پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا
عوارض شیرخشک برای نوزاد، دقت کنید
یک کارشناس ارشد تغذیه: تغذیه با شیرخشک احتمال ابتلا کودک به بیماریهای عفونی تنفسی را افزایش می دهد.
تغدیه با شیر مادرعلاوه بر تامین نیازهای جسمانی کودک می تواند بر روح و روان وی نیز بسیار اثر گذار باشد و کودک را از بیماریهای روانی و رفتارهای نابهنجاری که ممکن است در بزرگسالی برای او پدید بیاید تا حد زیادی مصون دارد.
علی اشرف رشیدی کارشناس ارشد تغذیه داشتن مواد ایمونولوژیک، ارزش غذایی بالا و ارزش اقتصادی - بهداشتی را مهمترین فواید شیر مادر برای سلامت کودکان عنوان کرد و افزود: در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی - تنفسی و دیابت تیپ دو(در سنین بالا) بسیار پایین می آید.
وی گفت: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند معمولا جنب و جوش زیادی دارند و این امرازاحتمال بروز چاقی آنها در بزرگسالی می کاهد.
رشیدی با تاکید بر اینکه شیر مادر احتمال ابتلا به بیماریهای روانی را نیز کاهش میدهد، ایجاد ارتباط روانی بین کودک و مادر هنگام درآغوش گرفتن کودک از سوی مادر را عامل اصلی این امر دانست و افزود: کودک در زمانی که در آغوش مادر قرار دارد احساس امنیت و آرامش خاصی به او دست می دهد واین امر باعث می شود که کودک به مادر هرچه بیشتر نزدیک شده و کمتر دچار کمبود روانی شود.
وی خاطرنشان کرد: درمقابل کودکانی که شیر خشک مصرف می کنند احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی - تنفسی و اسهال در سنین پایین تر از دو سال در آنان بیشتر است، همچنین با توجه به اینکه ترکیب شیر خشک به گونه ای است که کودک چاق تر می شود بیماریهایی مثل دیابت، چربی و فشار خون، بیماریهای قلبی -عروقی و آرتروز از جمله بیماریهایی است که در بزرگسالی می تواند در انتظار این کودکان باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم های درمانی، تامین مواد مورد نیاز بدن نوزاد همچون مواد معدنی و چربیها تا سن شش ماهگی را مهمترین ارزش غذایی شیر مادر عنوان کرد و گفت: فیزیولوژی شیر مادر به گونه ای است که ترکیبات شیر براساس نیازمندیهای کودک متفاوت است و تا شش ماهگی می توان فقط با شیر مادر کودک را تغذیه کرد، لذا در این سن نیازی به غذای دیگری غیر از شیر مادر نیست.
وی با تاکید بر اینکه بهتر است مادر تا 24ماهگی کودک را با شیر خود تغذیه کند، اظهار داشت: سن مناسب شروع تغذیه تکمیلی از شش ماهگی به بعد است و پس از یک سالگی نیز می توان غذای سفره (غذای مورد استفاده خانواده) را به شیر اضافه کرد.
رشیدی به فواید تغذیه نوزادان با شیر مادر برای مادران اشاره وعنوان کرد: یک مادر در زمان بارداری حدود 9 تا 13 کیلوگرم اضافه وزن دارد که چهار کیلوگرم آن را برای شیردهی ذخیره می کند و هنگامی که کودک را شیر می دهد از چهار کیلوگرم ذخیره چربی بدنش کاسته می شود و خیلی سریعتر از سایر مادران به وزن طبیعی بر می گردد، به علاوه احتمال بارداری در وی نیز پایین می آید و نیازی به روشهای پیشگیری از بارداری هم ندارد.
تغدیه با شیر مادرعلاوه بر تامین نیازهای جسمانی کودک می تواند بر روح و روان وی نیز بسیار اثر گذار باشد و کودک را از بیماریهای روانی و رفتارهای نابهنجاری که ممکن است در بزرگسالی برای او پدید بیاید تا حد زیادی مصون دارد.
علی اشرف رشیدی کارشناس ارشد تغذیه داشتن مواد ایمونولوژیک، ارزش غذایی بالا و ارزش اقتصادی - بهداشتی را مهمترین فواید شیر مادر برای سلامت کودکان عنوان کرد و افزود: در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی - تنفسی و دیابت تیپ دو(در سنین بالا) بسیار پایین می آید.
وی گفت: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند معمولا جنب و جوش زیادی دارند و این امرازاحتمال بروز چاقی آنها در بزرگسالی می کاهد.
رشیدی با تاکید بر اینکه شیر مادر احتمال ابتلا به بیماریهای روانی را نیز کاهش میدهد، ایجاد ارتباط روانی بین کودک و مادر هنگام درآغوش گرفتن کودک از سوی مادر را عامل اصلی این امر دانست و افزود: کودک در زمانی که در آغوش مادر قرار دارد احساس امنیت و آرامش خاصی به او دست می دهد واین امر باعث می شود که کودک به مادر هرچه بیشتر نزدیک شده و کمتر دچار کمبود روانی شود.
وی خاطرنشان کرد: درمقابل کودکانی که شیر خشک مصرف می کنند احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی - تنفسی و اسهال در سنین پایین تر از دو سال در آنان بیشتر است، همچنین با توجه به اینکه ترکیب شیر خشک به گونه ای است که کودک چاق تر می شود بیماریهایی مثل دیابت، چربی و فشار خون، بیماریهای قلبی -عروقی و آرتروز از جمله بیماریهایی است که در بزرگسالی می تواند در انتظار این کودکان باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم های درمانی، تامین مواد مورد نیاز بدن نوزاد همچون مواد معدنی و چربیها تا سن شش ماهگی را مهمترین ارزش غذایی شیر مادر عنوان کرد و گفت: فیزیولوژی شیر مادر به گونه ای است که ترکیبات شیر براساس نیازمندیهای کودک متفاوت است و تا شش ماهگی می توان فقط با شیر مادر کودک را تغذیه کرد، لذا در این سن نیازی به غذای دیگری غیر از شیر مادر نیست.
وی با تاکید بر اینکه بهتر است مادر تا 24ماهگی کودک را با شیر خود تغذیه کند، اظهار داشت: سن مناسب شروع تغذیه تکمیلی از شش ماهگی به بعد است و پس از یک سالگی نیز می توان غذای سفره (غذای مورد استفاده خانواده) را به شیر اضافه کرد.
رشیدی به فواید تغذیه نوزادان با شیر مادر برای مادران اشاره وعنوان کرد: یک مادر در زمان بارداری حدود 9 تا 13 کیلوگرم اضافه وزن دارد که چهار کیلوگرم آن را برای شیردهی ذخیره می کند و هنگامی که کودک را شیر می دهد از چهار کیلوگرم ذخیره چربی بدنش کاسته می شود و خیلی سریعتر از سایر مادران به وزن طبیعی بر می گردد، به علاوه احتمال بارداری در وی نیز پایین می آید و نیازی به روشهای پیشگیری از بارداری هم ندارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست