یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا
مشکلات غذایی کودکان، بیماری در بزرگسالی
عادات خوب غذایی باید از همان دوران کودکی آغاز شود. مصرف نکردن برخی از مواد غذایی از کودکی میتواند کمبودها و مشکلاتی را در بزرگسالی به وجود آورد. این مقاله را بخوانید.
کمبود آهن در کودکان
شروع دیر هنگام غذاهای کمکی، استفاده زودهنگام از شیرگاو به جای تغذیه با شیرمادر یا شیر خشک، دریافت کم گوشت، ماهی و سایر منابع آهن مثل سبزیجات تیره رنگ، غلات و نانهای غنی شده با آهن از عوامل مرتبط با کمبود آهن و کم خونی فقر آهن درکودکان هستند.
این امر کودک را در معرض ابتلا به عفونت، خستگی و اختلالات رشدی و تکاملی قرار میدهد. در خانوادههایی که والدین و فرزندان از رژیمهای گیاهخواری استفاده میکنند باید توجه و مراقبتهای ویژهای نسبت به تامین تمام موادمغذی، خصوصا آهن داشته باشند. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C به همراه منابع گیاهی آهن به جذب بهتر آهن کمک میکند.
عدم پذیرش غذا در کودکان
سرباز زدن از خوردن غذا یکی از رفتارهای بسیار شایع کودکان در برابر والدین و بزرگسالان است. چنانچه کودک رشد طبیعی داشته باشد، این مساله نمیتواند مشکل تغذیهای جدی را در طولانی مدت برای وی ایجاد کند. اما اگر این امر باعث اختلال در رشد شود مشاوره با متخصص تغذیه و پزشک اطفال توصیه میشود.
یبوست کودکان
اقدامات بسیار متعددی را میتوان برای پیشگیری و مبارزه با یبوست انجام داد. غذاهایی چون لوبیای پخته، غلات کامل صبحانه و سوپهای غنی از فیبر مانند سوپ عدس، سبزی و میوهها میتوانند موثر باشند. همچنین نوشیدن آب میوههای گرم در صبح ناشتا به درمان یبوست کمک میکند. کودکان مبتلا به یبوست باید در طول روز مقدار زیادی آب مصرف کنند. دریافت ناکافی مایعات یکی از عوامل شایع ایجاد کننده یبوست در کودکان است.
اسهال کودکان
اسهال، مدفوع نرم و دفع مکرر مدفوع از مشکلات شایع در کودکان است. در بیشتر موارد عدم تکامل کامل معده منشاء اینگونه مشکلات است که معمولا تا سن 4 سالگی برطرف میشود. سرعت رشد بچه در این مواقع باید به دقت کنترل شود و با خوراندن مایعات زیاد به بچه از دهیدراتاسیون آنان جلوگیری کرد. ضمنا در این سنین نباید در مصرف غلات کامل و نانهای سبوسدار زیاده روی کرد.
بروز چاقی در کودکان
کودکان زیر 5 سال از نظر نوع غذا و مقدار غذایی که میخورند کاملا به افراد بزرگتر وابستهاند و بنابراین والدین باید نسبت به نحوه و مقدار غذا خوردن کودکان خود کنترل داشته باشند و زمینه پرخوری را برای فرزندان خود فراهم نکنند. باید از دریافت مقادیر زیاد شکلات، شیرینی، بیسکویت، چیپس و نوشیدنیهای شیرین که منجر به اضافه وزن میگردند، جلوگیری شود. کودکان باید از سنین پایین نسبت به ورزش کردن و شیوه زندگی پرتحرک تشویق شوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست