چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
جیغ کشیدن کودک، چند توصیه مهم
پرسش: دختر من یک سال و سه ماهه است ،در مورد فشار دادن دندان هایش و جیغ زدن های بی دلیلش می خواستم كمک بگیرم كه چطور برخورد كنم تا دیگه تكرار نكنه.
پاسخ: اولا بررسی رفتار خود شما و پدر این كودک خیلی مهم است چون گاه مشاهده می شود كه پرخاشگری خود والدین كودك را به این دست رفتارها سوق می دهد.البته در جریان تحول كودكی در بیشتر بچه ها این رفتارها مشاهده می شود كه بعد از مدتی رفع می شود اما به هر حال بررسی علت شناسی نیز توصیه می شود. در برخورد با كودكتان در این دست شرایط ، چند توصیه های زیر توجه كنید: - ابتدا كودك را به ارامش دعوت كنید. - در جوی كاملاً ارام، با ارامش اما جدی، كودك را به سكوت تشویق نمایید. - احساس خود را از عملكرد او بیان كرده و یاداور شوید از كاری كه انجام می دهد، ناراحت هستید.
- از تهدید، تمسخر، تحقیر و تنبیه كودك تان، بطور جدی خودداری نمایید. - در صورت امكان، در اغوشش گرفته و از او بخواهید كه سكوت كند و آرام بگیرد.
- علاقه ی خود را نسبت به او بیان نموده و بگویید به دلیل رفتار بدش، از او ناراحت اید.
- علت رفتارش را بپرسید. - او را نسبت به كاری كه كرده و عواقب احتمالی ان، اگاه نمایید.
- دلایل خود را مبنی بر بد بودن رفتارش، عنوان نموده و راه های بهتر را بازگو كنید.
- برای اطمینان از این كه به حرف های تان گوش داده یا نه، از او بخواهید حرف های شما را تكرار كند.
- تا حد ممكن، محرك هایی كه باعث بروز چنین رفتارهایی می شود را از محیط پیرامونش حذف كنید. این محرك ها ممكن است مستقیم و زنده مانند رفتارهای خود پدر و مادر و یا غیرمستقیم و از طریق تلویزیون، سینما و... باشد.
- اگر احساس می كنید كودك تان از نظر جسمی ضعیف است، تقویتش كنید.
- اگر كودك دچار بحران های عاطفی ست، او را مورد حمایت عاطفی قرار دهید.
- در صورتی كه مشكل كودك از درك و یادگیری او نشات می گیرد و امكان برخورد با مشكلات پیش امده را ندارد، به او كمك فكری كنید تا موانع را از سر راه بردارد.
- توجه داشته باشید كه گاهی پرخاش گری، اكتسابی ست و در اثر مشاهده ی رفتار پرخاش گرانه ی دیگران به وجود می اید، پس كودك را از محیط های پرتنش دور نگه دارید.
- و در نهایت پدر و مادر به عنوان مسئوول، باید به دقت بر برنامه های مورد علاقه ی فرزندان شان نظارت داشته باشند. انان هم چنین باید بر نقش خود به عنوان الگوی نیرومند رفتاری، توجه داشته باشند زیرا اگر خودشان رفتار پرخاش گرانه داشته باشند، فرزندان شان نیز چنین خواهند كرد.
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست