دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
۲۳ اوت سال ۱۹۳۹ میلادی ـ پیمان عدم مخاصمه هیتلر و استالین
۷۲ سال پیش در روز ۲۳ اوت سال ۱۹۳۹ میلادی در کرملین، یواخیم فن ریبن تروپ ، وزیرخارجه آلمان نازی و مولوتف وزیرخارجه اتحاد شوروی یک پیمان عدم مخاصمه را امضا کردند. جهان از خبر امضای این پیمان میان دو نظام که از لحاظ عقیدتی دشمن یکدیگر محسوب می شدند ، حیرتزده شد.
براساس این پیمان ۲ کشور به طور پنهانی تواقق کردند لهستان را میان خود تقسیم کرده و شوروی کشورهای بالتیک و فنلاند را اشغال کند.
جوزف استالین دیکتاتور شوروی به کشورهای غربی مظنون بود و تصور می کرد آنها قصد دارند تمایل آدولف هیتلر به کشورگشایی را به سوی شرق سوق دهند.
هنگامی که غربی ها با اشغال چکسلواکی توسط آلمان نازی موافقت کرده و واکنش نشان ندادند ، سوءظن استالین بیشتر شد.
بنابراین در شب ۱۹ اوت دفتر سیاسی پولیت بورو را از تصمیم خود مبنی بر امضای یک پیمان عدم مخاصمه با آلمان نازی آگاه کرد.
۳ روز بعد ، یواخیم فن ریبن تروپ ، وزیرخارجه آلمان نازی به مسکو سفر کرد و این پیمان را با مولوتف وزیرخارجه اتحاد شوروی امضا کرد.
مدت این پیمان ۱۰ ساله بود و براساس مفاد آن دو طرف امضا کننده تعهد کردند از هرگونه اقدام خشونت بار ، هرگونه تعرض و هرگونه حمله یکی از طرفین علیه طرف دیگر چه به صورت انفرادی ، چه با مشارکت قدرت های دیگر خودداری کنند.
هیتلر که از بیم جنگیدن در ۲ جبهه خلاص شده بود ، چند روز بعد در اول سپتامبر به لهستان اعلان جنگ داد ، در حالی که می دانست خطر جنگ با فرانسه و بریتانیا وجود دارد. ارتش شوروی نیز به نوبه خود به بخش شرقی لهستان حمله کرده و براساس پیمان دوستی با آلمان نازی بخش شرقی لهستان را تصرف کرد.
اتحاد شوروی در عین حال از این موقعیت استفاده کرده و به فنلاند حمله کرد و ۳ کشور بالت (استونی ، لتونی و لیتوانی) را به خاک خود منضم کرده و رومانی را نیز اشغال کرد.
به این ترتیب ، در روز ۲۳ اوت سال ۱۹۳۹ میلادی در کرملین یواخیم فن ریبن تروپ وزیرخارجه آلمان نازی و مولوتف وزیرخارجه اتحادشوروی یک پیمان عدم مخاصمه را امضا کرده و مخفیانه توافق کردند کشور لهستان را بین خود تقسیم کنند.
این سرآغاز جنگ دوم جهانی شد که بخش اعظم جهان به جبهه جنگ میان طرفین متخاصم تبدیل شد و ده ها میلیون نفر در جریان آن جان خود را از دست دادند.
مدت این پیمان ۱۰ ساله بود اما هیتلر حدود ۲ سال بعد بدون هشدار قبلی به اتحاد شوروی حمله کرد. با اینکه نیروهای آلمانی به سرعت در خاک شوروی پیشروی می کردند ، استالین دیکتاتور شوروی هنوز باور نمی کرد مورد حمله آلمان نازی قرار گرفته است و تا چندین روز مات و مبهوت قادر به هیچ گونه تصمیم گیری نبود.
بهرام افتخاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست