پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
بلوتوث، فرهنگ استفاده و بایدها و نبایدها
آیا تاکنون برای شما پیش آمده است که یکی از نزدیکان و دوستانتان از شما درخواست کرده باشد که بلوتوث تلفن همراهتان را فعال کنید تا او جدیدترین فایل دریافتیاش را برای شما ارسال کند؟!
آنچه که امروزه گریبانگیر گروهی از اقشار نوجوان و جوان این مرز و بوم و جامعه ما شده، ارسال و دریافت بلوتوثهای جدید است، تصاویر میهمانیهای بازیگران معروف سینما و تلویزیون، تقلید صدای افراد و شخصیتهای مختلف، آخرین مدلهای لباس و موی داخلی و خارجی، قطعاتی از تصاویر و فیلمهای هالیودی، تصاویر غیر مجاز از میهمانیهای خانوادگی، عروسیها، جشن تولد دختران، کلاسهای دانشجویان دانشگاهها و... هر روز که میگذرد بر تعداد آنها افزوده میشود. البته این نوشتار به صورتی کوتاه فقط به بلوتوثهایی که برروحیه، اعتقادات، و بینش گروههای مختلف جامعه تأثیر نامطلوب میگذارد، خواهد پرداخت و مطمئنا خطاب آن به تمام جامعه و در خصوص تمامی فایلهای صوتی و تصویری ارسالی از طریق بلوتوث نیست! چرا که در بسیاری از موارد استفادههای مطلوب نیز دارد. بلوتوث یکی از روشهای ارتباطی است که با فشار دادن دکمهای از تلفن همراه به طور خودکار به جستجوی فرکانسهای ارسالی از اطراف خود پرداخته و آنها را به صورت صوت یا تصویر دریافت و ارسال میکند. این امر نیز مانند دیگر فناوریها در ابتدای قرن حاضر و از سال ۲۰۰۰ عرضه شد و یکی از فناوریهای جدید در صنعت ارتباطات است و موجب میشود استفاده کننده امکانات بسیار بیشتری را برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز خود داشته باشند.
یکی از دلایل توسعه روزافزون استفاده از این فناوری در میان اقشار ایرانی شاید نبود لزوم شناخت طرف مقابل برای دریافت یا ارسال اطلاعات باشد. مسألهای که میتوان به راحتی در اماکن عمومی مانند اتوبوس، مترو، سینما، پارک و... به راحتی آن را مشاهده نمود. افراد بسیاری را مشاهده میکنید که دائماً با تلفن همراه خود در حال ارسال و یا دریافت فایلهای صوتی و تصویریاند.
واقعاً جای سؤال دارد که جامعه با فناوریهایی که هر روز با پیشرفت تکنولوژی شاهد گستردگی روزافزون آنها هستیم، چگونه باید برخورد کند؟
با توجه به تأثیرات گوناگونی که بلوتوثهای غیر اخلاقی بر افکار و خلق و خوی جوانان و نوجوانان و حتی بزرگسالان دارد وظایف نهادهای نظارتی، تبلیغاتی، ارشادی و ... در این خصوص چیست؟
مطمئنا برانگیخته شدن حس کنجکاوی، کسب اطلاعات از افراد مشهور و مورد علاقه، نبود کنترل بر پیامهای ارسالی، سهولت در استفاده و بسیاری موارد دیگر باعث این امر شده است. مضرات استفاده از بلوتوثهای غیر اخلاقی را شاید در اخبار و نشریات گوناگون خوانده و یا شنیدهاید؛ مشکلات روحی و یا روانی بهوجود آمده برای افرادی که در تصاویر منتشر شده حضور دارند، ایجاد مشکلات خانوادگی و اجتماعی، ترور شخصیتها، از بین رفتن حجابها و مرزهای اعتقادی و شرعی، تحریک ریشههای قومی و قبیلهای و هزاران مورددیگر.
به طور کلی استفاده از بلوتوث به عنوان یک فرایند جدید ارتباطی برای ایجاد ارتباط بیسیم دستگاه تلفن همراه و هندزفری با یکدیگر، امکان ارتباط بیسیم بین کامپیوترها در محیطهای کوچک، امکان ارتباط بیسیم با دستگاههای ورودی و خروجی کامپیوترهای PC مانند صفحه کلید،چاپگر و موس، امکان انتقال فایلهای صوتی و تصویری بین گوشیهای تلفن همراه و کامپیوتر، امکان استفاده در دستگاههای کنترل از راه دور و موارد دیگر است ولی آیا به راستی در جامعه ما فرهنگ استفاده از این ابزار پرسود معرفی و برای چگونگی استفاده از آن آموزشهای لازم ارائه شده است؟
بدون تردید برای استفاده از هر وسیله ارتباطی و فناوری جدید باید فرهنگ خاص استفاده از آن نیز تدوین شده و در اختیار همگان قرار گیرد. البته ممکن است در ابتدا با موانع و مشکلاتی روبرو شویم اما مطمئنا در دراز مدت اثرات بسیار مثبت و خوشایندی خواهد داشت. برای رسیدن به این مقصود استفاده از وسایل ارتباط جمعی مانند تلویزیون (ساخت فیلمهای کارتونی و انیمیشن)، پیامهای رادیویی و روزنامهها میتوان در مدت زمان کوتاهی اقشار جامعه را با استفاده بهینه از فناوریهای جدید اطلاعاتی و ارتباطی آگاه کرد.
حضور جامعه شناسان، روان شناسان اجتماعی و سازمانهای مرتبط نیز برای تدوین فرهنگ مذکور به منظور بررسی شناخت، آسیب شناسی و ارائه راهکارهای جدی و قابل انجام بسیار ضروری است.
به زعم نگارنده دو نهاد خانواده (پدر، مادر، بستگان و محیط خانواده) و جامعه (مدرسه، محیط کار، محیطهای آموزشی و...) مهمترین عامل تأثیرگذار در این عرصهاند که هر یک و ظایفی بر عهده دارند و باید این وظایف توسط اندیشمندان و فرهیختگان جامعه تدوین و ارائه شود.
مجید بوجارزاده و آرش رضایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست