چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 5 June, 2024
مجله ویستا

تاخیر در راه افتادن کودک، چه دلیلی دارد؟


پرسش: دختر 15 ماهه ای دارم که هنوز راه نیافتاده و حرف هم نمی زند. از نظر هوشیاری و فعالیت عادی است. منظورش را با اشاره به ما می فهماند. می خواستم علت این تاخیر در راه افتادن و حرف زدن را بدانم. خیلی نگرانش هستم. در ضمن مدت کوتاهی است که عادت عجیبی پیدا کرده روی دست و پا مینشیند به سمت جلو متمایل می شود و شروع به تکان دادن خود برای مدت طولانی می کند. این کار او گاهی اینقدر زیاد می شود که مرا عصبی می کند با این رفتار او باید چگونه برخورد کنم.
پاسخ: خصوصیات فردی افراد متفاوت است و در برخی زود به صحبت کردن می افتند و برخی دیرتر ولی آنچه در این بین مهم است میزان گیرائی کودک است که توسط اطرافیان و علی الخصوص والدین قابل تشخیص است که آیا مناسب است یا خیر، ضمنا" هنگام حرف زدن با کودک به
نکات زیر توجه کنید:
مستقیماً به او نگاه کرده و صحبت کنید .
در صحبت خود همیشه از کلمات کلیدی مثل نام خود کودک یا وسایل مربوطه به او استفاده کنید.
بازی با کلمات را با کودکان حتی پیش از آن که آن ها اولین کلمه خود را به زبان بیاورند، انجام دهید. یکی از این بازی ها نشان دادن اشیاء اطراف کودک و ذکر نام آن ها است و سپس کودک را به تکرار ان کلمات تشویق کنید.
با کودک در مورد موضوعاتی که برایش جالب است مانند اسباب بازی مورد علاقه اش صحبت کنید . وقتی کودک مشغول کاری است می توان با او در مورد کاری که دارد انجام می دهد صحبت کنید و او را نیز تشویق کنید تا در این گفتگو شرکت کند . بعلاوه صحبت در مورد کارهای روزمره ای که در اطرافش اتفاق می افتد و تکرار صحبت در مورد آن ها،‌ کودک را در یادگیری این کلمات کمک می کند.
والدین باید به حرف کودکان خود گوش فرا دهند. این عمل به کودک نشان می دهد که شما حرف او را می فهمید و در نتیجه کودک به حرف زدن بیشتر تشویق می شود. سعی کنید زبان کودک خود را بفهمید. این مسئله او را برای حرف زدن بیشتر تشویق می کند. لازم نیست بطور مرتب اشتباهات کلامی او را تصحیح کنید این کار ممکن است او را از حرف زدن بترساند. بلکه بهتر است معنی کلمات را با استفاده مکرر آن ها در موارد مختلف به کودک آموزش دهید.
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.