‌گیرد. افراد توجه داشته باشند که مصرف برخی داروها و همچنین برخی مواد و كرم‌های مالیدنی -مثلا آبلیمو یا کرفس- به پوست كه در سالن‌ها توصیه می‌شود احتمال سوختگی پوست در سولاریوم را افزایش می‌دهد.
5. پاکسازی: این روش برای افرادی ابداع شده که جوش‌های زیرپوستی آنها به درمان دارویی جواب نداده است. پاکسازی باید با مواد و دستگاه‌های به‌خصوصی در مطب متخصص پوست انجام شود و اینکه آرایشگر با چرب‌زبانی برایتان توضیح دهد که چطور این جوش‌ها را برایتان خارج می‌کند نباید شما را به انجام این روش تخصصی در آرایشگاه قانع کند. نکته دوم اینکه پاکسازی مرحله دوم و متوالی درمان دارویی است. اگر شخصی در قدم اول بخواهد پوستش را پاکسازی کند متحمل درد شدیدی می‌شود. نکته سوم اینکه متخصص پوست بعد از انجام پاکسازی درمان دارویی موضعی را برای جلوگیری از بازگشت این جوش‌ها تجویز می‌کند بنابراین این عمل کلا در حوزه تخصصی و مهارت یک آرایشگر نیست.
ادامه دارد...