پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
اگر ویار بارداری دارید، بخوانید
پرسش: در ماه دوم بارداری به سر میبرم و اصلا وعده نهار رو دوست ندارم یعنی نسبت به برنج و مرغ و گوشت و انواع خورشت و كباب و خلاصه هر چیزی كه فكر كنید ویار دارم، حتی بوی اونها هنگام پخت. تنها چیزی كه تو این مدت تونستم بخورم :تخم مرغ (اونم نه هر روز) دوغ، اش رشته و سوپ (اونم بدون گوشت )و میوه و شربت بوده. همین باعث شده كه مرتب فشارم پایینه. ایا برای جنینم خطرناك هست با توجه به اینكه در ماه دوم بارداری هستم و برای جلوگیری از سو تغذیه چه باید بكنم؟و جایگزین موادی كه نمیتوانم بخورم،چه چیزهایی مصرف كنم؟
پاسخ: اگر شیر چرب باشد طبیعی است كه زن باردار دچار تهوع شود پس بهتر است شیر كم چرب مصرف شود. علاوه بر ان، خوردن شیر در قالب شیرموز و شیركاكائو می تواند بوی ان را از بین ببرد. در مورد گوشت هایی هم كه ممكن است خانم های باردار را اذیت كنند باید برای طبخ شان ترفندهایی را به كار برد كه بویش گرفته شود مثل اضافه كردن چاشنی های بی ضرر از قبیل ابلیمو و اب نارنج.
ضمن این كه می شود به جای گوشت، مرغ و ماهی را جایگزین كرد ولی اگر حساسیت فرد در دوران بارداری به این خوراكی ها شدید باشد و نتواند هیچ كدام از ان ها را مصرف كند به ناچار، باید از مكمل های اهن، كلسیم و روی استفاده كرد.
برای این منظور حتما به متخصص زنان مراجعه كنید تا مولتی ویتامین مورد نیازتان تجویز شود.
خانم های باردار، صبح به محض بیدار شدن و ترك رختخواب، كمی نان خشك یا بیسكویت بخورند.
* توصیه دیگر این كه نیم ساعت قبل و نیم ساعت بعد از صبحانه و حتی در حین خوردن صبحانه، مایعات ننوشند چون نوشیدن مایعات تهوع را تشدید می كند.
* ضمن این كه بهتر است تعداد وعدههای غذایی را زیاد و مقدار غذای مصرفی در هر وعده را كم كنند یعنی به جای 3 وعده، 5 تا 6 وعده كوچك غذا بخورند تا معده شان هیچ وقت خالی نماند چون خالی ماندن معده دستگاه گوارش را تحریك می كند.
* در ضمن زنان باردار باید از مصرف سیر، پیاز و كلم كه تركیبات گوگردی بودار و محرك دارند خودداری كنند.
* غذاهای سرخ كرده و چرب و سُسدار هم به علت تشدید اسید معده، می توانند باعث تشدید حالت تهوع شوند. به خانم های بارداری كه ویار دارند توصیه می كنیم كه موقع اشپزی پنجرهها را باز كنند كه بوی حاصل از طبخ غذا بیرون برود تا معده شان را تحریك نكند. ضمن این كه از عطرهای تند و مُحرك استفاده نكنند.
* برای بعضی از خانم های باردارخوردن شیرینی ها و مواد نشاسته ای باعث كاهش حالت تهوع می شود، گرچه مصرف مواد نشاسته ای و شیرینی جات را برای همه گروه های سنی محدود می كنیم ولی در مورد خانم های باردار چون مصرف شان كاهنده تهوع است، مصرف این مواد را ازادتر می گذاریم. مواد غذایی را با دمای سرد بخورید.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست