چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
شروع غذا دادن به نوزاد، چه روشی بهتره؟
آیا نوزاد تازه متولد شده باید از سینه ی مادرش تغذیه کند یا از شیشه ؟ هر یک از این دو روش چه فواید و زیان هایی دارد؟ آیا این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار است؟
تغذیه ی اولیه ی نوزادان موضوع بسیار مهمی است. اهمیت این مسئله تنها به آن دلیل نیست که ما حق انتخاب داریم ، بلکه امروزه دریافته ایم که رفتارهای ما از ابتدا میتواند در رشد احساس امنیت کودک تاثیر گذار باشد.
باید حتما به یاد داشته باشیم که نوزادمان بسیار ظریف و متکی به ماست؛ بنابراین غذادادن به کودک کافی نیست. نگرشی که برای غذا دادن به کودک داریم نیز در این میان مهم است. به عبارت دیگر میتوان گفت که کودک نه تنها نسبت به غذا واکنش نشان می دهد بلکه در برابر ما نیز عکس العمل نشان خواهد داد.
والدین زودرنج و کم حوصله ممکن است اشتها و گوارش نوزاد را به همان میزان که یک غذای نامناسب تاثیر منفی دارد به مشکل دچار کنند.
نه سینه ی مادر و نه شیشه قادر به حل این مسئله نیستند. انتخاب این دو روش آن قدرها هم مهم نیست بلکه نحوه ی غذادادن به او از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است.
زنی که میخواهد مادر شود نباید دچار فشار روحی یا احساس گناه باشد یا حتی نسبت به انتخاب خود تردید داشته باشد . در واقع افرادی هستند که مطالبات و اتهامات نامعقولی را مطرح می کنند ، اما همه ی این بحث ها سه ویژگی مشترک دارند :
- آنها به جای نحوه ی پرداختن به انتخاب ، روی خود انتخاب تاکید می کنند و در نتیجه با این کار ، اصل موضوع را نادیده می گیرند.
- آن ها رویکرد کاملا فردی ، شخصی خود را منعکس می کنند.
- این بحث ها فارغ از اینکه چقدر به آنها می پردازیم ، هیچ فایده و ارزشی در پی نخواهند داشت.
مثلا افرادی که تغذیه از سینه ی مادر را بهتر می دانند مدعی اند :
- تغذیه از سینه ی مادر ذاتی است پس بهترین روش تلقی می شود.
- غذادادن به کودک از طریق سینه تجربه ای فراموش نشدنی برای یک مادر است. این طرز فکر این حقیقت را نادیده می گیرد که این کار هرچقدر هم حس خوشایندی را به یک مادر منتقل کند ، باز هم مادرانی هستند که از آن لذتی نمی برند.
همچنین اگر مادری ناخواسته و برحسب اجبار چنین کاری کند ، هیچ تضمینی برای تغذیه ی مناسب کودک وجود نخواهد داشت.
- شیر طبیعی بهترین نوع است و کودک در صورت تغذیه از آن از ایمنی بیشتری برخوردار خواهد بود. این اظهار نظر نیز موضوع را به دو بخش تقسیم می کند ؛ نخست اینکه برخی پزشکان به خلاف این حکم معتقدند و دوم اینکه فواید بی شمار و دور از ذهنی به شیر مادر نسبت داده می شود.
- مادری که از طریق سینه به کودکش شیر نمی دهد ناخواسته وظیفه ی مادرانه ی خود را ادا نمی کند. ولی همه ی ما می دانیم اگر مادری نخواهد وظایف خود را انجام دهد ، راه های بسیاری پیش رو دارد.
بحث هایی که حول تغذیه از شیشه مطرح می شود نیز به همین میزان نادرست است. تنها مزیتی که به چالش کشیده نشده و حتی شاید در مدت بی اهمیت باشد این است که پدر هم میتواند به فرزندش غذا دهد.
او با این کار میتواند تا حدی از بار سنگین وظایف همسر خود بکاهد و روابطش را با او گسترش دهد. نکته ی مهم در غذا دادن به کودک این است که باید با محبت ، نوازش ، اجتناب از وادار کردن به غذا خوردن ، آرامش و انتقال آن به کودک این روند را طی کرد.
هرگز از نگه دارنده ی بطری که جانشینی برای حضور شما کنار کودک است استفاده نکنید. کودکتان را تشویق نکنید که بطری را خودش نگه دارد. با غذا دادن به کودک خود میتوانید روابط بسیار نزدیک تری را پرورش دهید. در پایان و مهم تر از همه مکمل غذاست و این مکمل چیزی نیست جز (( عصاره ی مهربانی انسان )).
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست