جمعه, ۱۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 7 June, 2024
مجله ویستا

تاثیر مکیدن پستانک بر زبان باز کردن نوپا


یک روانشناس کودک مکیدن پستانک را بیشتر از دو سال مضر دانست.
 
«راضیه محبوبی» اظهار کرد: نیاز هر کودک متفاوت بوده بنابراین نیاز به مکیدن در هر کودکی متفاوت است و برخی کودکان آنقدر نیاز به مکیدنشان بالاست که دست‌ها و گاهی شست خود را در حالت خوابیده نیز می‌مکند.
 
استفاده از پستانک
بهترین جایگزین برای خوردن دست و شست محسوب می‌شود، چون مادران می‌توانند به روش‌های مختلف و به‌تدریچ پستانک را از کودکان دور کنند اما جدا کردن دست‌ها و شست دست امکانپذیر نیست.
 
محبوبی تصریح کرد: زمانی استفاده از پستانک برای کودک اثرات منفی می‌گذارد و باعث ضعیف شدن ارتباط مادر از کودک می‌شود که بیشتر از سن 1.5 تا دو سال مصرف و برای کودک به عادت تبدیل شود.
 
خوردن پستانک همیشه عوارض ندارد،
چون کودکان ارتباط با دنیای بیرون را با دهان خود ایجاد می‌کنند به این ترتیب نیاز به مکیدن در برخی کودکان بسیار بالا بوده که از طریق سینه مادر تأمین نمی‌شود.
مادرانی که کودکانشان با پستانک نیاز به مکیدنشان تأمین می‌شود باید پس از طی دوره‌ی 1.5 تا دو سال به‌تدریج این وابستگی را از آنها دور کنند به‌گونه‌ای که کودک متوجه نبود پستانک نشود.
 
وی یادآور شد: گاهی وابستگی کودک به پستانک آنقدر زیاد است که کودک فرصت بکار بردن الفاظ را از دست می‌دهد و دیرتر از حد معمول زبان باز می‌کند، بنابراین مادران باید بدانند تربیت کودک از هر چیزی برای آنها مهم‌تر بوده و نباید به علت شاغل بودن کوچکترین غفلتی از کودکان خود داشته باشند.
 
این روانشناس کودک گفت: زمانیکه کودک در حال گریه کردن بوده و ناآرام است بهتر است علت گریه او را بیابند و نیاز کودک را تأمین کنند و با دادن پستانک آنها انتظار آرام شدن کودک را نداشته باشند.
 
اگر نیاز کودک را بخواهیم با خوردن پستانک تأمین کنیم در آینده همان کودک برای برطرف کردن مشکلاتش در بزرگسالی مجبور به خوردن می‌شود تا بتواند از استرس‌ها و اضطراب‌ها دور شود که به این ترتیب همین کودکان در آینده چاق می‌شود و یکی از علت‌های چاقی در برخی افراد در بزرگسالی همین موضوع است.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.