یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
مجله ویستا

تغذیه نوپا، راهکار کاهش مصرف شکر


کودکان معمولا 3برابر بیشتر از حد مجاز، شکر مصرف می کنند و این موضوع خطرناک است. شکر و نمک به سم خوراکی در جهان شهرت دارند. مصرف شکر سبب پوسیدگی دندانھا، دیابت و چاقی مفرط در کودکان می شود. یک تکه شکلات معمولا به اندازه شش حبه قند، شیرینی دارد. یک پاکت آبمیوه به اندازه 5 حبه قند و میزان قند یک نوشابه از کل قندی که کودک در یک روز مجاز است مصرف کند، بیشتر است.
 
وظیفه پدر و مادر:
کاری که پدر و مادرھا باید انجام دھند، جایگزین کردن نوشیدنی ھای شیرین با نوشیدنی ھای کم شیرین یا حتی آب است که می تواند خیلی برای سلامت کودک مفید باشد. مادر کودکی که تازه وارد مرحله غذای کمکی می شود، می تواند کودک را از ابتدا به غذاهای شیرین عادت ندهد. فراموش نکنید نوزاد هیچ تجربه ای از غذاها و طعم های دنیا ندارد و با غذایی که ما می پزیم او با طعم های دنیا آشنا می شود.
 
شکر در کودکان نوپا (بالای 1 سال)
برای کودکان نوپا (بالای 1سال) می توانیم آبمیوه ها را با آب رقیق کنیم.
اغلب آبمیوه های کارخانه ای شکر افزوده دارد. شکر افزوده، به شکری می گویند که در حین فرایند تولید موادغذایی مانند آبمیوه، نوشیدنی ها، شکلات و ... به مواد غذایی اضافه می شوند. یکی از راه ھای کاھش مصرف شکر، اینست که قبل از مصرف مواد خوراکی آماده، برچسب روی آنھا را بخوانید.
اما توجه کنید که مواد خوراکی آماده، فقط شکر افزوده را ذکر می کنند و حرفی از شکری که بصورت طبیعی در مواد آنھا وجود دارد نمی زنند. بطور مثال شکر به میزان زیادی در میوه ھا، سبزیجات، شیر و غلات وجود دارد. طبق گفته محققان، کودکانی که شکر زیاد مصرف می کنند، در سالھای جوانی، با خطر حملات قلبی و سکته مواجه اند. محققان، علاوه بر پیشنهاد حذف نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی از سبدغذایی خانواده است.
 
میزان مصرف شکر برای کودکان
کودکان 4 تا 7ساله، روزانه حداکثر 12 گرم شکر (3 قاشق چای خوری)
کودکان پیش دبستانی، روزانه حداکثر 16 گرم شکر (4قاشق چای خوری)
کودکان 9 تا 15ساله، روزانه حداکثر 30 گرم شکر (5تا 8 قاشق چای خوری)