سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
بازی برای کودکان، این همه فایده دارد؟
کودکان بازی میکنند تا سرگرم باشند. به هر حال، وقتی آنها مشغول بازی هستند، میتوانند به طور ناآگاهانه مهارتهای زندگی را توسعه دهند. وقتی کودک شما بازی میکند، او مهارتهای زبانی، اجتماعی، هماهنگی جسمی، بلوغ عاطفی و مهارتهای اکتشافی را در خود توسعه میدهد. از زمان تولد تا سن سه سالگی، بازی اتکا به نفس را ترقیب کرده و به کودکان در حل مسأله کمک میکند.
بازی به آنها در مورد جهان فیزیکی و چگونگی زندگی در آن را یاد میدهد. از سنین سه تا پنج سالگی، کودکان از طریق بازی و ایفای نقشهای مختلف زبان آموزی میکنند.
بازی همچنین کمک میکند تا بین کودک و والدین، معلمان و مربیان، روابطی ایجاد شود. در طول بازی والدین این شانس را دارند که رفتار کودک را مشاهده کرده و در فعالیتهای او شرکت کنند. بازی روشی مهم برای شناخت احساسات و دریافتهای کودک است و از طریق آن میتوان درک او نسبت به جهان را فهمید. بازی به کودک شما کمک میکند تا مهارتهای زیادی را توسعه دهند
مهارتهای زبـانـی
در طول بازی، کودکان از زمان تولد تا سه سالگی شروع به تولید صداهای تند و بیمفهومی میکنند و از زبان اشاره نیز کمک میگیرند. سپس آنها به تدریج شروع به استفاده از کلمات برای برقراری ارتباط میکنند. کودکان سه تا پنج ساله از واژگان جدید در متنها استفاده میکنند. برای مثال تمام کلماتی را که کودک شما میتواند هنگام بازی آشپزی یاد گرفته و هنگام بازی با خمیر و چاقوهای پلاستیکی تمرین کند، در نظر گیرید.
مهارتهای اجتماعی
کودکان از طریق بازی، توانایی خود برای تعامل با دوستان را افزایش میدهند. آنها از تولد تا سه سالگی با تماشا کردن و تقلید کردن بازیها را شروع میکنند. سپس این تقلید به بازی برابر تبدیل میشود. از سه تا پنج سالگی، کودکان به تدریج شروع به بازی مشترک میکنند. این مهارتهای اجتماعی شامل تقسیم کردن، نوبت را رعایت کردن، محاوره کردن و توانایی هماهنگی با موضوع بازی است. یک مثال از بازی مشارکتی، همکاری کودکان در ساخت یک قصر با استفاده از چینهها است.
هماهنگی فیزیکی
وقتی کودک شما در یک بازی فعال مشارکت دارد، او هماهنگی فیزیکی خود را تقویت میکند. او با پریدن، لگد زدن، دویدن، ایجاد توازن و بالا رفتن این هماهنگی را ایجاد میکند؛ برای مثال کودکی که با مسیری دارای مانع مواجه میشود، روی هماهنگی فیزیکی خود کار میکند.
ٌٌبلوغ عاطفی
بازی به کودک عزت نفس و اتکا به نفسی را میبخشد کهٌ برای ایجاد رابطه، درک مفاهیم و شناخت حسی جهان پیرامون لازم است.
مهـارتهای اکتـشـافـی
در طول بازی، کودکان مهارتهای اکتشافی خود را نیز توسعه میدهند. آنها این کار را با استفاده از حس کنجکاوی، حس کشف کردن، حس امتحان کردن و سازماندهی فعالیتهای خود انجام میدهند؛ برای مثال نوزادان و خردسالانی با تکان دادن، ضربه زدن، در دهان بردن و کنار هم گذاشتن دو قسمت از یک اسباب بازی، اشیا را اکتشاف میکنند. کودکان سه تا پنج ساله با فعالیتهایی مثل نقاشی انگشتی، بازی در شن و ماسه، لمس اشیای مختلف، جمع کردن برگها و روی همچیدن جعبهها مهارتهای اکتشافی خود را ارتقا میدهند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست