یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

با تورم پا در بارداری چه کنم؟


عوامل مختلفی باعث می‌شوند پاهای خانم باردار متورم شوند. در این دوران بدن مایعات بیشتری را ترشح و در بافت‌های خود ذخیره می‌کند. از طرفی رحم هم در حال رشد و فشار آوردن به وریدهاست که همين، بازگشت خون محیطی را به قلب دشوار مي‌كند. تمام این عوامل در کنار هم باعث می‌شوند مچ‌‌ها و ساق‌های پا ورم کنند. تورم پا در دوران بارداری عجیب نیست و برای بيشتر خانم‌ها رخ می‌دهد و معمولا بعد از زایمان برطرف می‌شود. اگر می‌خواهید این وضع را راحت‌تر تحمل کنید می‌توانید این راه‌ها را پیش بگیرید.
1- زیاد روی پاهای‌تان نایستید و پاهای‌تان را جمع نکنید. چهارزانو ننشینید و هنگام نشستن پاهای‌تان را روی سطحی بالاتر قرار دهید و هر چند دقیقه یک بار پاهای‌تان را از ناحیه مچ بچرخانید.
2- به پهلو بخوابید. اگر می‌توانید، هنگام استراحت به پهلوی چپ بخوابید. در این حالت وریدی که خون را از اندام‌های تحتانی به قلب باز می‌گرداند متحمل فشار کمتری می‌شود. در این حالت می‌توانید پاهای‌تان را روی بالش کوچکی قرار دهید تا کمی بالا بیایند و بازگشت خون به قلب راحت‌تر شود.
3- مایعات کافی بنوشید. در دوران بارداری باید حدود 10 لیوان یا 5/2 لیتر آب بنوشید.
4- در استخر به آرامی راه بروید. راه رفتن یا شنا کردن آرام در استخر فشار وارد بر بافت‌های پا را کاهش می‌دهد.
5- پاهای‌تان را ماساژ دهید. برخی تحقیقات نشان داده ماساژ دادن پاها می‌‌تواند تورم مچ‌های پا را کم کند.
6- جوراب مخصوص بپوشید. اگر تورم پاهای‌تان زیاد باشد ممکن است متخصص زنان توصیه کند جوراب‌های مخصوص بپوشید.
7- فعالیت بدنی را وارد برنامه روزانه خود کنید. برای این منظور می‌توانید پیاده‌روی کنید یا روی دوچرخه ثابت رکاب بزنید.
توجه داشته باشيد اگرچه تورم پا در دوران بارداری بسیار شایع است اما تورم بیش از حد پا می‌تواند علامت خطری باشد که باید به آن توجه کرد. در 9 ماه بارداری اگر ناگهان پاهای‌تان تورم شدیدی کرد یا تنها یکی از پاهای‌تان متورم شد حتما متخصص معالج‌تان را در جریان بگذارید. تورم ناگهانی پاها می‌تواند نشانه اختلال جدی پری‌اکلامپسی باشد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.