سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

جذب آهن در بارداری، منابع غذایی


آهن برای حفظ سطوح کافی خون جهت رشد جنین و جفت ضروری است.
تغذیه زنان باردار
دکتر سلطانعلی محبوب: آهن برای حفظ سطوح کافی خون جهت رشد جنین و جفت ضروری است. از آنجا که بیشتر زنان به اندازه کافی ذخیره آهن برای تامین نیازها ندارند، معمولا دوز 30 میلی‌گرم در روز طی سه ماهه دوم و سوم توصیه می‌شود. مصرف غذاهای غنی از آهن، مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ، میوه های خشک، غلات کامل نان و غلات غنی‌شده با آهن نیز می‌تواند از کم‌خونی فقر آهن پیشگیری کند.

غذاهای غنی از آهن
مصرف غذاهای غنی از آهن می‌تواند برای پیشگیری از کم‌خونی فقر آهن در زنان مفید باشد. نوع منبع آهن نیز در جذب آهن مهم است. منابع حیوانی دارای آهن هم هستند و درصد جذب بالایی دارند؛ در حالی‌که منابع گیاهی اغلب حاوی آهن غیرهم می‌باشند که جذب آن از آهن هم کمتر است.
جگر گاو و گوسفند و مرغ، گوشت‌ها، ساردین و میگو از مهم‌ترین منابع آهن هم هستند.  غلات صبحانه، لوبیا و عدس پخته، کنسرو لوبیا، سیب زمینی پخته با پوست و ماکارونی غنی‌شده از منابع مهم آهن غیرهم است.
هشدار:
به دلیل محتوای بالای ویتامین A که برای جنین مضر است، زنان باردار باید از خوردن مقادیر زیاد جگر خودداری کنند. برخی مواد غذایی، از جمله ویتامین C و گوشت، جذب آهن را افزایش می‌دهند.

از مهم‌ترین عوامل افزایش‌دهنده جذب آهن غیرهم می‌توان به مواد زیر اشاره کرد:
1) گوشت‌‌ها: ماهی و مرغ
2) میوه‌ها: پرتقال، طالبی، توت فرنگی، گریپ فروت و غیره
3) سبزیجات: کلم براکلی، گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل سبز و قرمز
4) حبوبات و سبوس
5) محصولات سویا