سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

درمان سرطان کودکان و ابداع روشی جدید با نانوداروها


ایسنا: پیشرفت در زمینه نانوپزشکی با افزایش اثر داروهای شیمی درمانی در سرطان دوران کودکی، دوز مصرفی را کاهش می‌دهد.

محققان سیدنی استرالیا به روش درمانی جدیدی دست یافته‌اند که با توسعه نانوذرات غیرسمی قادر به ارائه و ترشح اکسید نیتریک (NO) به سلول‌های سرطانی خاص بوده و منجر به بهبود اثربخشی داروهای شیمی درمانی در درمان نوعی تومور بدخیم سرطان در بافت‌های عصبی کودکان به نام نوروبلاستوم می‌شود.

به گفته این محققان، استفاده از نانوذرات اکسیدنیتریک به عنوان یک پیش درمان قبل از تزریق داروهای شیمی درمانی به این سلول‌های سرطانی، میزان دوز مصرفی داروها را به یک پنجم می‌رساند و متعاقباً عوارض جانبی به سلول‌های سالم و بافت‌های اطراف آن را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

نتایج حاصل از این گزارش حاکی است اثر هم‌افزایی میان اکسید نیتریک و داروهای شیمی درمانی قبلاً نیز در سایر رده‌های سلولی سرطانی گزارش شده اما ترکیبات ارائه شده به طور بالقوه سمی بوده و دارای ثبات و ماندگاری کمتری بوده‌اند در حالی که این نانوذرات توسعه یافته در آزمایشات جدید غیرسمی بوده و دارای عمر مفید بیشتری هستند که از 2 روز به بیش از 2 هفته افزایش یافته است.

به گفته محققان اکسید نیتریک در بسیاری از فرآیندهای جسمی – روانی دخالت داشته و کمبود آن با افزایش حساسیت به سرطان، فیبروز کبد، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های عصبی همراه است.

گفتنی است نوروبلاستوم که یک سرطان تهاجمی در کودکان است به دلیل نیاز به دوز بالای داروهای شیمی درمانی برای درمان، اغلب بازماندگان را با مشکلات طولانی مدت سلامتی مواجه می‌کند و در این میان هرچیزی که به طور بالقوه به کاهش مقادیر مصرف داروها و مشکلات سلامتی کمک کند مهم است.