سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۱۰پیشنهاد طبی برای نوزادان پسر


در این متن، با ۱۰ پیشنهاد طبی اورولوژیست‌ها به مادرانی که به تازگی صاحب فرزند پسر شده‌اند، آشنا خواهید شد.

۱- بیضه نزول‌نکرده:
متاسفانه در حال حاضر در تعداد قابل‌توجهی از نوزادان پسر مبتلا به بیضه نزول نکرده، این عارضه تشخیص داده نمی‌شود و زمانی این مشکل تشخیص داده می‌شود که در سنین جوانی است و برای رفتن به سربازی اقدام کرده است و به‌وسیله پزشک معاینه می‌شود.
هنگام تولد نوزاد پسر، هر دو بیضه باید داخل کیسه بیضه قرار گرفته باشند، بنابراین باید از پزشک متخصص اطفال که فرزندتان تحت‌نظر او است، بخواهید او را معاینه کند.
اگر بیضه نزول‌ نکرده دوطرفه باشد و فرزندتان به موقع درمان نشود، در آینده قدرت باروری نخواهد داشت. ضمن اینکه به سبب داشتن ظاهر دستگاه تناسلی غیرطبیعی ناشی از خالی بودن کیسه‌های بیضه، از نظر روانی همیشه تحت‌فشار خواهد بود.
اگر حداکثر تا ۱۲ ماهگی بیضه‌ها در محل خود قرار نگرفتند، باید به‌وسیله عمل جراحی، اصلاح شوند. از آنجا که بیضه نزول‌نکرده مستعد بروز سرطان است، حتی اگر به موقع جراحی شده باشد، ضروری است تا آخر عمر فرزندتان از نظر احتمال ابتلا به سرطان بیضه تحت‌نظر باشد.
اگر فرزندتان بیش از دو ماه دارد و هنوز ختنه نشده، از روش جراحی برای ختنه استفاده کنید. انجام ختنه خوب، یک هنر و بهترین روش برای انجام این کار، جراحی است؛ روشی استاندارد که به‌وسیله اورولوژیست‌ها انجام می‌شود
۲- آب آوردن کیسه بیضه یا هیدروسل: در تعدادی از نوزادان پسر هنگام تولد، کیسه بیضه متورم است و پس از بررسی‌ها مشخص می‌شود دچار هیدروسل شده است.
هیدروسل در نوزادان پسر دو نوع است: ارتباطی و غیرارتباطی. در بیشتر موارد نوع هیدروسل، ارتباطی است.
در نوع ارتباطی اگر کیسه بیضه آهسته با دو انگشت فشرده شود، مایع داخل آن وارد شکم و کیسه بیضه کوچک می‌شود، ولی دوباره مایع به کیسه بیضه برمی‌گردد.
هیدروسل ارتباطی معمولا تا سن دو سالگی به سبب بسته‌شدن راه ارتباطی شکم با کیسه بیضه، بهبود می‌یابد و به همین سبب باید تا دو سالگی منتظر ماند.
۳- تنگی مجرای ادرار: گاهی اوقات در نوزادان پسری که در دوره شیرخوارگی برایشان ختنه انجام می‌شود، به سبب برداشته شدن پوست محافظ کلاهک آلت تناسلی، ممکن است اسید ادرار، مجرای ادرار را بسوزاند و به‌تدریج این مجرا تنگ شود. گاهی مجرا به قدری تنگ می‌شود که به آن «مجرای ادرار سوزنی» می‌گویند. در چنین شرایطی باید با یک جراحی سرپایی، مجرای ادرار باز ‌شود، در غیر این صورت سبب افزایش فشار داخل مثانه و کلیه‌ها می‌شود.
۴- هیپوسپادیاس: هیپوسپادیاس به معنای باز شدن سوراخ مجرای ادرار، پایین‌تر از محل طبیعی در سطح تحتانی آلت تناسلی است. اگر نوزاد شما دچار چنین مشکلی است، باید عمل ختنه تا زمان اصلاح هیپوسپادیاس به تاخیر بیفتد، زیرا از پوست ناحیه ختنه‌گاه برای ترمیم هیپوسپادیاس استفاده می‌شود.

۵- ختنه:
اگر فرزندتان بیش از دو ماه دارد و هنوز ختنه نشده، از روش جراحی برای ختنه استفاده کنید. نباید ختنه را ساده در نظر بگیرید.
انجام ختنه خوب، یک هنر و بهترین روش برای انجام این کار، جراحی است؛ روشی استاندارد که به‌وسیله اورولوژیست‌ها انجام می‌شود.
شاید از هر ۱۰۰ پسر‌بچه‌ای که ختنه می‌شوند، حتی یک نفر آنها به روش استاندارد ختنه نشده‌ باشد. استفاده از حلقه برای ختنه پرعارضه است و در این روش تمام پوست ناحیه ختنه‌گاه برداشته نمی‌شود.
اینکه یک نفر پا و دیگری دست بچه را می‌گیرد تا عمل ختنه انجام ‌شود، بدترین کار است و ضربه روانی واردشده بر کودک تا آخر عمر باقی می‌ماند.

۶- عفونت ادراری:
اگر مشخص شود پسربچه‌ای یک بار به عفونت ادراری مبتلا شده است، باید از نظر ریفلاکس ادراری (برگشت ادرار از مثانه به حالب و کلیه‌ها) بررسی شود. بنابراین اگر فرزند پسرتان دچار این مشکل است، از مراجعه به پزشک غفلت نکنید.
۷- بلوغ: فرزندان خود را از نظر آغاز به موقع بلوغ تحت‌نظر داشته باشید. در فرایند بلوغ دو مشکل می‌تواند اتفاق بیفتد: بلوغ دیررس و عدم آغاز آن.
فاجعه زمانی اتفاق می‌افتد که مرحله بلوغ، آغاز نشود و والدین متوجه آن نشوند. اولین نشانه بلوغ در پسران، بزرگ شدن بیضه‌هاست که معمولا در سنین ۱۲ تا ۱۳ سالگی اتفاق می‌افتد و حداکثر باید تا ۱۴ سالگی این اتفاق بیفتد.
اگر متوجه شدید کودکتان کج ادرار می‌کند، احتمالا به چرخش آلت تناسلی دچار شده و بهتر است حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید

۸- بهداشت ناحیه تناسلی:
تا زمانی که کودک ختنه نشده است، باید مراقب بهداشت ناحیه تناسلی بود و با دست هر چند وقت یک بار، پوست ناحیه ختنه‌گاه را به طرف عقب راند تا بین پوست ختنه‌گاه و کلاهک آلت تناسلی چسبندگی ایجاد نشود و از تجمع ترشحات بین پوست ختنه‌گاه و کلاهک آلت تناسلی جلوگیری شود.
۹- چرخش آلت تناسلی: اگر متوجه شدید کودکتان کج ادرار می‌کند، احتمالا به چرخش آلت تناسلی دچار شده و بهتر است حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

۱۰- دستگاه تناسلی مبهم:
در مواردی که کودک با دستگاه تناسلی مبهم به دنیا آمده است، به هیچ‌وجه نباید تا زمانی که این ابهام برطرف نشده است، او را پسر تلقی و با رفتارهای پسرانه بزرگش کنید. در این شرایط صرفا از روی دستگاه تناسلی نمی‌توان قضاوت کرد که کودک دختر است یا پسر.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.