سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
مجله ویستا
انتخاب روش زایمان، نظر دوقلوها چیست؟
در بارداری دو یا چندقلو، توانایی شما در زایمان طبیعی به میزان بسیار زیادی با قرار گرفتن کودک در رحم مرتبط است. در برخی موارد ممکن است بتوانید نوزاد اول را طبیعی زایمان کنید ولی برای نوزاد دوم نیاز به سزارین داشته باشد. در این مطلب میتوانید با دلایل زایمان سزارین دوقلوها، این عمل جراحی و شرایط شما پس از زایمان آشنا شوید.
دلایل انجام سزارین در بارداری چندقلو
در زایمان دوقلو، اگر سر هر دو کودک به سمت پایین باشد و مادر و کودک هیچ مشکلی نداشته باشند که ضرورت عمل سزارین را ایجاب کند، پزشک میتواند از زایمان طبیعی برای به دنیا آوردن نوزادان استفاده کند. اگر سر اولین قل به سمت پایین قرار نداشته باشد یا هر دو کودک در کیسههای آب مجزا قرار نگرفته باشند؛ اتفاقی که در دوقلوهای غیرهمسان میافتد، یا این که شما بیش از دو کودک را باردار باشید، باید آمادگی برای زایمان سزارین را داشته باشید. درصورتیکه سر قل اول به سمت پایین باشد، اما سر قل دوم به سمت پایین نباشد، انتخاب راه درست زایمان بر عهدهی پزشک است. برخی از پزشکان استدلال میکنند که زایمان طبیعی برای قل اول انتخابی منطقی است، درحالیکه پزشکان دیگر معتقدند که انجام سزارین از قبل برنامهریزیشده میتواند نتیجهی بهتری داشته باشد. در نهایت باید بدانید که اگر موفق به زایمان طبیعی اولین قل شدهاید، ممکن است برای تولد دومی نیازمند انجام سزارین باشید، پس لازم است که آمادگی کافی را برای آن داشته باشید.
عمل جراحی سزارین چندقلوها
اگر به دلیل بارداری دو یا چندقلو میخواهید عمل سزارین انجام دهید، این عمل کم و بیش شبیه همۀ سزارینها خواهد بود. اگرچه بسته به سایز و موقعیت دوقلوها، ممکن است این سزارین نیازمند برش وسیعتر و بزرگتر از حالت عادی باشد. در زایمان دوقلوها، معمولاً حضور یک پزشک متخصص نوزادان نیز لازم است. همچنین با توجه به این که معمولاً زایمان دوقلوها کمی زودتر انجام میشود، وجود بخش مراقبتهای ویژۀ نوزادان یا NICU و همچنین وجود انکوباتور آماده برای نگهداری نوزادان پس از زایمان ضروری است.
زندگی شما پس از سزارین چندقلو
درصورتیکه هیچ مشکل خاصی در زایمان وجود نداشته باشد، حداکثر ظرف ۴۸ ساعت از بیمارستان مرخص خواهید شد. بعد از رفتن به خانه، شما به عنوان مادر دو نوزاد، علاوه بر مراقبت از آنها، وظیفۀ مراقبت از سلامت خودتان را نیز بر عهده دارید. بهتر است برای تسریع بهبودی خودتان از مادر، خواهر یا دوستانتان برای روزهای بعد از زایمان کمک بخواهید. آنها میتوانند در برخی از کارها به شما کمک کنند تا علاوه بر این که فرصتی ایجاد کند تا شما وقت بیشتری برای نوزادان خود داشته باشید، به روند بهبودتان نیز کمک شود. در برخی از موارد، ممکن است نوزادان به همراه مادر از بیمارستان ترخیص نشوند، زیرا چندقلوها مستعد داشتن مشکلات بیشتری بعد از زایمان هستند و اگرچه این مشکلات حاد نیست اما در صورت وقوع، نیاز به مراقبت و ماندن بیشتر در بیمارستان خواهید داشت. بستری شدن نوزادان دوقلو یا سایر نوزادانی که زودتر و کوچکتر از حالت معمول به دنیا آمدهاند در واحد مراقبتهای ویژۀ نوزادان امری شایع است. اگر تصمیم به شیر دادن نوزدانتان دارید، هرچه زودتر این کار را شروع کنید. میتوانید از پرسنل بیمارستان بخواهید که در خصوص شیردهی به شما مشورت بدهند. اگر نوزادان شما بستری هستند و نمیتوانید خودتان به آنها شیر بدهید، میتوانید با استفاده از شیردوش، شیر خود را بدوشید و در اختیار مسئولان بیمارستان قرار دهید تا نوزدانتان تغذیه شوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست