پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
آنالیز خورش کرفس
از کنار سبزیفروشی میگذرید و ساقههای تازه و آبزده کرفس توجهتان را جلب میکند....
تصمیم میگیرید یک دسته از آن کرفسها را بخرید و با نعناع و جعفری مواد لازم برای تهیه یک خورش کرفس جا افتاده را فراهم کنید. از خودتان میپرسید میشود این بار با دستور پخت متنوعتری همان غذا را پخت؟ آیا روش سالمتری برای تهیه این خورش وجود دارد؟ اصلا خورش کرفس چند کالری است؟ پاسخ این پرسشها را در «دستور غذا»ی این هفته بخوانید.
● مقدار کالری
محتویات این خورش در مجموع تقریبا ۱۱۹۰ کیلوکالری انرژی دارد و تقسیم آن میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی را برای هر نفر به حدود ۳۰۰ کیلوکالری خواهد رساند. البته از آنجا که این غذا با برنج سرو میشود، مقدار انرژی دریافتی به?ازای هر ۵ قاشق غذاخوری (برنج پخته)
۸۰ کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهد شد. یادتان باشد این غذا گزینه مناسبی برای وعده سحری است زیرا هم آبدار است و هم بوی اشتهابرانگیزی دارد.
● همراه این غذا
شما میتوانید این خورش را با یک پیش دستی سبزی خوردن و یک کاسه ماست و خیار که در آن نعناع تازه نیز خرد شدهاست، میل کنید. سالاد سبزیها نیز میتواند یکی دیگر از همراهان این غذا باشد به خصوص اگر از سبزیهایی مانند کاهو، خیار، گوجهفرنگی و هویج تهیه شده باشد. نوشیدنی مناسب برای این غذا نیز یک لیوان دوغ یا آب یا شربت عرق نعناع است که در صورت تمایل میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
گوشت خورشی/۳۰۰گرم/۵۰۰کیلوکالری
پیاز خرد شده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
سبزی خورش (کرفس، نعناع و جعفری)/۵لیوان/۱۲۵کیلوکالری
روغن کانولا/۶قاشق غذاخوری/۵۴۰کیلوکالری
آبلیموی تازه/۶قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
● طـرز تـهـیـه
ابتدا پیاز خرد شده را در ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا تفت دهید و وقتی به رنگ طلایی درآمد، گوشتهای تکه شده را اضافه کنید و اجازه دهید که این مخلوط ۵ دقیقه روی حرارت باقی بماند. در ظرفی دیگر، سبزیهای این خورش از کرفس گرفته تا نعناع و جعفری را در ۴ قاشق غذاخوری باقیمانده روغن به مدت ۸دقیقه تفت دهید. پس از حرارت دیدن گوشت و پیاز، ادویهها و ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت نیم پز شود. پس از گذشت این مرحله، سبزیها را نیز اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد. ۱۰ دقیقه مانده به برداشتن خورش، آبلیمو را اضافه و این خورش را با برنج سرو کنید.
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
خـورش کرفـس بهعـلاوه ماسـت منـهای سـالاد
خورش کرفس یکی از غذاهای سنتی ایرانی و البته با عطر و بوی منحصر به فرد است. این غذا اغلب به روش ساده تهیه میشود اما رعایت نکتههایی میتواند به هرچه خوشطعمتر شدن آن کمک کند. این موارد عبارتند از:
۱. برخی خانمها عقیده دارند زیاد سرخکردن سبزیای که برای تهیه این غذا استفاده میشود طعم بهتری را به این خورش خواهد داد در حالی که سخت در اشتباه هستند و به این عزیزان توصیه میکنم که فقط سبزیشان را تفت دهند تا رنگ روشن سبزی حفظ شود. به این ترتیب ویتامینهایی که در این سبزیها وجود دارد و با حرارت بیشازحد از بین میروند، حفظ خواهند شد.
۲. ادویههای اصلی این غذا زردچوبه و کمی زعفران است بنابراین هرگز آنها را در هنگام پخت این خورش از قلم نیندازید.
۳. بهتر است از مغز ران بهعنوان گوشت این خورش استفاده کنید و البته پیشنهاد من آن است که این گوشتها با استخوان باشند. به این ترتیب طعم غذا بهتر خواهد بود.
۴. قابلمهای که این غذا را در آن میپزید، نیز بهتر است از جنس مس باشد.
۵. برای چاشنیدار کردن این خورش میتوانید هم از لیموعمانی استفاده کنید و هم از آبلیموی تازه که البته اگر یکی را استفاده کردید از دیگری صرف نظر کنید. از افزودن بیشازحد این چاشنیها بپرهیزید زیرا طعم ترشی را ایجاد خواهند کرد که آزاردهنده خواهد بود.
۶. همراه این غذا فقط برنج سفید و یک کاسه ماست را توصیه میکنم. البته تاکید میکنم که این ماست باید ساده و ترجیحا کمچرب باشد. از آنجا که قسمت عمده این غذا را سبزی تشکیل میدهد، نباید با سالاد سرو شود زیرا خوردن بیشازحد سبزی مشکلات گوارشی را به همراه خواهد آورد.
۷. نوشیدنیای که با این خورش به شما پیشنهاد میکنم، یک لیوان شربت گل، شربت عرق نعناع یا آبآلبالو است که البته بهتر است خنک و کم شکر تهیه شده باشند.
● اگر اضافه وزن دارید
بهتر است از مقدار روغن مصرفی در این غذا کم و سبزیای که برای خورش استفاده میکنید، فقط چند لحظه تفت دهید و از سرخ کردن آن اجتناب کنید. برنج همراه این غذا نیز بهتر است به ۵ قاشق غذاخوری محدود شود زیرا خوردن بیش از این مقدار برنج کالری اضافهای به بدن میرساند و زمینه چاقی را فراهم میکند.
● اگر یبوست دارید
سبزی خوردن را در وعده غذاییتان بگنجانید و روی سالاد و برنجتان روغن زیتون بریزید. اگر یبوست شما شدید است افزودن ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری سبوس گندم نیز به این غذا میتواند میزان فیبر دریافتی را بالا ببرد و از شدت این مشکل گوارشی بکاهد.
● اگر چربی خون دارید
در این هفته ۲ تا ۳ وعده گوشت قرمز میل کردهاید، بهتر است این خورش را با گوشت مرغ یا بوقلمون بپزید. یادتان باشد که سبزی کرفس، به کاهش سطح چربی خون کمک میکند. البته بهتر است در کنار این غذا، سبزی خوردن تازه و ماست کمچرب بگذارید و وعده غذاییتان را تکمیل کنید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست