چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 5 June, 2024
مجله ویستا

خواص دارویی پرتقال، جادوگر نارنجی‌پوش


دانشنامه رشد: پرتقال درخت كوچكی است دارای برگ‌های سبز و گل‌هایی سفید و یكی از قدیمی‌ترین میوه‌هایی است كه بشر از آن استفاده می‌كرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است. در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریكا كشت می‌شود و آمریكا نصف كل محصول پرتقال دنیا را تولید می‌کند. پرتقال اولیه، كوچك، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی درشت‌تر و شیرین‌تر شده است. پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافت.

 خواص دارویی پرتقال

موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریكا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت كه علت این‌كه سرطان معده در آمریكا كمتر از نقاط دیگر است این است كه مردم آمریكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می‌کنند. البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است.

  1. دانشمندان سوئدی كشف کرده‌اند که خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می‌کند.
  2. خوردن پرتقال كلسترول را پایین می‌آورد.
  3. پوست سفید پرتقال و ورقه‌های نازك بین قسمت‌های داخل پرتقال بهترین دارو برای كاهش كلسترول خون است.
  4. اسانس پرتقال ضد عفونت‌های میكربی است.
  5. پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است.
  6. پرتقال ضد سم، ادرارآور و نرم‌کننده سینه و ضد استفراغ است.
  7. جوشانده برگ‌های پرتقال برای شست‌وشوی ورم‌ها و كاهش درد مفید است.
  8. خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام‌بخش است.
  9. اسانس پرتقال را برای ضد عفونی كردن به‌كار می‌برند.
  10. پرتقال خون را تمیز می‌کند.
  11. برای برطرف كرده چین و چروك صورت و شادابی آن قسمت خوراكی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشویید.
  12.  

با پرتقال لاغر شوید

از پرتقال برای كم‌كردن وزن می‌توانید استفاده كنید. طرز استفاده بدین صورت است كه یك عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست‌کنده و به قطعات كوچك تقسیم كنید بعد آن را داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه كنید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید. سپس سه قاشق عسل به آن اضافه كرده و مجدداً به مدت 5 دقیقه بجوشانید و آن را صاف كنید. از این شربت 3 فنجان در روز بنوشید تا به وزن ایده‌آل برسید.

 

گوشت‌خواران پرتقال بخورند

پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن می‌دهد و برای کسانی که گوشت زیاد مصرف می‌کنند و بدن‌شان اسیدی شده، مفید است. برای استفاده بیشتر از مواد مغذی پرتقال بهتر است كه پوست زردرنگ آن را بگیرید و با پوست سفید و پره‌های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد كه اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می‌کند.