چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
عصبانیت کودکان را چگونه کنترل کنیم؟
نی نی بان: عصبانیت میان کودکان بسیار رایج است و مادران زیادی وجود دارند که از این رفتار کودکان خود شکایت میکنند. در بیشتر موارد ترس کودکان کوتاه مدت و موقتی است و آنها ترسهای متفاوت را در دورههای مختلف زندگی خود تجربه میکنند. برای مثال کودکان نوپا از صداها، ارتفاعهای بلند و جدایی میترسند یا کودکان پیش دبستانی از تاریکی و دبستانیها از چیزهای ماورا طبیعی مانند روح و جن، شکست خوردن یا انتقاد هراس دارند. معمولا تمام این ترسها از بین میروند و تنها ممکن است تعدادی از آنها به ترسهای دیگر و بزرگتری تبدیل شوند.
ما در اینجا نکاتی را که میتواند شما را در این راه یاری کند، آوردهایم.
1. ترس او را بشناسید- آن را نادیده نگیرید. از کودکتان حمایت کنید تا چیزهای نامعلوم را بپذیرد.
2. به او یاد دهید تا با افکار منفی خود بجنگد- به او یاد دهید تا افکار منفی مثل «من انسان کاملی نیستم و هیج کس مرا دوست ندارد» را از خود دور کند یا خود را در شرایطی که از آن هراس دارد، قرار دهد تا با مواجه شودن با آن، ترسش بریزد. با او به نرمی برخورد کنید. یعنی او را وادار نکنید خود را در آن موقعیت قرار دهید بلکه او را به این کار تشویق کنید.
3. الگوی او باشید- اگر شما خودتان عصبی هستید، باید اول عصبانیت خود را کنترل کنید. کودکان از شما یاد میگیرند و روشهای شما را برای کنترل رفتار خود مشاهده میکنند. بنابراین الگوی او باشید و به درستی رفتار کنید تا او نیز مانند شما عمل کند.
4. صبور باشید- تغییر رفتار کودکتان یک شبه اتفاق نمیافتد و با توجه به شدت آن کمی طول میکشد، بنابراین صبور باشید.
5. اگر کودکتان با حالتی عصبانی پیش شما آمد، به او گوش دهید و او را درک کنید- راههایی نیز برای غلبه بر عصبانیت وجود دارد که میتوانید آنها به کودک خود آموزش دهید.
6. از او بخواهید ورزش کند و به اندازه کافی بخوابد- این دو عمل به کاهش عصبانیت او کمک خواهد کرد. مقدار کافیین و شکر مصرفی او را نیز کاهش دهید زیرا این مواد انرژی آنها و از طرف دیگر عصبانیت آنها را افزایش میدهند.
7. به او زمان دهید- به او زمان دهید تا کارهایی را که از آن لذت میبرد، انجام دهد. برای مثال اگر کودکتان از کتاب خواندن لذت میبرد، او را به آن تشویق کنید یا اگر از شنیدن موسیقی به هیجان میآید، موسیقی مورد علاقه او را پخش کنید. به او اجازه دهید تا کارهایی را که موجب آرامشش میشود، حدود 20 دقیقه در روز انجام دهد. حتی اگر کودکتان عصبی نیست، هر روز باید زمان آزادی را برای آرامش خود سپری کند.
8. با پزشک مشورت کنید- در نهایت اگر فکر میکنید که مشکل کودکتان جدی است، میتوانید با پزشک مشورت کنید. روان شناسان میتوانند به کودکان و والدین در حل این مشکلات کمک کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست