دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

عفونت گوش مياني، عامل افت تحصيلي كودكان


ایسنا: يك عضو هيات مديره انجمن شنوايي شناسي به پدران و مادران توصيه كرد: پيش از شروع فصل مدارس كودكان خود را براي ارزيابي شنوايي به نزد متخصصان گوش و حلق و بيني يا شنوايي شناسي ببرند.

دكتر نيما رضازاده گفت: طبق روش مرسوم كودكان كلاس اولي از نظر شنوايي ارزيابي مي‌شوند؛ ولي اين ارزيابي كافي نيست.

وي با بيان اينكه يكي از بيماري‌هاي شايع در كودكان عفونت گوش مياني (اوتيت مياني) است، اظهار كرد: كودكان معمولا با شروع فصل سرما به اين بيماري دچار مي‌شوند و بزرگ بودن لوزه‌ها در 5 تا 7 سالگي نيز يكي ديگر از دلايل ابتلا به اين بيماري است علاوه بر آن ناهنجاريهاي گوش مياني و شيپور اوستاش هم از ديگر علل مبتلا شدن به اوتيت مياني است.

اين عضو هيات مديره انجمن شنوايي شناسي، تاكيد كرد: شنوايي در آموزش كودكان بسيار موثر است، اما ابتلا به اوتيت مياني باعث افت شنوايي مي‌شود كه لازم است پدران و مادران به پزشكان متخصص براي ارزيابي شنوايي فرزندانشان مراجعه كنند؛ چراكه بسياري از مواقع ميزان افت شنوايي آنقدر كم است كه پدر و مادر نمي‌توانند آنرا تشخيص دهند و اين امر باعث افت تحصيلي كودكان مي‌شود. البته اين بيماران لازم است از وسايل كمك شنوايي در كلاس استفاده ‌كنند يا صندلي‌هاي جلويي كلاس بنشينند.

رضازاده در پايان گفت: درغربالگريهاي شنوايي كه در برخي مدارس صورت مي‌گيرد معمولا مشخص مي‌شود كه10 درصد از كودكان كاركرد شنوايي كاملا مطلوبي ندارند. علت اين نقصان، ناشنوايي يا كم شنوايي نيست؛ بلكه از ابتلا به بيماري‌هايي مانند عفونت گوش مياني نشأت مي‌گيرد.