پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

تغذیه صحیح در بارداری، میزان اهمیت


مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت ودرمان گناوه گفت: تغذیه صحیح یکی از اساسی ترین و اصلی ترین نکاتی است که مادران باردار و شیرده باید به آن توجه جدی کنند.
به گزارش ایرنا، روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان به نقل از اسماء صیادنیک در جمع مادران باردار و شیرده افزود: رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر دارد و تامین نیازهای او با دریافت مواد مغذی عجین شده است.
 
وی بابیان اینکه یکی از بزرگترین آرزوی تمامی زنان، داشتن نوزادی سالم و تندرست است، گفت: تغییرات زیادی بر اثر بارداری در بدن مادر به وجود می آید و عوامل زیادی درتعیین روند صحیح بارداری دخالت دارند که در این ارتباط رژیم غذایی کامل و کافی در سلامت و زیبایی آنان و حفظ و رشد نوزاد نقش بسزایی ایفا می کند.
صیادنیک افزود: این شبکه باتوجه به دوران مهم بارداری، کلاس های آموزشی تغذیه ویژه مادران باردار و شیرده در سطح شهر و روستا اجرایی کرده است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه نیز گفت: مادر در دوران بارداری و شیردهی باید به نوع غذایی که نیازمند بدن خود و نوزاد است اهمیت دهد و در برنامه تغذیه ای روزانه خود قرار دهد.
 
سحر کدایی افزود: نان و غلات از گروههای اصلی غذایی و منبع اصلی تامین انرژی روزانه هستند که مصرف 7 تا 11 واحد آن در روز باعث می شود دستگاه عصبی جنین رشد و سلامت خوبی داشته باشد.
این کارشناس ادامه داد: میوه ها نیز به علت داشتن ویتامین و اسید فولیک به عنوان دیگر گروه اصلی غذایی نقش مهمی در جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین دارد و مادر باردار باید سه تا چهار واحد از این گروه غذایی را در روز مصرف کند.
وی افزود: گروه سبزی ها نظیر هویج، بادمجان ، خیار، قارچ و انواع کدو نیز از جایگاه خاصی در برنامه غذایی برخوردار هستند که توصیه می شود مادران باردار و شیرده در روز 4 تا 5 واحد از آن مصرف کنند.
 
کدایی خاطرنشان کرد: مصرف روزانه سه تا چهار واحد شیر ولبنیات که دارای منابع خوب کلسیم و ریبوفلاوین هستند از دیگر گروههای غذایی مفید و سودمند برای دوران بارداری است.