یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

درمان انزال زودرس، تکنیک های موثر


زود انزالی و عدم احساس لذت جنسی باعث کاهش تحرک جنسی زوجین می شود و مشکلات زناشویی زیادی را در پی دارد ،همین امر اختلافات زناشویی را به دنبال دارد. زود انزالی، انزال کنترل نشده قبل از عمل دخول و یا مدت کوتاهی بعد از دخول می باشد که با تحریک بسیار کم جنسی و قبل از ارضاء شدن شریک جنسی اتفاق می افتد.
 
زود انزالی (انزال زودرس) چیست؟
زود انزالی، انزال کنترل نشده قبل از عمل دخول و یا مدت کوتاهی بعد از دخول می باشد که با تحریک بسیار کم جنسی و قبل از ارضاء شدن شریک جنسی اتفاق می افتد. زود انزالی (انزال زودرس) ممکن است منجر به تجربه جنسی ناخوشایند و نارضایتی جنسی هر دو طرف شود. این حالت می تواند موجب اضطراب بشود که این قضیه مشکل را بدتر می کند. زود انزالی یکی از شایعترین مشکلات جنسی مردان می باشد که تقریبا تمام مردان در دوره ای از زندگی جنسی خود با آن مواجه می شوند.

علل زودانزالی (انزال زودرس) چه چیزهایی هستند؟
زود انزالی در اکثر موارد علت مشخصی ندارد. با افزایش سن و تجربه جنسی، اغلب مردان یاد می گیرند که چگونه به ارگاسم رسیدن را به تاخیر بیاندازند. ممکن است زود انزالی در موارد و شرایط خاص و یا در حالتی که از آخرین انزال مدت زمان زیادی گذشته باشد، رخ دهد.
عوامل روانی مانند اضطراب، احساس گناه و یا افسردگی نیز می توانند موجب انزال زودرس شوند. در برخی موارد ممکن است انزال زودرس با علت های زمینه ای مانند مشکلات هورمونی، آسیب دیدگی و یا عوارض جانبیِ برخی داروهای خاص مرتبط باشد.
علائم زود انزالی (انزال زودرس) چیست؟
اصلی ترین نشانه برای زود انزالی انزال کنترل نشده قبل از دخول و یا مدت کوتاهی بعد از دخول است. انزال، قبل از ارضا شدن شریک جنسی و با تحریک جنسی کم اتفاق می افتد.
درمان زود انزالی (انزال زودرس) چگونه است؟
در بسیاری موارد درمان انزال زودرس خودبه خودی و با گذر زمان و بدون نیاز به درمان های پزشکی انجام می شود. تکنیک های ریلکسیشن و یا روش های انحراف فکر می توانند در به تاخیر انداختن انزال به شما کمک کنند. در برخی از مردان ترک مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر می تواند در درمان انزال زودرس (زود انزالی) موثر باشد.
روش های درمان زود انزالی شامل درمان جنسی، درمان دارویی و روان درمانی می شود. برای بسیاری از مردان، بهترین روش درمانی، ترکیبی از این روشهاست.
درمان جنسی
در برخی موارد، درمان زود انزالی می تواند مراحل ساده ای داشته باشد مثلا یکی از روش های درمانی، خود ارضایی یک تا دو ساعت قبل از برقراری رابطه جنسی می باشد. این کار در تاخیر در انزال به شما کم می کند. همچنین ممکن است پزشک به شما توصیه کند که برای مدتی از برقراری رابطه جنسی اجتناب کنید و بر روی سایر رفتار های جنسی تمرکز داشته باشید.
تکنیک فشار
ممکن است پزشک به شما و یا شریک جنسیتان توصیه کند که برای درمان زود انزالی از تکنیک فشار استفاده کنید. روش انجام این تکنیک به شرح زیر است:
مرحله 1: فعالیت جنسی خود را طبق روال همیشگی شروع کنید و تا زمانی که احساس می کنید نزدیک به انزال هستید ادامه دهید.
مرحله 2: در این مرحله از شریک جنسیتان بخواهید که از قسمتی که سر آلت به تنه آلت متصل می شود، آلت تناسلی شما را فشار داده و تا زمانی که احساس نیاز به انزال رفع می شود فشار را حفظ کند.
مرحله 3: بعد از مرحله 2، شریک جنسیتان باید فشار را متوقف کند و سپس به مدت 30 ثانیه بدون انجام فعالیتی منتظر بمانید. بعد به ادامه رابطه جنسی خود بپردازید. ممکن است احساس کنید که فشار دادن آلت تناسلی و صبر کردن به مدت 30 ثانیه از میزان نعوظ آلت کم می کند. نگران نباشید. بعد از شروع مجدد تحریک جنسی، نعوظ دوباره به حالت قابل قبول باز خواهد گشت.
مرحله 4: مراحل 1 تا 3 را تا هر زمان که لازم دانستید (مثلا تا زمانی که شریک جنسیتان به اورگاسم رسید و یا آماده اورگاسم است) تکرار کنید. بعد از چند جلسه انجام این مراحل ممکن است خودتان به تاخیر در انزال عادت کنید و پس از آن دیگر نیازی به انجام این مراحل وجود نخواهد بود.
داروهایی برای درمان زود انزالی
اغلب برای درمان زود انزالی به روش های دارویی از داروهای ضد افسردگی و کرم های بی حس کننده ی موضعی استفاده می شود. اگر چه به طور خاص استفاده از این دارو ها برای درمان زود انزالی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تائید نشده است اما با این حال برخی از پزشکان برای درمان زود انزالی از این داروها استفاده می کنند. ممکن است قبل از اینکه به یک درمان ثابت برسید مجبور باشید دارو های مختلف با دوزهای متفاوت را امتحان کنید تا بتوانید تاثیر گذار ترین دارو و دوز ممکن را پیدا کنید.
دارو های ضدافسردگی و درمان انزال زودرس
یکی از عوارض جانبی دارو های ضدافسردگی خاص تاخیر در رسیدن به اوج لذت جنسی است. پزشک ممکن است از این عارضه جانبی دارو های افسردگی برای درمان زودانزالی شما استفاده کند. از دیگر عوارض جانبی دارو های ضد افسردگی می توان به حالت تهوع، خشکی دهان، خواب آلودگی و کاهش میل جنسی اشاره کرد.
به یاد داشته باشید که این دارو ها برای درمان زود انزالی ساخته نشده اند و در واقع پزشک از عوارض جانبی این دارو ها به نفع شما استفاده می کند لذا قبل از مصرف خودسرانه این داروها (و هر نوع داروی دیگری به طور کلی) با پزشک مشورت کنید و در مورد عوارض جانبی و خطرات احتمالی ناشی از آنها تحقیق کنید.
کرم های بی حس کننده موضعی و درمان زود انزالی
کرم های بی حس کننده موضعی حاوی لیدوکائین و یا پریلوکائین هستند که باعث بی حس شدن آلت تناسلی شده و انزال را به تاخیر می اندازند. روش استفاده از این گونه دارو ها معمولا بر روی آنها نوشته شده اند. قبل از مصرف حتما دستورالعمل آن را مطالعه کرده و اجرا کنید.
برخی از مردان اعلام می کنند که با استفاده از کرم های بی حس کننده موضعی، با کاهش احساس آلت، دچار کاهش لذت جنسی می شود. از طرفی، با وجود اینکه قبل از دخول باید کرم از روی آلت پاک شود، اما زنانی که همسرانشان از این کرم ها استفاده می کنند، گاها بیان می کنند که با بی حسی و کاهش تحریک شدن و لذت جنسی مواجه می شوند. در مواردی نادر، لیدوکائین و پریلوکائین به واکنش های آلرژیک منجر شده اند.
درمان شناختی رفتاری برای درمان زود انزالی
ممکن است پزشک تکنیک های خاصی را برای به تاخیر انداختن انزال، به شما و یا شریک جنسیتان توصیه کند. این تکنیک ها ممکن است شامل شناسایی و کنترل احساساتی که منجر به انزال زودرس می شود و همچنین راههایی برای کاهش و یا متوقف کردن تحریک باشند. گزینه های دیگری از جمله استفاده از کاندوم برای کاهش تحریک و یا تغییر پوزیشن و امتحان کردن پوزیشن هایی مانند خوابیدن به پشت نیز وجود دارند. مشاوره و رفتار درمانی، می تواند در کاهش اضطراب مربوط به انزال زودرس، به شما کمک کند.
در برخی موارد مشاوره و گفتگو می تواند به فرد مبتلا به زودانزالی کمک کند. این کار به ارتقای سطح سلامت روان فرد کمک می کند. همچنین مشاور می تواند روش های مقابله با اضطراب و استرس را را به فرد یاد بدهد و با این روش از میزان اضطراب و استرس فرد کاسته شود. معمولا مشاوره همزمان با دارو درمانی یا درمان جنسی انجام شود.