سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
بارداری و سلامت دندان ها، بیماری لثه را جدی بگیرید
سلامت نیوز: خستگی یک حالت شایع در سه ماهه اول باداری است؛ اما در سه ماهه دوم مادر احساس بهتر و علائم کمتری دارد. در سه ماهه سوم خستگی و احساس ناراحتی افزایش می یابد و افسردگی خفیف نیز گزارش شده است.
فشار خون طی سه ماهه دوم بارداری کمی افت می کند و در ماه آخر مقداری افزایش می یابد. تهوع و استفراغ به دلیل افزایش گنادوتروپین جنینی و استروژن است و در سه ماهه اول بهترین حالت را دارد.
طول دوره طبیعی بارداری حدوداً ۴۰ هفته است و بیشترین خطر نقص عضو (مالفورماسیون) جنین در سه ماهه اول وجود دارد. سقط خود به خودی به ختم بارداری قبل از هفته بیستم گفته می شود و در ۱۵ درصد حاملگی ها رخ می دهد. وقوع این حالت در نتیجه اقدامات دندانپزشکی غیر محتمل است.
اقدامات دندانپزشکی
امن ترین زمان جهت اقدامات دندانپزشکی، سه ماهه دوم حاملگی است. طی حاملگی فشار خون بالاتر از ۹۰-۱۴۰ فشار خون بالا محسوب می شود و بیمار باید جهت بررسی اختلالات قلبی و عروقی به پزشک مراجعه کند. اصل مهم، بهداشت دهان و کاهش التهاب تشدید یافته بافت های لثه ای است که معمولاً همراه با تغییرات هورمونی دوره بارداری رخ می دهند.
نکات طلایی
بیماری لثه ای مادر سبب تولد نوزاد زودرس و کم وزن می شود که به نظر می رسد به دلیل انتقال باکتری ها و محصولات شان از طریق جریان خون به جفت باشد.
کنترل پلاک (رعایت بهداشت) دهانی می تواند در کاهش احتمال ایجاد پوسیدگی، حتی بعد از زایمان در نوزادان نقش داشته باشد.
جرمگیری و پالیشینگ تاج یا کورتاژ ریشه در هر زمان که نیاز باشد، باید انجام شود.
افزایش وزن زمان تولد
به دلیل آسیب پذیر بودن جنین، جزء کنترل، پلاک بهتر است از انجام سایر درمان های دندانپزشکی در سه ماهه اول اجتناب شود. اوایل سه ماهه سوم نیز زمان خوبی برای انجام درمان های متداول دندانی است؛ اگر چه از نیمه سه ماهه سوم به بعد بهتر است درمان های انتخابی به تعویق افتد.
قرص سدیم
تجویز mg 2/2 قرص سدیم فلوراید (طی سه ماهه دوم و سوم) همراه با مصرف آب آشامیدنی فلوراید دار اثرات زیر را به همراه خواهد داشت:
بدون پوسیدگی بودن ۹۷ درصد بچه ها طی ۱۰ سال
کاهش احتمال زایمان زودرس
مصرف آنتی بیوتیک و آرام بخش ها
به طور ایده آل هیچ دارویی نباید طی حاملگی مصرف شود (خصوصاً در سه ماهه اول). مسکن انتخابی در حاملگی استامینوفن است. NSHID ها (به طور مثال ایبوپروفن) خطر خون ریزی پس از زایمان و تاخیر زایمان را افزایش می دهند که احتمال این عوارض طی سه ماهه سوم بیشتر می شود.
مصرف پنی سیلین، ارتیرومایسین برای مادر و جنین بی خطر است. بیشتر آرامبخش ها در دوران بارداری خطرناکند. حجم داروی مترشحه در شیر مادر، بیشتر از ۱-۲ درصد در وزن بدن مادر نیست. به مادر شیرده توصیه می گردد پس از مصرف دارو به مدت چهار ساعت از شیردهی اجتناب کند.
رادیوگرافی
رادیوگرافی به هیچ وجه نباید در سه ماهه اول حاملگی انجام شود؛ مگر برای درمان های اورژانسی و با استفاده از روپوش سربی برای بیمار.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست