شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

سینوزیت ویروسی ، علت آن چیست؟


فاری: محمدرضا بلورساز اظهارداشت: سینوزیت یکی از بیماریهای شایع در کودکان است که به دنبال عفونت‌های ویروسی و سرماخوردگی‌های معمولی ایجاد می‌شود که نوع میکروبی آن شایعترین سینوزیت در کودکان است. 

رئیس انجمن عفونی کودکان ایران گفت: سینوزیت به دلایل میکروبی، ویروسی و قارچی و به ۳ صورت حاد، تحت حاد و مزمن ایجاد می‌شود که اگر مدت ابتلا به آن کمتر از 3 هفته باشد، سینوزیت حاد؛ اگر بین 3 تا 6 هفته باشد سینوزیت تحت حاد و اگر از 6 هفته بیشتر باشد سینوزیت مزمن است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: نوع سینوزیت در سنین مختلف در کودکان فرق دارد چرا که کودکان حدود 10 سینوس دارند .

فوق تخصص عفونی کودکان ادامه داد: سینوزیت در کودکان از بدو تولد تا 4 سالگی اتموئیدیت است و از 4 سالگی به بالا، فکی است و از 8 سالگی به بعد سینوزیت پیشانی نام دارد.

بلورساز، وظیفه سینوس‌ها را پاکسازی و تهویه هوای ورودی دانست و افزود: در واقع سینوس همان فیلتر بدن است و اگر هر گونه التهابی در سینوس ایجاد شود ما با بیماری به نام سینوزیت مواجهیم که شایع‌ ترین التهاب سینوس‌ها به دنبال عفونت‌های ویروسی و بیماری شایع سرماخوردگی رخ می‌دهد.

رئیس انجمن عفونی کودکان ایران علائم سینوزیت فکی را که از 4 سال به بالا دیده می‌شود تب، سردرد، حالت تهوع، بی‌ اشتهایی، گرفتگی بینی و ترشح چرکی بینی دانست و افزود: سینوزیت در سنین زیر 4 سال با علائمی مانند تورم یکطرفه چشم، قرمزی چشم، حالت بیرون‌زدگی چشم، بی‌قراری، حالت تهوع و تب همراه است و باید کودک هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کند و در بیمارستان بستری شود.

بلورساز این سینوزیت را بسیار خطرناک دانست و افزود: این نوع سینوزیت در کودکان زیر 4 سال می‌تواند خطر کوری و عوارض چشمی به دنبال داشته باشد. البته این نوع سینوزیت بسیار نادر است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی خاطرنشان کرد: سینوزیت میکروبی یک بیماری خطرناک است که باید هرچه سریعتر درمان شود چرا که می‌تواند هم برای چشم و هم برای مغز خطرساز باشد و به ایجاد آبسه مغزی و مننژیت منجر شود.

بلورساز 85 تا 90 درصد کودکانی که دچار سرماخوردگی می‌شوند دارای التهابی به صورت سینوزیت دانست و افزود: این سینوزیت به صورت ویروسی است و نیاز به درمان ندارد چرا که خود به خود بهبود می‌یابد.

رئیس انجمن عفونی کودکان ایران تصریح کرد: سینوزیت قارچی بیشتر در کودکانی رخ می‌دهد که ضعف سیستم ایمنی دارند، مثلاً سرطان دارند.

متخصص کودکان ادامه داد: کودکان باید در تابستان به مدت طولانی در جلوی باد کولر قرار نگیرند و بعد از حمام نیز سرشان با سشوار خشک شود و خانواده‌ها باید مراقبت کنند تا کودکان در معرض سرماخوردگی قرار نگیرند.

وی نبود واکسن‌های لازم در ایران را از جمله عللی دانست که در ابتلای کودکان به سینوزیت نقش دارند.