پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا

درمان نازایی در زوج های نابارور


فارس: رئیس بیمارستان زنان و زایمان صارم گفت: بیش از ۷۰ درصد زوج‌های نابارور و نازا زیر خط فقر زندگی می كنند و توانایی پرداخت هزینه حتی یك سیكل درمان نازایی را ندارند و نداشتن فرزند آنها را در معرض طلاق و انواع آسیب‌های اجتماعی قرار می دهد.
 

درمان نازایی در زوج های نابارور
 
ابوطالب صارمی، افزود: ۱۵ درصد خانواده های هر كشوری دچار بیماری ناباروری هستند و اگر حدود ۲۰ میلیون از جمعیت ۷۰ میلیونی كشور ما در سن باروری باشند حداقل ۳ میلیون زوج نابارور در كشور داریم كه ۷۰ تا ۸۰ درصد آنها توانایی پرداخت هزینه های درمان ناباروری را ندارند.
 
وی گفت: با توجه به پیشرفت روشهای درمان نازایی بیش از ۸۰ درصد زوج‌های نابارور با استفاده از یكی از روشهای علمی درمان ناباروری درمان می شوند، ۲۰ درصد دیگر نیز كه هیچ راهی برای درمان ندارند می توانند از یكی از روشهای اهدای جنین، اهدای تخمك یا رحم اجاره ای استفاده كنند یا در نهایت تكفل یك فرزند بی سرپرست را به عهده بگیرند بنابراین همواره راه حلی برای درمان نازایی وجود دارد.
 
این فوق تخصص زنان و زایمان اضافه كرد: نازایی یك بیماری لوكس نیست بلكه یك بیماری شایع در جوامع است كه بی توجهی به آن موجب طلاق، بحرانهای خانوادگی و ناهنجاریهای اجتماعی می شود و می تواند كل یك جامعه را دچار بحران كند، به نظر من اهمیت حمایت از خانواده های نابارور از حمایت بیمه ای عمل های قلب نیز مهمتر است زیرا عوارض شدید اجتماعی به دنبال دارد.
 
وی گفت: هزینه هر سیكل درمان نازایی از طریق IVF حدود ۵/۱ میلیون تومان است كه فقط ۶۰۰ هزار تومان آن هزینه داروست و متاسفانه بیمه ها و دولت هیچ پوشش حمایتی برای این درمان ندارند در حالی كه یك زوج نابارور برای نتیجه گرفتن از این عمل نیازمند چندین سیكل درمان است زیرا شانس موفقیت هر بار عمل IVF حدود ۲۰ درصد است.
 
صارمی افزود: با استفاده از عمل IVF تخمكهای نابالغ زن در محیط آزمایشگاه بالغ می شود و بهترین های آن برای تشكیل جنین جدا می شود، حتی امكان تشخیص بیماریهای جنین نیز وجود دارد اما بر اثر این عمل معمولاً چندین جنین تشكیل می شود كه یكی از آنها وارد رحم زن می شود و بقیه در بانك جنین بیمارستان در دمای منفی ۱۹۴ درجه منجمد می شود و در صورت تقاضای زوج در آینده مورد استفاده قرار می گیرد.
 
وی گفت: در بیمارستان صارم یك بانك جنین و یك بانك اسپرم در افراد نابارور وجود دارد كه مورد استفاده خود آنها قرار می گیرد و در این بیمارستان اهدای جنین یا اهدای تخمك انجام نمی شود زیرا هنوز مسائل حقوقی مانند ارث فرزندان حاصل از اهدای جنین حل نشده است كه نیازمند تدوین قانون مناسب در این زمینه در كشور هستیم.
 
رئیس بیمارستان صارم همچنین به مسئله زایمان بدون درد اشاره كرد و گفت: بر اساس دانش امروز و توصیه های سازمان بهداشت جهانی سزارین كه یك شیوه زایمان غیر طبیعی است و عوارض و خطرات زیادی را متوجه زن و فرزند می كند، فقط باید در مواردی انجام شود كه امكان زایمان طبیعی وجود ندارد.
 
اما متاسفانه سزارین در جامعه ما مد شده است به همین علت باید مردم و خانواده ها نسبت به روشهای زایمان بدون درد از طرق مختلف از جمله بی هوشی موضعی، اپیدورال و با استفاده از گاز N۰۲ را كه همراه با آموزش زوجین و انجام تمرینات اكوا ژیمناستیك در حین بارداری است آگاه كنیم و به خصوص زایمان طبیعی همراه در كنار شوهر كه تجربه بسیار موفقی در این بیمارستان است كه امیدوارم با توسعه مراكز درمان تخصصی زنان و زایمان در كشور و اطلاع رسانی مناسب به مردم شاهد بازگشت گرایش مردم به زایمان طبیعی به جای سزارین در كشورمان باشیم.