سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
چی بخوریم بچهمان باهوش شود؟
نی نی بان: در سال 1990 محققان دریافتند زمانی که بزرگسالان به موسیقی ولفگانگ آمادئوس موتزارت قرن 18 گوش میدهند، تستهای هوششان نتیجه بهتری خواهند داشت. مطالعات بسیاری روی غذاهایی که بتوانند مانند این موسیقی کارکرد ذهن را افزایش دهند، انجام شده است که ما در این جا تعدادی از آنها را برای شما آوردهایم.
تخم مرغ
یک منبع خوب آهن برای گیاهخواران زرده تخم مرغ است. تخم مرغ حاوی فسفولیپید و لسیتین است که برای ساخت غشای سلول مغز لازم است. پروتئین موجود در آن به افزایش هوش کمک میکند. تخم مرغ سرشار از اسیدهای آمینه نیز است که برای تولید انتقال دهندههای عصبی حیاتی است.
اسفناج
اصرار مادرتان برای خوردن اسفناج بیدلیل نیست. مطالعات نشان داده افرادی که ویتامین سی بیشتری دریافت میکنند، حافظه قویتری دارند و در تستها بهتر عمل میکنند. کارشناسان توصیه میکنند روزانه حداقل 5 میوه یا سبزی مصرف کنید اما از انواع مختلف آن. اگر عاشق سبزیجات هستید، سبزیجاتی با رنگهای مختلف را انتخاب کنید، نه به علت این که زیباتر به نظر میرسند بلکه به دلیل مواد مغذی درون آنها. سبزیجات حاوی ویتامین ب9 یا فولات هستند که نقش فعالی در رشد بافت عصبی و بازسازی سلولهای خونی دارند. اگر از طعم اسفناج لذت نمیبرید، کاهو، کلم بروکلی و گیاهان دیگر را امتحان کنید. از میان آنها رزماری به دلیل فلاونوئیدهای موجود در آن، که حافظه و تمرکز را از طریق جریان خون مغز تقویت میکند، اهمیت بیشتری دارد.
حبوبات
برای آن که سطح قند خونتان را ثابت نگه دارید و انرژی کافی را به مغز برسانید، روزانه حداقل مقداری حبوبات مصرف کنید. مغز وابسته به گلوکز است، بدین معنی که برای انرژی تنها به گلوکز احتیاج دارد. مغز ما بیش از 5 گرم در ساعت گلوکز مصرف میکند اما درباره ذخیره آن هیچ نمیداند. به این دلیل است که مغز به طور منظم باید گلوکز را از طریق سیستم گردش خون دریافت کند. بنابراین مصرف قندهای پیچیده و آنهایی که دارای شاخصههای گلیسمی پایینتری هستند، ضروری است. حبوبات شامل این قندهای پیچیده و کمترین شاخصه گلیسمی است که به تنظیم گلوکز خون کمک میکند.
صدف
غذاهایی که شما میخورید به طور مستقیم با عملکرد مغزتان در ارتباط است. با خوردن صدف میتوانید حال خود را بهبود ببخشید و مغز خود را فعال نگه دارید. این ماده سرشار از پروتئین و ویتامین ب12 است که برای عملکرد مغز مفید و برای مقابله و جلوگیری از استرس ضروری است. مس، منگنز، زینک، لیتیوم و ید نیز در این مواد یافت میشود.
قهوه و چای
مولکول کافئین در قهوه و چای به این دو ماده خاصیتی انرژیزا میدهد. قهوه و چای خاصیتی فراتر از بیداری به شما میدهند. مطالعات نشان داده که این نوشیدنی داغ عملکرد مغز را بهبود مییخشد و از بیماری آلزایمر جلوگیری میکند. بر اساس تحقیقی که در سال 2011 روی بیماری آلزایمر انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که قهوه میتواند درمانی برای افراد مبتلا به آلزایمر باشد. آنتی اکسیدانهای موجود در چای نیز به مبارزه با رادیکالهای آزاد میپردازند و فعالیت مغز را افزایش میدهند، علاوه بر آن افرادی که مدام چای مینوشند در تستهای هوش نتیجه بهتری نسبت به افرادی که به ندرت چای مصرف میکنند، کسب کردهاند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست