سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

می خواهید هوشتان زیاد شود، میان وعده بخورید


ايرنا: متخصص تغذيه و محقق مركز تحقيقات غدد درون ريز دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: مصرف ميان وعده غذايي در مدرسه باعث افزايش كارآيي و ضريب هوشي دانش آموزان مي‌شود.

دكتر ليلا آزادبخت روزچهارشنبه به مناسبت بازگشايي مدارس :استفاده از نان ، پنير، خيار و گردو،انواع خشكبار،خرما،انواع ميوه‌هاي شسته شده و حدود پنج عدد پسته و هفت عدد بادام در مدرسه مي‌تواند در افزايش يادگيري دانش آموزان موثر باشد.

وي اظهار داشت:ميان وعده‌هاي غذايي از سوء تغذيه دانش آموزان جلوگيري مي كنند و
دانش آموزان بويژه كودكان دوره ابتدايي بايد هر چهار تا شش ساعت براي نگهداشتن حد طبيعي غلظت قند خون، غذا بخورند، تا فعاليت سيستم عصبي و عملكرد مغز در حد مطلوب باقي بماند.

آزادبخت، افزود: كبد مسوول ذخيره گلوكز و آزادسازي به خون بوده، بنابراين كودكان در سنين مدرسه به خوردن غذا در وعده‌هاي بيشتر نياز دارند و بايد بين ساعات صبح تا ظهر و ظهر تا شب ميان وعده مصرف كنند.

وي، بااشاره به اينكه ارزش غذايي ميان وعده‌ها بايد در نظر گرفته شود، ادامه داد: دانش آموزان بايد بدانند كه موادي همچون چيپس، پفك وساير تنقلات داراي ارزش غذايي كمي هستند كه نمي‌توانند نيازهاي تغذيه‌اي آنان را تامين كنند.

به گفته اين متخصص تغذيه، مصرف صبحانه در افزايش يادگيري و تمركز ذهني دانش آموزان به خصوص در مورد دروسي كه به تفكر نياز دارند، موثر است و مادران در طول هفته سه تا چهار عدد تخم مرغ به همراه صبحانه براي دانش آموزان بصورت آب پز تهيه كنند .

آزاد بخت گفت كه مصرف ميان وعده‌هاي شور و چرب از توان ذهني دانش آموزان كاسته و موجب كاهش بهره وري آنان از ساعات درس مي‌شود