چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بارداري در سن بالا و ابتلاي نوزاد به «سندرم‌ داون»


ایسنا: يك متخصص زنان و زايمان با تاكيد بر اين كه زنان در سن‌ زير 18سال و بالاي 40 سال باردار نشوند، گفت: زيرا عوارض بارداري در زناني كه در سن كم و زير 18سال باردار مي‌شوند، بيش‌تر است و حتي تحمل عوارض طبيعي دوران بارداري نيز براي آن‌ها بسيار دشوار خواهد بود.

دكتر عبدالمجيد با بيان اين مطلب افزود: بارداري در سن بالا نيز توصيه نمي‌شود، زيرا با افزايش سن، احتمال ابتلا به بيماري‌هاي مختلف بيش‌تر مي‌شود. سقط جنين در سه‌ ماهه نخست بارداري، تولد جنين ناسالم، از بين رفتن جنين درون رحم مادر، احتمال ابتلا به ديابت، افزايش فشار خون و همچنين ناتواني در تحمل بارداري از جمله عوارض بارداري در سن بالا است.

باور تصريح كرد: فعاليت قلب يك زن 45 ساله با فعاليت قلب زن20ساله بسيار متفاوت است و اين امكان وجود دارد كه به دنبال بارداري در سن بالا، قلب با مشكل مواجه شود و بيماري‌هاي قلبي و تنگي نفس در زنان باردار بروز كند. بارداري در سن بالا مي‌تواند بر فعاليت كليه‌ها نيز تاثير منفي داشته باشد.

اين متخصص زنان و زايمان با بيان اين ‌كه ابتلاي نوزاد به بيماري «سندرم‌ داون» از ديگر عوارض بارداري در سنين بالا است، خاطرنشان كرد: از هر 100 نوزاد متولد شده از مادران با سن 40 تا 45 سال، يك نوزاد به سندرم داون مبتلا مي‌شود كه اين ميزان در بارداري‌هاي پس از 45 سال به چهار نوزاد در هر 100 تولد افزايش مي‌يابد.